REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

La inaugurarea liniei de feribot Constanţa- Ilyichiovsk a lipsit ministrul Ion Rus, dar a fost prezent chef Scărlătescu

La inaugurarea liniei de feribot Constanţa- Ilyichiovsk a lipsit ministrul Ion Rus, dar a fost prezent chef Scărlătescu

Replica API 17 octombrie 2014 | 00:47 369

Oficialii din port nu se aşteptau ca demnitarul să chiulească

Oficialii din port nu se aşteptau ca demnitarul să chiulească

Ministrul Transporturilor, Ion Rus, a „chiulit” ieri de la cel mai important eveniment din mandatul său de până acum, preferând să-l trimită în loc pe secretarul de stat Iulian Matache, echipa guvernamentală românească fiind completată de secretarul de stat din MAE Bogdan Aurescu. Din partea română au mai fost prezenţi senatorul Nicolae Moga şi directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, Valeriu Ionescu. Mai serioşi s-au dovedit a fi oaspeţii din ţările partenere în acest proiect, Ucraina şi Georgia, reprezentate la Constanţa de ministrul pentru integrare europeană, Oksana Reiter, respectiv vice-ministrul Economiei şi Dezvoltării Sustenabile, Natia Mikeladze. În schimb, gazdele au compensat absenţa lui Rus cu prezenţa de-a dreptul surprinzătoare a lui... chef Cătălin Scărlătescu.

Din fericire pentru relaţiile diplomatice dintre cele trei ţări, Scărlătescu nu s-a apucat să răcnească la demnitarii ucraineni şi georgieni şi nici nu a fost el cel care a spart un pahar de şampanie, la finalul discursurilor, ci a fost responsabilul de catering, angajat de organizatorul evenimentului, compania Romcargo Maritim SRL din Bucureşti. Chef Scărlătescu şi-a ţinut din scurt chelnerii, pe care i-a instruit unde şi cum trebuie să stea („auzi, băi, cică trebuie să fim peste tot când încep ăştia”, se adresa la un moment dat unul din chelnerii cu papion şi mănuşi albe către un altul), socializând intens, între timp, cu membri ai echipei Romcargo. Emoţionat de prezenţa atâtor oficialităţi care nu s-au strâns acolo să gătească, Scărlătescu a ras pe puţin trei sticle cu apă minerală în circa jumătate de oră, aruncând din când în când câte-o privire spre vorbitorii care se perindau la microfon, uitătură prelungită admirativ în cazul ministrului ucrainean. Revenind la evenimentul în sine, trebuie spus că până şi oficialii portului au rămas dezamăgiţi de chiulul ministrului Rus, demnitarul având păstrat pe masă până în ultima clipă cartonaşul cu numele său. „Nu ne aşteptam să nu vină şi Rus, mai ales că nu a venit deloc în port de când e ministrul”, suna mărturisirea unui oficial al APC. Evenimentul de joi seara a constat în inaugurarea oficială a liniei de feribot Constanţa - Batumi (Georgia) - Ilyichiovsk (Ucraina), delegaţiile celor trei ţări făcând o vizită la terminalul feribot CFR Marfă - Romcargo maritim din dana 120, unde au vizitat Greifswald, cea mai mare navă feribot Ro-Ro/ pasageri/ railway din lume. Conexiunea dintre cele trei porturi va fi asigurată o dată pe săptămână cu nave ale companiei Ukrferry din Ucraina, având ca partener operatrul român Romcargo Maritim.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218