REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

La Liceul OVIDIUS, părinţii sunt CONSTRÂNŞI să COTIZEZE pentru achiziţia de TABLETE şi LAPTOPURI

La Liceul OVIDIUS, părinţii sunt CONSTRÂNŞI să COTIZEZE pentru achiziţia de TABLETE şi LAPTOPURI

Replica API 12 septembrie 2020 | 00:24 8445

ACUZAŢII:

ACUZAŢII:

Nici nu a început școala, că deja s-au făcut cărțile la anumite unități de învățământ din Constanța pentru strângerea banilor. Și, nu e vorba de fondul clasei, aşa cum ne-am obişnuit, ci despre achiziţia unor echipamente necesare transmiterii orelor online. O astfel de situație se regăsește la Liceul Ovidius, unul dintre liceele de top din Constanţa, acolo unde, de câteva zile, părinții fierb de nervi și indignare. Sau, cel puţin, unii dintre ei. Aceștia sunt nemultumiţi de atitudinea pasivă a Primăriei, după cum susţin aceştia, pe care o acuză că nu a acordat fonduri pentru tehnologizarea școlii.

Astfel, părinții sunt constrânși să sponsorizeze liceul cu bani pentru achizitionarea tablelorsmart, camere, laptopuri. Doar... 500 de lei de copil, nu mai mult. “Părinții sunt extrem de nemultumiţi de atitudinea pasivă a Primăriei Constanţa în privinţa tehnologizării liceului de top Ovidius. Sunt constrânşi să "sponsorizeze" liceul cu bani pentru achiziţionarea tablelor smart, camere, laptopuri, cablarea la internet, etc, pentru că Primăria nu a alocat bani pentru așa ceva! Iar banii nu sunt puțini deloc, circa 500 lei de copil. Dacă ai "norocul" să ai 2 copii în această școală, suma e dublă, 1000 lei!", a declarat, pentru Replica, un părinte.

Nu este normal ca părinţii să facă treaba primăriei!

“Părinţilor le este impus să dea bani, nu de către conducerea şcolii, care a făcut solicitare către administratia locală, ci de indiferenţa şi pasivitatea Primăriei, care a spus neoficial că nu sunt bani pentru cumpărarea echipamentelor necesare transmiterii online a orelor. Nu este normal ca părinţii să facă treaba Primăriei şi să scoată din buzunarele lor aceşti bani, care nu sunt deloc puţini”, a mai spus părintele.

Cadrele didactice susțin că sunt sabotate "din toate părțile", precizând totodată că s-au transmis note fundamentare către primărie pentru fonduri dar că acestea au rămas fără finalitate.

Preşedintele Asociaţiei de părinţi: Părinţii din asociaţiei nu au cerut şi nu au dat niciun ban

Preşedintele Asociaţiei de Părinţi spune că nu se pune problema unei asemenea situaţii cu părinţii care sunt afiliaţi asociaţiei, aceştia fiind peste 150. „Am auzit că sunt clase care nu sunt afiliate asociaţiei care cer fel şi fel de chestii. Părinţii din asociaţie nu au cerut şi nu au dat niciun ban.

Primim sponsorizări pe formularul 230 şi din impozitul pe profit de 2%. Nu cunosc ce fac comitetele de părinţi de la celelalte clase”, a spus, pentru Replica, preşedintele asociaţiei, Adrian Deca.

Ce spune primăria!

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții primăriei au precizat de ce, până la ora actuală, Liceul Ovidius nu a primit banii, deși Consiliul Local a alocat 5 milioane de lei pentru pregătirea școlilor.

