REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

La incendiul care a mistuit nava SGM Europe, nervii lui Palaz s-au făcut scrum

La incendiul care a mistuit nava SGM Europe, nervii lui Palaz s-au făcut scrum

Replica API 26 iulie 2011 | 00:00 154

Flăcările izbucnite în Portul Midia, stinse după 6 ore

Flăcările izbucnite în Portul Midia, stinse după 6 ore

Şase ore s-au chinuit pompierii constănţeni să stingă un incendiu izbucnit la o navă aflată la reparaţii în incinta şantierului Midia Năvodari. Incendiul s-a produs la etajele 3 şi 4 ale navei SGM Europe, din cauza unui scurtcircuit la cabluri electrice, iar panica s-a datorat în mare parte fumului. Incidentul a pus pe jar încă de dimineaţă, de la ora 8.00, şi reprezentanţi ai guvernului, care au solicitat prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, să se deplaseze la şantier pentru a verifica şi coordona acţiunile de intervenţie în stingerea şi prevenirea extinderii incendiului de la nava sub pavilion Panama.

"Au existat informaţii panicarde, lansate înainte de o temeinică verificare, care au condus chiar la ideea că ar putea exploda Midia", a declarat, extrem de nervos, prefectul Claudiu Palaz, care a ţinut astfel să "urecheze" purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Paula Anghel, despre care a spus că: "Era în spatele meu când încercam să stabilim ce se întâmplă, în momentul în care a luat decizia de a se duce în faţa camerelor de filmat pentru a face declaraţii de genul "se pare că", alimentând tot felul de speculaţii, de genul că mai avem puţin şi sărim în aer. Păi, ori ştii ce se întâmplă, ori nu mai spui nimic, aştepţi să stabileşti exact ce se petrece". "M-am convins că unele persoane din conducerea ISU sunt "înghesuite"!", a mai afirmat, la fel de iritat, Palaz. Ulterior, tentativele de a obţine informaţii de la ISU au primit următoarele răspunsuri: "Vorbiţi cu prefectul". Iar prefectul... a vorbit: "Sunt nemulţumit de modul în care a fost gestionată situaţia, cel puţin la nivelul comunicării, pentru că în privinţa acţiunii sunt alţii în măsură să aprecieze. Nu sunt mulţumit de purtătorul de cuvânt al instituţiei, dar nu am avut cu cine să discut acest aspect, întrucât colonelul Traian Oprea este tot în concediu. A mai stat cineva în concediu, iar acum se află ştiţi dumneavoastră unde", a spus Claudiu Palaz, cu referire la fosta conducere a instituţiei, condamnată într-un dosar de corupţie. Revenind la nava SGM Europe, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că nu s-au înregistrat decât pagube materiale. Nava, cu un deplasament de 33.000 de tone, nu era încărcată cu marfă, iar în urma incendiului acvatoriul portuar nu a fost poluat cu hidrocarburi. "Nu vorbim de poluare. Au fost doar pagube materiale", a spus Palaz. Menţionăm că pentru stingerea incendiului au intervenit pe uscat cinci autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, iar un remorcher le-a ajutat de pe apă. Reprezentanţii Căpităniei Portului Midia au precizat că, în momentul producerii incendiului, la bord se aflau 28 de membri ai echipajului, dar nici unul nu a fost rănit, aceştia fiind evacuaţi de pe vas în timp util. Vasul sub pavilion Panama se aflase în reparaţii în şantierul naval Midia, de la începutul lunii iunie, şi urma să părăsească portul în cursul zilei de luni.

Rocsana CRISTEA, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614