rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ACUZAŢII:

La Liceul OVIDIUS, părinţii sunt CONSTRÂNŞI să COTIZEZE pentru achiziţia de TABLETE şi LAPTOPURI

Nici nu a început școala, că deja s-au făcut cărțile la anumite unități de învățământ din Constanța pentru strângerea banilor. Și, nu e vorba de fondul clasei, aşa cum ne-am obişnuit, ci despre achiziţia unor echipamente necesare transmiterii orelor online. O astfel de situație se regăsește la Liceul Ovidius, unul dintre liceele de top din Constanţa, acolo unde, de câteva zile, părinții fierb de nervi și indignare. Sau, cel puţin, unii dintre ei. Aceștia sunt nemultumiţi de atitudinea pasivă a Primăriei, după cum susţin aceştia, pe care o acuză că nu a acordat fonduri pentru tehnologizarea școlii.

Astfel, părinții sunt constrânși să sponsorizeze liceul cu bani pentru achizitionarea tablelorsmart, camere, laptopuri. Doar... 500 de lei de copil, nu mai mult. “Părinții sunt extrem de nemultumiţi de atitudinea pasivă a Primăriei Constanţa în privinţa tehnologizării liceului de top Ovidius. Sunt constrânşi să "sponsorizeze" liceul cu bani pentru achiziţionarea tablelor smart, camere, laptopuri, cablarea la internet, etc, pentru că Primăria nu a alocat bani pentru așa ceva! Iar banii nu sunt puțini deloc, circa 500 lei de copil. Dacă ai "norocul" să ai 2 copii în această școală, suma e dublă, 1000 lei!", a declarat, pentru Replica, un părinte.

Nu este normal ca părinţii să facă treaba primăriei!

“Părinţilor le este impus să dea bani, nu de către conducerea şcolii, care a făcut solicitare către administratia locală, ci de indiferenţa şi pasivitatea Primăriei, care a spus neoficial că nu sunt bani pentru cumpărarea echipamentelor necesare transmiterii online a orelor. Nu este normal ca părinţii să facă treaba Primăriei şi să scoată din buzunarele lor aceşti bani, care nu sunt deloc puţini”, a mai spus părintele.

Cadrele didactice susțin că sunt sabotate "din toate părțile", precizând totodată că s-au transmis note fundamentare către primărie pentru fonduri dar că acestea au rămas fără finalitate.

Preşedintele Asociaţiei de părinţi: Părinţii din asociaţiei nu au cerut şi nu au dat niciun ban

Preşedintele Asociaţiei de Părinţi spune că nu se pune problema unei asemenea situaţii cu părinţii care sunt afiliaţi asociaţiei, aceştia fiind peste 150. „Am auzit că sunt clase care nu sunt afiliate asociaţiei care cer fel şi fel de chestii. Părinţii din asociaţie nu au cerut şi nu au dat niciun ban.

Primim sponsorizări pe formularul 230 şi din impozitul pe profit de 2%. Nu cunosc ce fac comitetele de părinţi de la celelalte clase”, a spus, pentru Replica, preşedintele asociaţiei, Adrian Deca.

Ce spune primăria!

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții primăriei au precizat de ce, până la ora actuală, Liceul Ovidius nu a primit banii, deși Consiliul Local a alocat 5 milioane de lei pentru pregătirea școlilor.

„Liceul Ovidius a trimis până acum 4 note de fundamentare, din care trei greșit întocmite: 41.256,66 lei materiale igienico sanitare (panouri plexiglax, dispensere, gel dezinfectant, covorașe, măști, mănuși) - înregistrată pe 9 septembrie, 56.810,40 lei pentru 30 de bucăți camere videoconferință - înregistrată pe 9 septembrie, 163.458,72 lei pentru platformă educațională și 26 laptopuri cu licență și internet - înregistrată tot pe 9 septembrie, 64 997,40 - alte 26 laptopuri cu licență. Departamentul de specialitate din cadrul Primăriei a consiliat școala în așa fel încât să întocmească notele conform prevederilor legale în vigoare și, ca urmare a faptului că mai multe persoane din conducerea instituției se afla în spital/izolare, am primit notele în copie scanată, urmând să aducă originalul atunci când se va putea. Luni vor intra banii pe aceste note. Și la aceasta oră una din notele de fundamentare trebuie modificată și așteptăm pe e-mail exemplarul corectat”, a lămurit Adriana Deoancă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 12 septembrie 20206963
Comentarii

