rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ACUZAŢII:

La Liceul OVIDIUS, părinţii sunt CONSTRÂNŞI să COTIZEZE pentru achiziţia de TABLETE şi LAPTOPURI

Nici nu a început școala, că deja s-au făcut cărțile la anumite unități de învățământ din Constanța pentru strângerea banilor. Și, nu e vorba de fondul clasei, aşa cum ne-am obişnuit, ci despre achiziţia unor echipamente necesare transmiterii orelor online. O astfel de situație se regăsește la Liceul Ovidius, unul dintre liceele de top din Constanţa, acolo unde, de câteva zile, părinții fierb de nervi și indignare. Sau, cel puţin, unii dintre ei. Aceștia sunt nemultumiţi de atitudinea pasivă a Primăriei, după cum susţin aceştia, pe care o acuză că nu a acordat fonduri pentru tehnologizarea școlii.

Astfel, părinții sunt constrânși să sponsorizeze liceul cu bani pentru achizitionarea tablelorsmart, camere, laptopuri. Doar... 500 de lei de copil, nu mai mult. “Părinții sunt extrem de nemultumiţi de atitudinea pasivă a Primăriei Constanţa în privinţa tehnologizării liceului de top Ovidius. Sunt constrânşi să "sponsorizeze" liceul cu bani pentru achiziţionarea tablelor smart, camere, laptopuri, cablarea la internet, etc, pentru că Primăria nu a alocat bani pentru așa ceva! Iar banii nu sunt puțini deloc, circa 500 lei de copil. Dacă ai "norocul" să ai 2 copii în această școală, suma e dublă, 1000 lei!", a declarat, pentru Replica, un părinte.

Nu este normal ca părinţii să facă treaba primăriei!

“Părinţilor le este impus să dea bani, nu de către conducerea şcolii, care a făcut solicitare către administratia locală, ci de indiferenţa şi pasivitatea Primăriei, care a spus neoficial că nu sunt bani pentru cumpărarea echipamentelor necesare transmiterii online a orelor. Nu este normal ca părinţii să facă treaba Primăriei şi să scoată din buzunarele lor aceşti bani, care nu sunt deloc puţini”, a mai spus părintele.

Cadrele didactice susțin că sunt sabotate "din toate părțile", precizând totodată că s-au transmis note fundamentare către primărie pentru fonduri dar că acestea au rămas fără finalitate.

Preşedintele Asociaţiei de părinţi: Părinţii din asociaţiei nu au cerut şi nu au dat niciun ban

Preşedintele Asociaţiei de Părinţi spune că nu se pune problema unei asemenea situaţii cu părinţii care sunt afiliaţi asociaţiei, aceştia fiind peste 150. „Am auzit că sunt clase care nu sunt afiliate asociaţiei care cer fel şi fel de chestii. Părinţii din asociaţie nu au cerut şi nu au dat niciun ban.

Primim sponsorizări pe formularul 230 şi din impozitul pe profit de 2%. Nu cunosc ce fac comitetele de părinţi de la celelalte clase”, a spus, pentru Replica, preşedintele asociaţiei, Adrian Deca.

Ce spune primăria!

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții primăriei au precizat de ce, până la ora actuală, Liceul Ovidius nu a primit banii, deși Consiliul Local a alocat 5 milioane de lei pentru pregătirea școlilor.

