REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

La Ghindărești, țăranii s-au boierit: au trecut pe „apă plată“

La Ghindărești, țăranii s-au boierit: au trecut pe „apă plată“

Replica API 28 mai 2020 | 00:15 4289

Aproximativ 3 milioane de oameni din mediul rural au o mare problemă ce nu ar trebui să ţină de secolul XXI. Este vorba despre calitatea apei potabile de la robinet. Într-o anchetă făcută de cei de la Recorder se poate observa cu uşurinţă pe harta României zonele în care apa potabilă este doar un lux. Multe localităţi din judeţul Constanţa întâmpină această problemă şi se află în dreptul zonelor cu probleme, dar unii primari spun că au auzit de astfel de probleme şi nu cunosc această situaţie.

Deşi toate cele trei localităţi cu care am putut lua legătura şi care au dorit să comunice în acest sens, se află pe lista comunelor cu probleme, acestea se află totuşi în parametrii normali, cel puţin din punctul de vedere al edililor.

Simion Vasile: Am trecut pe apă plată. Ne-am boierit şi noi, ţăranii

Primarul din Ghindăreşti, Simion Vasile, asigură că nu există probleme în localitate, ba mai mult, locuitorii de aici „au trecut pe apă plată”. „Cei care publică aşa ceva au fost pe la Direcţia de Sănătate Publică? Au văzut analizele la apă? Nu sunt probleme cu apa potabilă. Omul deja s-a dezobişnuit de apa de la fântână. Toată lumea a trecut pe apă plată. Ne-am boierit şi noi ţăranii, să ştii, nu numai dumneavoastră orăşenii. Eu zic că nu sunt probleme”, a spus el.

Şerban Mitică: Seimeni nu are probleme cu apa

Primarul din localitatea Seimeni, Şerban Mitică, asigură că totul este în regulă în comună. „Noi avem un serviciu de apă propriu. Nu am avut probleme cu apa până acum. Am avut şi noi mici probleme cu apa, dar ăstea sunt trecătoare. Avem un contract cu DSP şi vine şi ne recoltează probleme de două, trei ori pe lună. Avem probleme luate şi acum luate de la serviciul de analize, dar nu au venit rezultatele. Seimeni nu are probleme cu apa. Până acum ne-a ieşit apa potabilă netratată”, a declarat Şerban Mitică.

Dorinela Irimia: Nu avem probleme cu apa potabilă. Noi nu avem timp nici să respirăm

Dorinela Irimia, primar Saraiu: „Avem reţea proprie de apă. Acum avem în implementare modernizarea şi dotare gospodărie de apă. Se află în desfăşurare. Vom avea o staţie de tratare a apei. Nu avem probleme cu apa potabilă. Nu trebuia să vorbim cu cei de la DSP. Nu am auzit de date noi în legătură cu apa potabilă. Nu avem timp nici să respirăm”.

Poţi vedea întreaga anchetă a celor de la Recorder aici şi harta comunelor cu probleme în ceea ce priveşte calitatea apei potabile: https://recorder.ro/harta-apei-contaminate-din-satele-romaniei-in-peste-800-de-comune-curge-apa-nepotabila-fara-ca-oamenii-sa-fie-anuntati/

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde este harta?
1
0
mancati futu-va-n gura de muisti
2
0
cinei harnic plateste taxe , cinei lenes primeste ajutoare
1
0
ba da ce ziaristi ,ce limbaj de mahala aveti sa va ia dracu de spagunisti. Citesc titlurile la articolele ziarului Voi spargeti seminte la sedinte, nu e asa ? Ascultati manele la munca altfel nu imi explic.
16
0
Ghindaresti sa ne spuna cat lichior de viorele Mona se consuma la Ghindaresti si cati mai muncesc in sat.De fapt in cele 3 sate daca mai sunt 300 de salariati.Restul traiesc din ajutoare,braconaj piscicol,furaciuni,papat pensia de la batrani si taiat frunza la caini.Asts este realitatea secolului 21 in satele si orasele romanesti. IN ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT MUNCA ESTE PRNTRU UTILAJE !!!
15
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614