01Khali(18 sep 08:55)
Prin 1995, in fata elevilor Liceului Ovidius, fratii George si Marian Catinas, doi batausi din cartier, fara legatura cu liceul, dar care ii terorizau pe elevi, au batut pana la lesin un baiat de clasa a 12-a. L-au umplut de sange. Nimeni nu a intervenit. Cu toate ca erau multi elevi care se laudau cu relatii la machidonii din Piata Chiliei. Nu a fost chemata Ambulanta sau Politia. O profesoara de matematica, Danila Mirela, l-a ajutat si l-a dus acasa. Cu asa ceva se confruntau elevii pe atunci. George Catinas, zis Sarpe, am vazut ca ai copii. Ce ai face daca ar pati asa ceva, nemernicule?
14Observator(13 sep 19:12)
Acelasi patern ca in scandalul de la Traian.. Acolo focul a fost pus ca sa fie instaurata Buca ovala.. Aici e spate Codreanca, mana dreapta a primei, 2 infractoare care numai asa au urcat, cu mizerii, delatiuni, peschesuri si presiuni, folosind cunostintele de la Avocatul Poporului si elevii partizani din AEC..
12Escu(13 sep 14:13)
Oare ce viitor v-a avea tara asta daca in scoala de la gradinita pana la universitate copiii sunt invatati ca doar cu munca si cinste poti ajunge cineva in viata dar pe de alta parte ei stiu ca mai mult datorita banilor pe care ii dau parinti sunt ei la liceu,munca lor si notele trecand pe planul doi. Cat de cinstiti vor fi oameni astia cu studii superioare daca pana sa ocupe un post parinti lor au dat spaga si in timpul scoli si la angajare.
21Injurati, hai(13 sep 12:31)
De unde ar proveni banii cu care liceul ar cumpara vestitele tablete. De la contribuabili nu-i asa? O fi bineee o fi raaaauuu? Altfel urlam ca dau primariile gratuitati la diferite categorii de oameni. Avem un sistem de impozite defect in romanica. Sigur, e vorba de investitii in viitor. Restul...la cimitir. Ne- am invatat sa cerem. Comunismu n-a murit.
40Alex(13 sep 11:48)
daca se cer bani este pentru ca primaria nu isi face treaba si nu face nimic nimic...un ultimii 25 de ani nu s-a renovat sau zugravit niciodata complet liceul ala...administratia locala este o rusine...aici ar trebui sa actioneze parintii.
08Este adevarat(13 sep 11:03)
Asociatia de parinti ar trebui sa reprezinte interesele copiilor atat educationale cat si pe cele financiare. Nu sa preia ca lege solicitarile financiare impuse ca obligatii de conducerea liceului Ovidius si sa spuna celorlalti parinti ca trebuie sa dati 500 de lei de copil, plus paza scolii, plus bani pentru table inteligente, markere, foi A4, renovari, schimbat banci, parchet, etc. Cine face asa ceva este un ticalos care tradeaza interesul moral si legal al copiilor nostri. Asociatia Ovidius, merge la sedinta cu problemele parintilor, dar se intoarce inapoi cu solicitari uriase de bani. Nu?
07Directoarea tot stie(13 sep 10:54)
Conducerea liceului Ovidius, solicita prin diriginti, care la randul lor solicita prin Asociatia de parinti a Liceului Ovidius, finantare pentru orice renovare, schimbat mobilier, vestiare pentru copii noi, table de scris noi, etc. Nu mi se pare normal ca pe ascuns conducerea liceului Ovidius sa pretinda bani de la parinti intrun mod mascat. Se cer bani inclusiv pentru paza liceului, rechizite comune, xerox-uri, lucruri pe care eu ca parinte consider ca este anormal sa le dau. Directoarea sigur stie de toate aceste solicitari de finantare a liceului mascate sub protectia Asociatiei de Parinti.
12Pedagoigc(13 sep 01:07)
La Liceul Pedagogic, profesorii sunt presati sa isi aduca laptopurile personale.
23Consilieru'(12 sep 22:53)
Si adriana deoanca tot amanta lui fagadau este? Nu degeaba a pus-o purtator de cuvant..
52parinte(12 sep 22:53)