„Liceul Ovidius a trimis până acum 4 note de fundamentare, din care trei greșit întocmite: 41.256,66 lei materiale igienico sanitare (panouri plexiglax, dispensere, gel dezinfectant, covorașe, măști, mănuși) - înregistrată pe 9 septembrie, 56.810,40 lei pentru 30 de bucăți camere videoconferință - înregistrată pe 9 septembrie, 163.458,72 lei pentru platformă educațională și 26 laptopuri cu licență și internet - înregistrată tot pe 9 septembrie, 64 997,40 - alte 26 laptopuri cu licență. Departamentul de specialitate din cadrul Primăriei a consiliat școala în așa fel încât să întocmească notele conform prevederilor legale în vigoare și, ca urmare a faptului că mai multe persoane din conducerea instituției se afla în spital/izolare, am primit notele în copie scanată, urmând să aducă originalul atunci când se va putea. Luni vor intra banii pe aceste note. Și la aceasta oră una din notele de fundamentare trebuie modificată și așteptăm pe e-mail exemplarul corectat”, a lămurit Adriana Deoancă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 12 septembrie 20207691
Party Oldies but Goldies - FU(N)KING WITH THE 90's la FORM BEACH CLUB
GANDUL.RO
Jurnalul criminalului din Bascov. A decis să își omoare familia, după ce a aflat că vrea să îl interneze
Comentarii

02Khali(18 sep 08:55)
Prin 1995, in fata elevilor Liceului Ovidius, fratii George si Marian Catinas, doi batausi din cartier, fara legatura cu liceul, dar care ii terorizau pe elevi, au batut pana la lesin un baiat de clasa a 12-a. L-au umplut de sange. Nimeni nu a intervenit. Cu toate ca erau multi elevi care se laudau cu relatii la machidonii din Piata Chiliei. Nu a fost chemata Ambulanta sau Politia. O profesoara de matematica, Danila Mirela, l-a ajutat si l-a dus acasa. Cu asa ceva se confruntau elevii pe atunci. George Catinas, zis Sarpe, am vazut ca ai copii. Ce ai face daca ar pati asa ceva, nemernicule?
14Observator(13 sep 19:12)
Acelasi patern ca in scandalul de la Traian.. Acolo focul a fost pus ca sa fie instaurata Buca ovala.. Aici e spate Codreanca, mana dreapta a primei, 2 infractoare care numai asa au urcat, cu mizerii, delatiuni, peschesuri si presiuni, folosind cunostintele de la Avocatul Poporului si elevii partizani din AEC..
12Escu(13 sep 14:13)
Oare ce viitor v-a avea tara asta daca in scoala de la gradinita pana la universitate copiii sunt invatati ca doar cu munca si cinste poti ajunge cineva in viata dar pe de alta parte ei stiu ca mai mult datorita banilor pe care ii dau parinti sunt ei la liceu,munca lor si notele trecand pe planul doi. Cat de cinstiti vor fi oameni astia cu studii superioare daca pana sa ocupe un post parinti lor au dat spaga si in timpul scoli si la angajare.
21Injurati, hai(13 sep 12:31)
De unde ar proveni banii cu care liceul ar cumpara vestitele tablete. De la contribuabili nu-i asa? O fi bineee o fi raaaauuu? Altfel urlam ca dau primariile gratuitati la diferite categorii de oameni. Avem un sistem de impozite defect in romanica. Sigur, e vorba de investitii in viitor. Restul...la cimitir. Ne- am invatat sa cerem. Comunismu n-a murit.
40Alex(13 sep 11:48)
daca se cer bani este pentru ca primaria nu isi face treaba si nu face nimic nimic...un ultimii 25 de ani nu s-a renovat sau zugravit niciodata complet liceul ala...administratia locala este o rusine...aici ar trebui sa actioneze parintii.
08Este adevarat(13 sep 11:03)
Asociatia de parinti ar trebui sa reprezinte interesele copiilor atat educationale cat si pe cele financiare. Nu sa preia ca lege solicitarile financiare impuse ca obligatii de conducerea liceului Ovidius si sa spuna celorlalti parinti ca trebuie sa dati 500 de lei de copil, plus paza scolii, plus bani pentru table inteligente, markere, foi A4, renovari, schimbat banci, parchet, etc. Cine face asa ceva este un ticalos care tradeaza interesul moral si legal al copiilor nostri. Asociatia Ovidius, merge la sedinta cu problemele parintilor, dar se intoarce inapoi cu solicitari uriase de bani. Nu?
07Directoarea tot stie(13 sep 10:54)
Conducerea liceului Ovidius, solicita prin diriginti, care la randul lor solicita prin Asociatia de parinti a Liceului Ovidius, finantare pentru orice renovare, schimbat mobilier, vestiare pentru copii noi, table de scris noi, etc. Nu mi se pare normal ca pe ascuns conducerea liceului Ovidius sa pretinda bani de la parinti intrun mod mascat. Se cer bani inclusiv pentru paza liceului, rechizite comune, xerox-uri, lucruri pe care eu ca parinte consider ca este anormal sa le dau. Directoarea sigur stie de toate aceste solicitari de finantare a liceului mascate sub protectia Asociatiei de Parinti.
12Pedagoigc(13 sep 01:07)
La Liceul Pedagogic, profesorii sunt presati sa isi aduca laptopurile personale.
23Consilieru'(12 sep 22:53)
Si adriana deoanca tot amanta lui fagadau este? Nu degeaba a pus-o purtator de cuvant..
52parinte(12 sep 22:53)
Mancati rahat.In 10 ani am avut si am copil laa Ovidius.Se cer bani doar ptr paza,xerox si revista liceului,eventual produse de curatenie la clasa.Chiar nu inghiteam sa cotizez ptr stat in stat.Nu conteaza cu ce te ocupi,nu m-a intrebat nimeni.Se scrie porcarii...
216Care liceu(12 sep 20:02)
Ati intrat vreodata in ovidius sa vedeti in cel hal arata ? Parca e o scoala gimnaziala dintr-un cartier marginas
129Pt 15:09(12 sep 16:25)
Acest retardat de la 15:09 are copilul la Ovidius? Wow, se pare ca odrasla a facut un salt evolutiv fantastic. Bravo! Dobitocule, Asociatia abia s-a infiintat anul acesta, cand putea sa iti ceara tie bani? Probabil esti un alt personaj care sufera ca e insignifiant pentru toata lumea si gasesti un loc in care te poti exprima si simti important, vomitand pareri drept fapte concrete.
215Directoarea arestata(12 sep 15:40)
Sa o ia in lanturi ca pe o infractoare ce e. Atata tupeu si nesimtire doar la o parnaiasa vezi
329Asociatia Ovidius minte(12 sep 15:09)
Insusi Asociatia de Parinti de la Ovidius a cerut clar cate 500 de lei de copil parintilor. Presedintele Asociatiei minte !!! In fiecare an obliga parintii sa dea bani pentru parchet schimbat, banci cu scaune noi si draperii, zugraveli. Acum spun ca merg pe donatia de 2 la suta. Multi parinti citesc acest comentariu si stiu ca este adevarat ceea ce spun. Ne-a secat de bani !!!!
115Directoarea de la Ovidius(12 sep 13:41)
Are COVID. Succes la deschis scoala pe 14.
311ion(12 sep 12:05)
Democratie inseamna sa platim la fel si sa primim pe spranceana.La acest liceu este posibil sa aiba copii saracimea si nu este normal sa plateasca la fel ca parintii elevilor bogati de la liceele de pe la tara..
122Gogu(12 sep 11:44)
Asa e de cand lumea acolo. Si daca nu cotizezi, esti istorie. Mai ales la clasa lui Roman: mare femeie de afaceri. Stoarce si ata de la tiv...
130Michi(12 sep 09:50)
Liceul,,Ovidius" este un fel de stat in stat!La examenul de intrare in ciclul gimnazial,completezi rubrica cu ocupatia parintilor,nu ,,corespunzi",,pleci cu sanse mici din start.Trebuie sa ai resurse ca sa sustii cererile si obligatiile de acolo!Unii copii,sunt intr-adevar foarte buni,au capacitate,altii au locurile rezervate sau intra in virtutatea faptului ca se mediteaza cu profesorii sau partenerii de viata ai profesorilor de acolo !Nici un fel de transparenta! Cunosc copii extraordinari acolo,dar la concursuri am vazut pe liste destui de la ,,Ovidius" cu note sub 5.
816Propunere(12 sep 09:38)
acest liceu ar trebui transformat in spital - COVIDIUS
2515...(12 sep 08:45)
L-a ce situatii financiare, au parintii la acest liceu , ar trebui sa contribuie financiari pentru odraslele lor !! Au arici in buzunare ?!!
85Vasilik(12 sep 08:43)
am avt sh io dea face cu ocheshel . este o pzda proast a urat a si agramat a . Spre deosebire de ea, eu sunt un tip titrat, pretentios si cuminte! Va fut pe toti! Pardon, va pup pe toti! Pam, pam!
519parinte(12 sep 08:31)
Pai lui Fagadau nu ii pasa de educatie, de ce sa aloce fonduri, asa cum a facut Primarul BOC!
720gigi(12 sep 08:16)
daca liceele bogate cersesc,celelalte ce sa faca?putorilor de profesoare,lyati.va din banii vostri fa tablete!
210aloo boc(12 sep 08:12)
esti de o logica si de o inteligenta userista fenomenala!
123Crina(12 sep 07:52)
Mai este secretara madam Ochesel? Scarba dracului, ofilita inutila! Mai batrana decat cladirea...
1220boc(12 sep 07:26)
Pai parintii copiilor de acolo nu prea voteaza PSD!!!
mai mult...Replica
11 aug 23:26ReplicaMirela Matichescu nu scapă de probleme, după ce a ridicat ilegal o construcție pe plajă

Firma Noche Caliente SRL, deţinută de fostul secretar al judeţului Constanţa, pesedista Mirela Matichescu, duce o...3795

11 aug 00:35ReplicaO fostă angajată la Protecția Consumatorului a ajuns în conducerea ANR3308
11 aug 23:31ReplicaMarian Mitrea și Valentin Ionescu, printre fruntașii de pe lista rușinii cu datorii la ANAF1342
11 aug 00:32ReplicaO femeie din Cumpăna a retrăit vremurile comunismului la o pizzerie

În încercarea de a realiza o petrecere cât mai frumoasă pentru fiica ei, o femeie din Cumpăna a ales Pizzeria Mario...3567

11 aug 00:26ReplicaGoidea: Aglomerările de la intrare în Port sunt lucruri normale!1063
11 aug 00:23ReplicaAflat într-un club la Costinești, Puya a dăruit unui client o sticlă de vodcă! Video657
11 aug 23:15ReplicaFeodor, 5 ani de închisoare cu executare la rejudecarea dosarului de spălare de bani

Robert Iulian Feodor a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală...778

11 aug 00:19ReplicaDupă Tyga, încă un mega-star vine la Mamaia859
11 aug 00:17ReplicaFenomen astronomic uluitor ce nu trebuie ratat pe cerul Constanței1680
11 aug 00:16ReplicaProfesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă. Cum vor fi verificați aceștia

Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă prevede proiectul legii învățământului...1013

11 aug 00:16ReplicaCompania Petrolieră din Azerbaijan deschide o benzinărie în Lazu1160
11 aug 00:15ReplicaCare sunt cele mai periculoase porțiuni de pe litoralul românesc945
Vremea
25.1°25.1° - 27° joi, 11 august 2022
ConstanțaUmiditate: 46%
Vânt: 8.83 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/499321764111
5/402761036349
joker418453347
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportDan Petrescu, înaintea meciului cu Şahtior Soligorsk: Inspiraţia şi norocul vor decide calificarea

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că...165

11 aug 23:40SportTenis: Simona Halep s-a calificat în optimi la Toronto

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Toronto,...361

11 aug 23:36SportFotbal: Antrenorul Adrian Mutu şi-a prelungit contractul cu FC Rapid până în 2025

Antrenorul Adrian Mutu, instalat la conducerea tehnică a echipei FC Rapid în luna martie a acestui an, şi-a prelungit...266

11 aug 23:25SportCupa Mondială 2022 ar putea începe mai devreme - Situație neobișnuită la turneul din Qatar

Turneul final al ​Cupei Mondiale din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât era programat, dacă biroul de...377

Local
11 aug 00:01LocalRazii la Constanța! A curs cu amenzi

La data de 9 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...522

11 aug 00:02LocalAccident cu victimă, în dreptul localității Ovidiu

...638

11 aug 00:03LocalLaurențiu Bădescu, fostul șef al Ambulanței, cercetat penal la sesizarea ANI!

3213

11 aug 00:01LocalProgramul casieriilor RAJA de Sfânta Maria!

RAJA S.A. aduce la cunoștința tuturor abonaților că luni – 15 august 2022, casieriile RAJA și compartimentele...266

11 aug 00:01LocalO nouă ediție „Dancing with the stars” vă așteaptă cu spectacole inedite de film, muzică și dans

Proiectul organizat de Direcția de Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și...368

11 aug 00:03LocalEl este cel de-al cincilea pasager din mașina morții de la Cobadin

Un grav accident a avut loc în cursul nopții de 4 spre 5 august a.c., în comuna Cobadin. Patru tineri, cu vârstele...4447

11 aug 00:02LocalAu fost reluate căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești

Căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești, au fost reluate în cursul dimineții de miercuri, 10...763

11 aug 00:02LocalSeceta a afectat o zonă strict protejată şi caii sălbăticiţi din Deltă

Zona strict protejată Sărături-Murighiol şi caii sălbăticiţi din pădurea Letea au fost afectaţi din cauza...428

11 aug 00:14LocalAfaceristul Florin Madar a ”pus ochii” pe activele THR Marea Neagră

1319

Politică
11 aug 00:04PoliticăPonta: „Eu propun să dăm pastilele de iod doar «focilor fericite» - ei trebuie să supraviețuiască“

Fostul premier Victor Ponta consideră că se discută prea mult despre pastilele de iod și prea puțin despre criza...336

11 aug 00:04PoliticăBudăi: Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns la 6.431

Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns, miercuri, la 6.431, a declarat ministrul...207

11 aug 00:05PoliticăLiderul senatorilor PNL: Marcel Ciolacu bagă bățul prin gard

323

11 aug 00:05PoliticăCiucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul investiţiilor importante în economie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui minister...260

11 aug 00:05PoliticăANAF vrea să-l execute silit pe George Simion

ANAF încearcă să-l execute silit pe George Simion, după ce mai multe amenzi primite de acesta în timpul pandemiei...642

11 aug 00:05PoliticăRobert Negoiţă şi mai mulţi directori şi funcţionari din Primăria sectorului 3, trimişi în judecată de DNA

492

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3493

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2726

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

4946

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5266

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4119

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8355

Monden
11 aug 11:58MondenCelebrul balerin Sergei Polunin şi-a tatuat alte două imagini cu Putin

Originar din Ucraina şi unul dintre cei mai buni balerini din lume, Sergei Polunin a fost adesea numit rebel. Acum a...197

11 aug 00:00MondenJohnny Depp va fi din nou imaginea parfumului 'Sauvage' de la Dior după câştigarea procesului de defăimare

Johnny Depp, vedeta seriei de filme ''Pirates of the Caribbean'', în vârstă de 59 de ani, pare să fie într-o...143

11 aug 00:00MondenOzzy Osbourne, apariţie surpriză la ceremonia de închidere a Jocurilor Commonwealth-ului

160

11 aug 00:00MondenAna Baniciu, zeița litoralului! Senzuală, în bikini, s-a lăsat pozată de iubitul ei

Ana Baniciu este mai hot ca o zi de vară! Asta demonstrează ultimele imagini pe care le-a postat pe contul de...297

11 aug 00:00MondenFiica lui Will Smith, despre conflictul din noaptea decernării premiilor Oscar

Willow Sith, fiica lui Will Smith cu Jada Pinkett Smith, a rupt tăcerea despre conflictul care a dat peste cap...211

11 aug 00:00MondenDramă la Hollywood! Celebru actor american, acuzat de furt și intrare prin efracție!

Actorul american Ezra Miller a fost acuzat de furt prin efracție după ce a intrat într-o casă din statul Vermont și...173

11 aug 00:00MondenActriţa Anne Heche, în comă după gravul accident de maşină în care a fost implicată

Actriţa de la Hollywood Anne Heche era luni în continuare spitalizată în stare critică, comatoasă şi conectată...210

11 aug 00:00MondenCântăreţul, compozitorul şi producătorul Lamont Dozier, un uriaş al muzicii soul, a murit la 81 de ani

Lamont Dozier, unul dintre cei mai importanţi cantautori şi producători de muzică soul, care a colaborat cu The...141

11 aug 11:37MondenBianca Drăgușanu a încins spiritele pe plaja de la Mamaia

1707

Mapamond
11 aug 00:00MapamondUE: Numărul noilor permise de şedere a crescut în 2021 la nivelurile pre-pandemice

Numărul noilor permise de şedere emise în Uniunea Europeană a urcat anul trecut la nivelurile de dinaintea pandemiei...142

11 aug 00:00MapamondUcraina: Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din estul ţării în ultima săptămână

Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din regiunea Doneţk, aflată în estul Ucrainei, după ce autorităţile au...136

11 aug 00:00MapamondRepublica Dominicană: Doi mineri salvaţi după ce au fost blocaţi 10 zile în subteran

133

11 aug 00:00MapamondZelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de...143

11 aug 00:00MapamondStatele Unite pun capăt măsurilor migratorii contestate ale lui Trump

Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite a anunţat luni seara că pune capăt unei politici din epoca...146

11 aug 00:00MapamondPopulaţia Japoniei scade într-un ritm record

Populaţia Japoniei scade şi îmbătrâneşte într-un ritm record - la începutul anului, statul insular avea doar...176

11 aug 11:38MapamondExplozii puternice în zona unei baze aeriene ruseşti din Crimeea

Trei martori oculari au declarat marţi agenţiei Reuters că au auzit explozii puternice şi au observat o coloană de...397

10 aug 00:00MapamondNegocierile de la Viena privind acordul nuclear cu Iranul au luat sfârşit, textul final rămâne de aprobat

Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit...280

10 aug 00:00MapamondNouă condamnare la închisoare pe viaţă în cazul uciderii joggerului afro-american Ahmaud Arbery

308

Sănătate
11 aug 00:00SănătateRafila acuză politizarea problemei iodului: 'Avem vocaţia de a compromite măsurile de sănătate publică'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că discuţia despre iodura de potasiu a fost politizată în mod...147

11 aug 00:00SănătateAntibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici

O cercetare recentă realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea...146

11 aug 00:00SănătateEuroparlamentar, scandalizat de apelul lui Rafila privind iodura de potasiu

150

11 aug 00:00SănătateSemne ascunse ale nivelului ridicat de zahăr din sânge pe care le puteți vedea pe picioare

A fi diabetic poate fi o experiență chinuitoare, deoarece boala vine cu o mulțime de boli și afecțiuni care se...242

11 aug 00:00SănătateCum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții care „ard imediat” grăsimea de pe burtă

Grăsimea viscerală este o parte importantă a corpului, deoarece ajută la izolarea și protejarea organelor. Cu toate...271

11 aug 00:00SănătateAi celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple

Tratamentele de îndepărtarea celulitei sunt în creștere pe măsură ce tot mai mulți oameni se luptă să mențină...181

11 aug 00:00SănătateCum trebuie tratate tumorile rinichiului

Tumorile care se dezvoltă la nivelul unuia dintre rinichi pot fi de natură benignă sau malignă. De multe ori,...146

11 aug 00:00SănătateComisia Europeană a rezervat 15 milioane de doze din noul vaccin Moderna

Comisia Europeană (CE) a rezervat, la compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, 15 milioane de doze...143

11 aug 00:00SănătateINSP: 253 de secvenţieri ale SARS-CoV-2, raportate în ultima săptămână

140

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT