REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

La fiecare ploaie, centrul oraşului Cernavodă e inundat. Autorităţile plănuiesc o deversare masivă pe sub stadion

La fiecare ploaie, centrul oraşului Cernavodă e inundat. Autorităţile plănuiesc o deversare masivă pe sub stadion

Replica API 27 august 2013 | 00:00 107

Măsuri extreme, pentru o situaţie cu repetiţie

Măsuri extreme, pentru o situaţie cu repetiţie

Ploile anunţate de meteorologi pentru vestul ţării şi-au făcut apariţia şi în sud-estul României. Ca de obicei, la fiecare ploaie mai însemnată cantitativ, oraşul Cernavodă se inundă şi nici de această dată nu a existat vreo excepţie, apa punând stăpânire, luni, 26 august, pe centrul oraşului. Gheorghe Hânsă, primarul oraşului Cernavodă, spune că nu au fost inundaţii, ci doar în spatele primăriei s-a acumulat apa din cauza unui canal care nu a fost curăţat bine după ploaia trecută.

"A plouat 20 litri/metrul pătrat şi nu avem inundaţii. În spatele primăriei am văzut că nu preia apa canalul şi cred că nu a fost suficient de curăţat pe toată lungimea lui, de la ploaia trecută. Am inspectat tot oraşul şi nu sunt probleme deosebite. Este bine pe de o parte, pentru că aveam nevoie de ploaie pentru culturi. De cealaltă parte, noi proiectăm acum o deversare masivă pe sub stadion, să nu mai întâmpinăm acele neplăceri în centru, să rămână apa acolo. Proiectul îl vom face într-un an, iar la cum stau lucrurile la noi, la cât aştept la un aviz de la pompieri, Consiliu Judeţean, câte o lună la fiecare, ne apucă un an", a declarat, pentru "Replica" Gheorghe Hânsă, primarul oraşului Cernavodă. 13 ani, de atât a fost nevoie ca proiectul care ar scăpa oraşul Cernavodă să prindă contur, însă nici măcar acum lucrurile nu avansează foarte repede. Cauza? Aceeaşi cu care România şi-a obişnuit locuitorii an de an: birocraţia. Întrebat dacă acest proiect nu poate beneficia de prioritate, Gheorghe Hânsă a răspuns: "Nu se poate urgenta, pentru că studiul de fezabilitate este aproape gata, apoi urmează proiectarea, avizele pentru construcţie şi banii. În acest caz, cel mai simplu este cu banii, însă hârţogăria este cumplită. Sunt avize mai "arţăgoase" de luat, pentru că trebuie să trecem pe sub o cale ferată şi să spargem digul. Această soluţie este din anul 2000, dar nu am putut obţine avizele de traversare a căii ferate. Acum văd că avem nişte răspunsuri care ne încurajează că se poate", a conchis edilul oraşului Cernavodă.

Sorin HULUBEI

Foto: Media TV

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218