Mancati rahat.In 10 ani am avut si am copil laa Ovidius.Se cer bani doar ptr paza,xerox si revista liceului,eventual produse de curatenie la clasa.Chiar nu inghiteam sa cotizez ptr stat in stat.Nu conteaza cu ce te ocupi,nu m-a intrebat nimeni.Se scrie porcarii...
216Care liceu(12 sep 20:02)
Ati intrat vreodata in ovidius sa vedeti in cel hal arata ? Parca e o scoala gimnaziala dintr-un cartier marginas
129Pt 15:09(12 sep 16:25)
Acest retardat de la 15:09 are copilul la Ovidius? Wow, se pare ca odrasla a facut un salt evolutiv fantastic. Bravo! Dobitocule, Asociatia abia s-a infiintat anul acesta, cand putea sa iti ceara tie bani? Probabil esti un alt personaj care sufera ca e insignifiant pentru toata lumea si gasesti un loc in care te poti exprima si simti important, vomitand pareri drept fapte concrete.
215Directoarea arestata(12 sep 15:40)
Sa o ia in lanturi ca pe o infractoare ce e. Atata tupeu si nesimtire doar la o parnaiasa vezi
329Asociatia Ovidius minte(12 sep 15:09)
Insusi Asociatia de Parinti de la Ovidius a cerut clar cate 500 de lei de copil parintilor. Presedintele Asociatiei minte !!! In fiecare an obliga parintii sa dea bani pentru parchet schimbat, banci cu scaune noi si draperii, zugraveli. Acum spun ca merg pe donatia de 2 la suta. Multi parinti citesc acest comentariu si stiu ca este adevarat ceea ce spun. Ne-a secat de bani !!!!
115Directoarea de la Ovidius(12 sep 13:41)
Are COVID. Succes la deschis scoala pe 14.
311ion(12 sep 12:05)
Democratie inseamna sa platim la fel si sa primim pe spranceana.La acest liceu este posibil sa aiba copii saracimea si nu este normal sa plateasca la fel ca parintii elevilor bogati de la liceele de pe la tara..
122Gogu(12 sep 11:44)
Asa e de cand lumea acolo. Si daca nu cotizezi, esti istorie. Mai ales la clasa lui Roman: mare femeie de afaceri. Stoarce si ata de la tiv...
130Michi(12 sep 09:50)
Liceul,,Ovidius" este un fel de stat in stat!La examenul de intrare in ciclul gimnazial,completezi rubrica cu ocupatia parintilor,nu ,,corespunzi",,pleci cu sanse mici din start.Trebuie sa ai resurse ca sa sustii cererile si obligatiile de acolo!Unii copii,sunt intr-adevar foarte buni,au capacitate,altii au locurile rezervate sau intra in virtutatea faptului ca se mediteaza cu profesorii sau partenerii de viata ai profesorilor de acolo !Nici un fel de transparenta! Cunosc copii extraordinari acolo,dar la concursuri am vazut pe liste destui de la ,,Ovidius" cu note sub 5.
816Propunere(12 sep 09:38)
acest liceu ar trebui transformat in spital - COVIDIUS
2515...(12 sep 08:45)
L-a ce situatii financiare, au parintii la acest liceu , ar trebui sa contribuie financiari pentru odraslele lor !! Au arici in buzunare ?!!
85Vasilik(12 sep 08:43)
am avt sh io dea face cu ocheshel . este o pzda proast a urat a si agramat a . Spre deosebire de ea, eu sunt un tip titrat, pretentios si cuminte! Va fut pe toti! Pardon, va pup pe toti! Pam, pam!
519parinte(12 sep 08:31)
Pai lui Fagadau nu ii pasa de educatie, de ce sa aloce fonduri, asa cum a facut Primarul BOC!
720gigi(12 sep 08:16)
daca liceele bogate cersesc,celelalte ce sa faca?putorilor de profesoare,lyati.va din banii vostri fa tablete!
210aloo boc(12 sep 08:12)
esti de o logica si de o inteligenta userista fenomenala!
122Crina(12 sep 07:52)
Mai este secretara madam Ochesel? Scarba dracului, ofilita inutila! Mai batrana decat cladirea...
1220boc(12 sep 07:26)
Pai parintii copiilor de acolo nu prea voteaza PSD!!!
mai mult...Replica
25 feb 20:58ReplicaGeorge Maior, din nou ambasador! Emil Hurezeanu, ministru de Externe. Din toamnă, un nou Guvern

