REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

La Eforie Sud nici să mori nu mai poţi! ‘Nu mai sunt locuri de veci la cimitir’

La Eforie Sud nici să mori nu mai poţi! ‘Nu mai sunt locuri de veci la cimitir’

Replica API 14 iulie 2018 | 00:00 1246

Sesizarea unui cetăţean căruia i-a fost cerut document de la medic: ‘Să le spună ce? Că mă calific pentru un deces iminent?’

Sesizarea unui cetăţean căruia i-a fost cerut document de la medic: ‘Să le spună ce? Că mă calific pentru un deces iminent?’

Situaţie absurdă la Eforie: cetăţenii din sud sunt invitaţi să mai aştepte puţin, să nu se grăbească să moară, fiindcă... nu mai sunt locuri de veci! Cel puţin aşa le dau de înţeles oamenilor unii dintre funcţionarii Primăriei Eforie.

Lucrurile devin şi mai nefireşti atunci când cetăţenii dau piept cu o hotărâre a Consiliului Local prin care, dacă vor să cumpere locuri de veci, li se cere să aducă o scrisoare de la... medicul de familie!? Adică, s-ar putea interpreta, medicul de familie poate fi în măsură să transmită administraţiei locale un eventual mesaj de genul: “Da, pacientul e pe moarte”?!? Trecând însă peste glumele macabre, un cetăţean din Eforie Sud ne-a relatat cele de mai sus, explicând că are o anumită vârstă şi, prin urmare, vrea să-şi rânduiască şi problema legată de înmormântare: „Am o vârstă la care mă gândesc că nu mai am mult... Vreau să iau grija familiei din acest punct de vedere. Adică, ar fi absurd să se trezească ei sau altcineva în situaţia mea cu mortul pe masă şi să nu aibă unde să îl îngroape”. „Am mers la primărie, mi s-a spus să mai aştept, că nu-s locuri de veci, că e plin tot cimitirul din Eforie Sud. Am mers din nou, iar o funcţionară mi-a spus că trebuie să aduc un document de la medicul de familie, că aşa este o hotărâre de consiliu. Adică.. cum asă aduc hârtie de la medic? Să le spună medicul că mă calific pentru un loc de veci?! Sau că mă calific pentru un deces iminent? E absurd şi nu sunt singurul care s-a confruntat cu această problemă în ultimele luni: nu se vând locuri de veci în avans. Nu ar mai fi. Păi, şi-atunci, dacă moare cineva din oraşul ăsta, nici să te îngroape nu mai este unde?!”, a declarat bătrânul.

Contactaţi de „Replica” de Constanţa, reprezentanţii Primăriei Eforie au declarat că oamenii nu au de ce să îşi facă griji: „Sunt locuri de veci. A început o cadastrare, acesta fiind singurul motv pentru care se întârzie puţin cu soluţionarea cererilor de acest gen. În cazul unor decese, desigur că există câteva locuri pe care le repartizăm. Nu se pune problema ca în cazul unui deces să nu poată fi înmormântat defunctul”.

Neoficial, un alt angajat al primăriei a menţionat că la mijloc este cadastrarea şi că „oamenilor li se spune că nu sunt, să se tragă de timp până terminăm cu hârţogăraia”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atenție! Locurile de înhumare nu sunt "locuri de veci".Ele doar se concesionează pe anumite perioade de timp, nu se vând de către stat. Deci, nu putem să spunem că " un cetățean a vrut să cumpere un loc de veci". Așa este legea.
0
0
S-au dat terenuri si in cimitir.
0
0
Eforie este o rusine de statiune, imi este jena sa spun ca sunt din Eforie, cat despre primarie, primar, functionarii de acolo si consilierii de 2 bani sunt o rusine, si un ex de incompetenta si nepasare, o adunatura care incaseaza lefuri consistente degeaba, nu au viziune, nici vointa sa miste lucrurile spre mai bine, vechile obiceiuri si metehne corupte si ilicite inca exista si persista, pentru ca multi sunt din trecut obisnuiti cu acestea si le duc mai departe.Rusine sa le fie! Sunt dezgustat!
6
0
Cimitirul de langa cimitirul turcesc este al primariei. Dar primarul nu isi da interesul de a face alei si al lotiza pentru a se da locuri. El nu vrea sa investeasca nimic din bani publici, fiindca nu le mai ramane lor pentru furtisaguri.
5
0
dar al cel loc care este ingradit da langa cimitirul musulman nu era pentru un alt cimitir ? precis este cu dedicatie pentru altceva adevarul este ca avem in primarie niste incompetenti ,facuti gramada doar interesul lor este prioritar sa vanda dar nu prea mai au ce
8
0
Solutii se gasesc intotdeauna ..romanii cand mor le legati o greutate de picior si le dati drumul in mare ..iar tiganii ..turcii rau famati ..hotii cocalarii interlopii violatorii etc. puteti sa-I duceti pe acee epava de la costinesti lasati pe punte ..de unde se vor imfrupta pescarusii ..ciorile etc. si uite ca nu e nevoie sa mai spurcati pamantul ..
7
2
Fiind cea mai veche statiune de pe litoral, merita sa li se ofere posibilitatea sa traiasca mai mult, rog primaria si parlamentul sa arda un oug prin care eforienii sa traiasca 150 de ani. Si problema cimitirului se va rezolva ...peste vreo 60 70 de ani. sa traiti mult si bine dragi cetateni ai celei mai frumoase statiuni de pe litoral..cu 50 60 70 de ani in urma.
8
0
De cadastrarea asta se tot vorbeste de cativa ani. Ca orice altceva de cand e primar dobitocul asta, n-o sa se faca niciodata. Primaria Eforie e o cloaca de incompetenti condusa de unul mai prost decat toti la un loc
11
1
Ati facut la cartiere rezidentiale de nu v-au mai ramas terenuri ptr cimitire.Demolati un cartier rezidential si parcelati la mortaciuni
9
1
la Eforie functionarii isi inchipuie ca locuim intr-o metropola sau intr-un oras...cand colo noi stam in cel mai uitat catun din Rominica.Supradimensionarea aparatului functionaresc al cocinei numita Primaria Eforie ,precum si plata unor salarii nesimtite catre functionari totaL neperformanti,ce nu sunt in stare sa faca un proiect cu fonduri ue care sa trebuiasca cu adevarat acestei localitati paralizeaza tot....cat despre cimitir arata ca o cocina...si ti se cer niste acte pt un loc pe care ai un mort ,de parca ti se da teren arabil...IN REST TOATE BUNE.
13
0
Numai incompetenti ! Sunt aceiasi frecatori de menta care paraziteaza orasul! Exemplul cel mai elocvent este oferit despre angajatii de la '' efo..cur''...au pus un mare anunt pe usile blocurilor sociale ca lumea sa stea acasa pe 12.07.2018 intre orele 12-15... ca vin sa citeasca apometrele ... iar ei ce-au facut...au venit pentru 10 minute sa isi faca doar prezenta si au lasat oamenii cu ochii in soare ! Erau atat de plictisiti si de aroganti! Dar nu va mai dura mult! Ma intreb cum isi justifica ei ziua de ''nemunca'' pentru care platim? NESIMTITILOR .... asta iarna plangeati pe la televizor
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614