REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

La intalnirea cu premierul, parlamentarii constanteni au cerut bani pentru colegii

La intalnirea cu premierul, parlamentarii constanteni au cerut bani pentru colegii

Replica API 30 noiembrie 2010 | 00:00 105

In asteptarea bugetului pe 2011,

In asteptarea bugetului pe 2011,

Parlamentarii democrat-liberali au făcut, în cursul zilei de duminică, pelerinaj în Capitală. În grupuri organizate pe judeţe, deputaţii şi senatorii PDL au fost programaţi la întâlniri cu premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Anca Boagiu, cu un reprezentant al Ministerului Mediului. Pentru parlamentarii constănţeni, ora de prezenţă în faţa membrilor Guvernului a fost 18.30. Până la prezentarea discuţiilor acestora, a doleanţelor şi proiectelor discutate, de menţionat că întrunirile au fost imediat interpretate ca o negociere a votului pentru proiectul bugetului pe 2011.

Astfel, presa centrală a notat că premierul Emil Boc a garantat parlamentarilor Puterii că vor primi între 2,5 şi 3 miliarde de lei vechi pentru colegiile lor, sub forma amendamentelor acceptate la proiectul bugetului. Parlamentarii PDL de la malul mării au respins varianta cumpărării voturilor, dar au recunoscut că întâlnirea a fost una în care ei, pe de o parte, au prezentat "nevoile" colegiilor pe care le reprezintă (care însumează municipiul, dar şi localităţile judeţului Constanţa), iar de cealaltă parte miniştrii le-au prezentat proiectele "plănuite" pe zona Constanţa. Finalul întâlnirii: promisiuni că se va investi la Constanţa şi că se vor analiza toate propunerile venite din acest judeţ. "Am prezentat propunerile noastre, ale primarilor, viceprimarilor din judeţ", a declarat deputatul PDL Zanfir Iorguş. Referitor la deputatul Iorguş, pe zona pe care acesta o reprezintă - sudul litoralului, el a precizat că ministrul de resort a prezentat proiectul autostrăzii Bucureşti-Constanţa, care ar urma, susţine parlamentarul, să se "lipească" de cea a Buglariei şi să rezulte un tronson Constanţa-Varna. "Ar fi o autostradă de coastă, paralelă cu mare", spune Iorguş, care adaugă că, în acest context, centura de ocolire a Mangaliei ar putea suferi anumite modificări aşa încât să se plieze pe proiectul amintit. Tot în cadrul discuţiilor a fost readusă în atenţie şi ideea mai veche, susţinută de Iorguş, privind mutarea căii ferate care străbate staţiunile din sud, dincolo de ele. "A rămas să se studieze ideea şi să se stabilească ce implică o astfel de lucrare", a declarat Iorguş.

Iorguş a cerut bani pentru 23 August

Există, dincolo de proiectele mari, care nu vor deveni realitate prea curând, şi solicitări de genul alocării de fonduri pentru ca zona Tatlageac din comuna 23 August să poată deveni atractivă pentru investitori, aşa cum doreşte primarul de aici, Mugur Mitrana. Subiectul a fost "bifat" în discuţiile cu premierul, spun sursele noastre, chiar de către Zanfir Iorguş.

Chirilă "trage" de fonduri pentru comuna Albeşti

Cât priveşte deputatul Constantin Chirilă, acesta a cerut, din nou, pentru colegiul 4 pe care îl reprezintă, bani pentru şcoala din comuna Albeşti. Sursele noastre mai spun că între solicitările înaintate de parlamentari spre analiza ministerelor de resort, în vederea alocării de fonduri, se numără şi proiecte care vizează Cernavodă, Seimeni, dar şi municipiul Constanţa.

Banias şi Stavrositu, împreună pentru Ovidius?

În privinţa municipiului Constanţa, surpriză! Deputatul Maria Stavrositu nu a fost prezentă, fiind în Republica Moldova, la alegeri, dar, cu toate acestea, o doleanţă a acesteia a fost prezentată de senatorul Mircea Banias. Din câte susţin sursele noastre, a fost o solicitare "la comun" a celor doi, deşi s-ar putea ca lucrurile să nu fi fost chiar aşa. Oricum, solicitarea s-a referit la alocarea de noi fonduri pentru Universitatea de stat "Ovidiu".

La întâlnirea cu premierul s-a vorbit şi despre strada Traian

O altă doleanţă legată de municipiu a făcut referire la strada Traian, care, după cum se ştie, cam riscă să ajungă în mare - după cum avertiza Inspectoratul de Stat în Construcţii Constanţa. În acest context, spun sursele noastre, senatorul Mircea Banias ar fi întrebat dacă există o posibilitate ca Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să se implice, făcând referire la proiectul de consolidare a malurilor, deja existent. În finalul discuţiilor, cert este că sugestiile din teritoriu (proiecte, solicitări de fonduri etc.) au fost centralizate şi vor fi transmise fiecărui minister abilitat în parte, pentru a se vedea cum anume pot fi ele rezolvate la rectificarea bugetară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614