Maior, din nou ambasador. George Maior va fi trimis ambasador în alt stat, Emil Hurezeanu va fi viitorul ministru de...1667

26 feb 23:11ReplicaPOLIȚIA împreună cu reprezentanții MAGNUM au destructurat o REȚEA de INTERLOPI din Brăila!675
26 feb 23:10ReplicaSCANDALUL MOMENTULUI: CÂT costă, în alte părți ale României, o ORĂ de PARCARE463
26 feb 23:02ReplicaCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...202

26 feb 22:55ReplicaAm AFLAT de ce se FURĂ catalizatoarele de la MAȘINI!409
26 feb 22:54ReplicaO GROAPĂ IMENSĂ DOMNEŞTE, de 5 ANI, pe strada Libertăţii203
26 feb 23:43ReplicaSe va CONSTRUI un nou SPITAL, lângă cel de BOLI INFECȚIOASE

Primăria municipiului Constanţa intenţionează să construiască un spital atât de necesar pentru locuitorii...325

26 feb 22:48ReplicaStrada Grâului din Palazu Mare NU intră în prioritățile de ASFALTARE ale Primăriei173
26 feb 22:50ReplicaCei care FUMEAZĂ în LOCALURI sunt și ei AMENDAȚI226
26 feb 22:46ReplicaLocuitorii unui BLOC din POARTA 6 comunică prin BILEȚELE lipite în SCARĂ

Locuitorii unui bloc din Poarta 6 au uitat de bunul simț și omenie, aceștia adresându-și injurii prin intermediul...311

26 feb 00:12ReplicaTrei ani de ÎNCHISOARE pentru un kg de CANABIS, trimis din GERMANIA în ROMÂNIA235
26 feb 22:43ReplicaȘi-a dus iubita ACASĂ cu MAȘINA, dar a uitat să-i spună că nu are permis233
Vremea
6.3°6.3° - 7.7° vineri, 26 februarie 2021
ConstanțaUmiditate: 92%
Vânt: 2.86 m/s
Presiune: 1031 milibari

Loto
6/4910273412931
5/4032301819411
joker2448403019
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 feb 00:00SportThierry Henry a demisionat de la CF Montreal

“Cu inima grea am luat această decizie. Anul trecut a fost foarte greu pentru mine personal. Din cauza pandemiei, nu...128

26 feb 00:00SportEuropa League: Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, merge mai departe / Lista echipelor calificate în optimi

Formațiile Dinamo Kiev (antrenată de Mircea Lucescu), AC Milan, AS Roma, Slavia Praga, Olympiacos, Young Boys Berna,...173

26 feb 00:00SportRangers, Ajax, Arsenal, Molde, Granada, Șahtior și Villarreal s-au calificat în optimi

Formațiile Glasgow Rangers, Ajax Amsterdam, Arsenal Londra, Molde, Granada, Șahtior Donețk și Villarreal au...131

26 feb 00:00SportSimona Halep va participa la Miami Open - Cele mai importante nume din circuit, pe tabloul principal

Organizatorii turneului Miami Open (23 martie - 3 aprilie) au anunțat, joi, că românca Simona Halep va participa la...149

Local
26 feb 00:15LocalCe spun PROCURORII din Medgidia despre MINORII care au TERORIZAT locuitorii prin FURTURI

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus la data de 24.02.2021 punerea în...386

26 feb 00:16LocalAlți doi MINORI, CAMPIONI la FURTURI în Oltina

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus la data de 25.02.2021 punerea în...598

26 feb 00:16LocalSediul R.A.R. din Constanţa îşi mută locaţia

Sediul Registrului Auto Român din Constanţa îşi mută locaţia. Prin cererea înregistrata la Primăria municipiului...1084

26 feb 00:17LocalPrimăria Constanţa vrea să ia în ADMINISTRARE Portul TOMIS pentru REABILITARE

Consiliul Local al municipiului Constanţa se va întruni în şedinţă vineri, 26 februarie. Printre poriectele de pe...713

26 feb 00:17LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din Constanţa a ajuns la 2,05

Potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, incidenţa cazurilor de Covid din...834

26 feb 00:18LocalSitemul de bike sharing devine funcțional la Constanţa!