„Liceul Ovidius a trimis până acum 4 note de fundamentare, din care trei greșit întocmite: 41.256,66 lei materiale igienico sanitare (panouri plexiglax, dispensere, gel dezinfectant, covorașe, măști, mănuși) - înregistrată pe 9 septembrie, 56.810,40 lei pentru 30 de bucăți camere videoconferință - înregistrată pe 9 septembrie, 163.458,72 lei pentru platformă educațională și 26 laptopuri cu licență și internet - înregistrată tot pe 9 septembrie, 64 997,40 - alte 26 laptopuri cu licență. Departamentul de specialitate din cadrul Primăriei a consiliat școala în așa fel încât să întocmească notele conform prevederilor legale în vigoare și, ca urmare a faptului că mai multe persoane din conducerea instituției se afla în spital/izolare, am primit notele în copie scanată, urmând să aducă originalul atunci când se va putea. Luni vor intra banii pe aceste note. Și la aceasta oră una din notele de fundamentare trebuie modificată și așteptăm pe e-mail exemplarul corectat”, a lămurit Adriana Deoancă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prin 1995, in fata elevilor Liceului Ovidius, fratii George si Marian Catinas, doi batausi din cartier, fara legatura cu liceul, dar care ii terorizau pe elevi, au batut pana la lesin un baiat de clasa a 12-a. L-au umplut de sange. Nimeni nu a intervenit. Cu toate ca erau multi elevi care se laudau cu relatii la machidonii din Piata Chiliei. Nu a fost chemata Ambulanta sau Politia. O profesoara de matematica, Danila Mirela, l-a ajutat si l-a dus acasa. Cu asa ceva se confruntau elevii pe atunci. George Catinas, zis Sarpe, am vazut ca ai copii. Ce ai face daca ar pati asa ceva, nemernicule?
2
0
Acelasi patern ca in scandalul de la Traian.. Acolo focul a fost pus ca sa fie instaurata Buca ovala.. Aici e spate Codreanca, mana dreapta a primei, 2 infractoare care numai asa au urcat, cu mizerii, delatiuni, peschesuri si presiuni, folosind cunostintele de la Avocatul Poporului si elevii partizani din AEC..
4
1
Oare ce viitor v-a avea tara asta daca in scoala de la gradinita pana la universitate copiii sunt invatati ca doar cu munca si cinste poti ajunge cineva in viata dar pe de alta parte ei stiu ca mai mult datorita banilor pe care ii dau parinti sunt ei la liceu,munca lor si notele trecand pe planul doi. Cat de cinstiti vor fi oameni astia cu studii superioare daca pana sa ocupe un post parinti lor au dat spaga si in timpul scoli si la angajare.
2
1
De unde ar proveni banii cu care liceul ar cumpara vestitele tablete. De la contribuabili nu-i asa? O fi bineee o fi raaaauuu? Altfel urlam ca dau primariile gratuitati la diferite categorii de oameni. Avem un sistem de impozite defect in romanica. Sigur, e vorba de investitii in viitor. Restul...la cimitir. Ne- am invatat sa cerem. Comunismu n-a murit.
1
2
daca se cer bani este pentru ca primaria nu isi face treaba si nu face nimic nimic...un ultimii 25 de ani nu s-a renovat sau zugravit niciodata complet liceul ala...administratia locala este o rusine...aici ar trebui sa actioneze parintii.
0
4
Asociatia de parinti ar trebui sa reprezinte interesele copiilor atat educationale cat si pe cele financiare. Nu sa preia ca lege solicitarile financiare impuse ca obligatii de conducerea liceului Ovidius si sa spuna celorlalti parinti ca trebuie sa dati 500 de lei de copil, plus paza scolii, plus bani pentru table inteligente, markere, foi A4, renovari, schimbat banci, parchet, etc. Cine face asa ceva este un ticalos care tradeaza interesul moral si legal al copiilor nostri. Asociatia Ovidius, merge la sedinta cu problemele parintilor, dar se intoarce inapoi cu solicitari uriase de bani. Nu?
8
0
Conducerea liceului Ovidius, solicita prin diriginti, care la randul lor solicita prin Asociatia de parinti a Liceului Ovidius, finantare pentru orice renovare, schimbat mobilier, vestiare pentru copii noi, table de scris noi, etc. Nu mi se pare normal ca pe ascuns conducerea liceului Ovidius sa pretinda bani de la parinti intrun mod mascat. Se cer bani inclusiv pentru paza liceului, rechizite comune, xerox-uri, lucruri pe care eu ca parinte consider ca este anormal sa le dau. Directoarea sigur stie de toate aceste solicitari de finantare a liceului mascate sub protectia Asociatiei de Parinti.
7
0
La Liceul Pedagogic, profesorii sunt presati sa isi aduca laptopurile personale.
2
1
Si adriana deoanca tot amanta lui fagadau este? Nu degeaba a pus-o purtator de cuvant..
3
2
Mancati rahat.In 10 ani am avut si am copil laa Ovidius.Se cer bani doar ptr paza,xerox si revista liceului,eventual produse de curatenie la clasa.Chiar nu inghiteam sa cotizez ptr stat in stat.Nu conteaza cu ce te ocupi,nu m-a intrebat nimeni.Se scrie porcarii...
2
5
Ati intrat vreodata in ovidius sa vedeti in cel hal arata ? Parca e o scoala gimnaziala dintr-un cartier marginas
16
2
Acest retardat de la 15:09 are copilul la Ovidius? Wow, se pare ca odrasla a facut un salt evolutiv fantastic. Bravo! Dobitocule, Asociatia abia s-a infiintat anul acesta, cand putea sa iti ceara tie bani? Probabil esti un alt personaj care sufera ca e insignifiant pentru toata lumea si gasesti un loc in care te poti exprima si simti important, vomitand pareri drept fapte concrete.
9
12
Sa o ia in lanturi ca pe o infractoare ce e. Atata tupeu si nesimtire doar la o parnaiasa vezi
15
2
Insusi Asociatia de Parinti de la Ovidius a cerut clar cate 500 de lei de copil parintilor. Presedintele Asociatiei minte !!! In fiecare an obliga parintii sa dea bani pentru parchet schimbat, banci cu scaune noi si draperii, zugraveli. Acum spun ca merg pe donatia de 2 la suta. Multi parinti citesc acest comentariu si stiu ca este adevarat ceea ce spun. Ne-a secat de bani !!!!
29
3
Are COVID. Succes la deschis scoala pe 14.
15
1
Democratie inseamna sa platim la fel si sa primim pe spranceana.La acest liceu este posibil sa aiba copii saracimea si nu este normal sa plateasca la fel ca parintii elevilor bogati de la liceele de pe la tara..
11
3
Asa e de cand lumea acolo. Si daca nu cotizezi, esti istorie. Mai ales la clasa lui Roman: mare femeie de afaceri. Stoarce si ata de la tiv...
22
1
Liceul,,Ovidius" este un fel de stat in stat!La examenul de intrare in ciclul gimnazial,completezi rubrica cu ocupatia parintilor,nu ,,corespunzi",,pleci cu sanse mici din start.Trebuie sa ai resurse ca sa sustii cererile si obligatiile de acolo!Unii copii,sunt intr-adevar foarte buni,au capacitate,altii au locurile rezervate sau intra in virtutatea faptului ca se mediteaza cu profesorii sau partenerii de viata ai profesorilor de acolo !Nici un fel de transparenta! Cunosc copii extraordinari acolo,dar la concursuri am vazut pe liste destui de la ,,Ovidius" cu note sub 5.
30
1
acest liceu ar trebui transformat in spital - COVIDIUS
16
8
L-a ce situatii financiare, au parintii la acest liceu , ar trebui sa contribuie financiari pentru odraslele lor !! Au arici in buzunare ?!!
15
25
am avt sh io dea face cu ocheshel . este o pzda proast a urat a si agramat a . Spre deosebire de ea, eu sunt un tip titrat, pretentios si cuminte! Va fut pe toti! Pardon, va pup pe toti! Pam, pam!
5
8
Pai lui Fagadau nu ii pasa de educatie, de ce sa aloce fonduri, asa cum a facut Primarul BOC!
19
5
daca liceele bogate cersesc,celelalte ce sa faca?putorilor de profesoare,lyati.va din banii vostri fa tablete!
20
7
esti de o logica si de o inteligenta userista fenomenala!
10
2
Mai este secretara madam Ochesel? Scarba dracului, ofilita inutila! Mai batrana decat cladirea...
23
1
Pai parintii copiilor de acolo nu prea voteaza PSD!!!
20
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218