REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

La loc comanda: Vor fi reînfiinţate posturile de poliţie, la presiunea primarilor

La loc comanda: Vor fi reînfiinţate posturile de poliţie, la presiunea primarilor

Replica API 13 iulie 2012 | 00:00 219

Încă o reorganizare, după numai un an

Încă o reorganizare, după numai un an

Poliţia Rurală se reorganizează din nou. Alţi bani, altă distracţie. După ce anul trecut au fost desfiinţate posturile de poliţie comunală, fiind înfiinţate secţiile rurale care acoperă fiecare un număr de comune, anul acesta, mai exact în următoarea lună, se intenţionează revenirea la vechile posturi de poliţie, cu reînfiinţarea funcţiei de şef de post, păstrându-se totodată patrulele deja formate. Potrivit inspectorului-şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, comisarul-şef Adrian Rapotan, este vorba despre un lucru benefic, întrucât asta presupune reangajarea în sistem a unor poliţişti disponibilizaţi anul trecut. "Este vorba despre un nou concept. Rămân secţiile de poliţie rurală, dar se vor reînfiinţa posturile de poliţie din fiecare localitate. Până la 1 septembrie trebuie făcută această reorganizare, atunci este termenul limită. S-a ajuns la concluzia că se punea prea multă presiune pe secţii, pentru că oamenii din toate comunele arondate unei secţii trebuiau să meargă să depună plângeri sau reclamaţii la sediul secţiei respective. pentru a se simplifica puţin situaţia, fiecare comuna va avea din nou un post de poliţie, un şef de post şi 2-3 lucrători, în timp ce patrulele vor rămâne aceleaşi ca şi până acum", ne-a declarat Adrian Rapotan. "Este un proiect hibrid. Vor rămâne şi secţiiile rurale, dar vor fi şi posturile de poliţie comunală. Ideea este ca poliţia să fie tot timpul peste tot, să se acopere toate zonele", ne-a declarat, la rândul său, şeful IPJ Constanţa, comisar-şef Valentin Burlacu.

Mişcare politică sau nu?

Şi liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului Contractual (SNPPC) - Biroul judeţean constanţa, George Caraivan, susţine că, pe deoparte, este un lucru bun, deşi pare a fi o mişcare politică. "Am înţeles că vor să revină la vechea formă, cu posturi de poliţie şi cu şefi de post, dar nu ştie nimeni nimic deocamdată. S-a ajuns aici în urma unor presiuni politice făcute de Asociaţia Primarilor din România. Cred că primarii vor să aibă fiecare câte 2-3 poliţişti după ei, pentru că, probabil, li se părea că nu prea au poliţie. Pe de altă parte, toţi poliţiştii de la Rurală se obişnuiseră deja cu noul sistem, cu turele, şi chiar au dat randament. În general, la Rurală, problema este numărul poliţiştilor. Dacă ar mai da la fiecare secţie câte 10 oameni, treaba ar merge perfect. Dar vom vedea ce se va întâmpla cu noua reorganizare. Am impresia că unii plâng după funcţiile pe care le-au pierdut şi vor să revină pe posturi", ne-a declarat Caraivan, liderul de sindicat. Cu alte cuvinte, după un an de la reorganizare, Poliţia Rurală trece prin noi modificări, în maxim o lună şi jumătate. Ideea este că fiecare comună va avea, din nou, câte un post, ceea ce înseamnă reînfiinţarea a 58 de posturi de poliţie şi, implicit, tot atâtea funcţii de şef de post, plus ajutoarele acestora. Dacă modificările vor fi benefice sau nu, vom vedea ulterior. Deocamdată poliţiştii se pregătesc din nou să-şi mute bagajele dintr-o parte în alta.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614