479

Politică
26 feb 00:00PoliticăKlaus Iohannis a scăpat de emoții: Amendamentul prin care AUR voia să îi taie din bani nu a trecut în comisii

Bugetul Administraţiei Prezidenţiale pentru anul 2021 a primit, joi, raport favorabil din partea Comisiilor de reunite...127

26 feb 22:26PoliticăNicoleta Ploscaru: 'Primarul a pornit pe drumul ilegalităților'

Și Nicoleta Ploscaru, a reacționat la Regulamentul Parcărilor. Aceasta îl acuză pe primarul Vergil Chițac că a...591

26 feb 22:26PoliticăRaluca Turcan evită să spună dacă va avea loc a doua majorare a alocațiilor pentru copii

538

Interviuri
9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, prin intermediul...3124

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...3928

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

2783

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

Nicoleta Ploscaru a candidat independent la Primăria Constanța, însă a pierdut în favoarea lui Vergil Chițac. În...2822

28 ian 00:21InterviuriTOFOLEAN, managerul Spitalului Județean: Ne TREBUIE neapărat o CLĂDIRE cu 500 de paturi. VIDEO

Ioan Tiberiu Tofolean a revenit în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, el...7213

22 ian 00:32InterviuriVIDEO! Proiectele lui George MĂNDILĂ: Constanța va RENAȘTE, se va REÎNTOARCE cu FAȚA la MARE!

5063

Monden
26 feb 00:03MondenCe cadou spectaculos a primit fiica lui Florin Salam din partea soțului! Betty Vișănescu, declarație de iubire pentru partener!

Fiica lui Florin Salam este o norocoasă. Soțul ei, Cătălin, face orice pentru a-i aduce zâmbetul pe buze zilnic....565

26 feb 00:03MondenScandal uriaș pe banii Denisei Răducu, la trei ani de la moartea ei

Au trecut trei ani de când Denisa Răducu a plecat dintre noi, iar manelista a lăsat în urmă o durere profundă în...613

26 feb 00:03MondenCele trei rugăciuni care au salvat-o pe Carmen Șerban de boală

601

Mapamond
26 feb 00:00MapamondCetăţean german pus sub acuzare pentru spionaj. Ar fi transmis Rusiei planuri ale clădirii Bundestagului

Procurori federali germani au pus sub acuzare un cetăţean german pentru spionaj, pentru că ar fi trimis serviciilor...133

26 feb 00:00MapamondEscrocii au încercat să vândă 400 de milioane de vaccinuri COVID falsificate unor țări UE, în valoare de 3 miliarde de euro

Escrocii au vrut să vândă 400 de milioane de doze de vaccin COVID, valorând circa 3 miliarde de euro, unor ţări...122

26 feb 00:00MapamondCarantina a transformat Londra într-un paradis al șobolanilor

133

26 feb 00:00MapamondUn german a uitat unde și-a parcat mașina și a găsit-o după 3 săptămâni. Ce taxe acumulase între timp

Un german de 62 de ani și fiica lui au răscolit parcările din orașul Osnabrück timp de trei săptămâni. Omul...126

26 feb 00:00MapamondIsraelul pare să extindă un complex nuclear secret, deşi critică programul atomic iranian

Israelul pare să efectueze lucrări de construcţie de amploare într-un complex nuclear secret din cadrul programului...133

26 feb 00:00MapamondO nouă variantă a coronavirusului, descoperită la New York

123

Sănătate
26 feb 00:00SănătateAgenţia Europeană a Medicamentului analizează un nou tratament pentru COVID

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a început miercuri analizarea în timp real a datelor privind Regdanvimab,...130

26 feb 00:00SănătateSuplimente alimentare necesare pentru generația Y (Millennials)

Deși calea recomandată de preluare a nutrienților esențiali este din alimentație, uneori e nevoie și de suplimente...124

26 feb 00:00SănătateCeaiul de urzică, leac cu puteri nebănuite

126

26 feb 00:00SănătateCe este keratoza actinică și cum arată?

Keratoza actinică, denumită și keratoza solară, este o porțiune a pielii care are aspect deshidratat și textură...116

26 feb 00:00SănătateNelu Tătaru propune ca farmaciile să devină centre de testare și vaccinare anti-COVID

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, propune ca pe viitor românii să se poată testa pentru COVID-19 în...123

26 feb 00:00SănătateReplica Ministerului Sănătății pentru Emil Boc, după ce primarul a cerut schimbarea modului de calculare a ratei de incidență

Tot mai mulți primari reclamă modul în care este calculată rata de incidență COVID și spun că sunt victimele...124

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT