REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La mănăstirea Sfântului Andrei din judeţul Constanţa, premierul Ponta a stat la coadă să intre în peşteră, iar Mazăre a fost asaltat de fani

La mănăstirea Sfântului Andrei din judeţul Constanţa, premierul Ponta a stat la coadă să intre în peşteră, iar Mazăre a fost asaltat de fani

Replica API 2 decembrie 2013 | 00:00 162

Sfântul Andrei se sărbătoreşte în ziua de 30 noiembrie a fiecărui an, fiind considerat ocrotitorul României, cel dintâi chemat la apostolie. La mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei (localitatea Ion Corvin din judeţul Constanţa) Sfânta Liturghie a fost oficiată, sâmbătă, de un sobor de ierarhi din ţară şi din străinătate. Au fost zeci de oameni prezenţi, din judeţul Constanţa şi din ţară, dar şi premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a ajuns în jurul de ora 12.00 şi s-a aşezat într-o lojă special amenajată pentru oficialităţi. Alături de el s-au aflat şi vicepremierul Gabriel Oprea şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. La mănăstirea Peştera Sfântului Andrei a fost prezent, la slujbă, şi primarul Constanţei, devenit brusc atracţia unor cetăţeni, care au dorit neapărat să se fotografieze cu Radu Mazăre.

După terminarea slujbei, în jurul orei 13.00, premierul Ponta a vizitat peştera Sfântului Andrei şi s-a aşezat la coada deja formată de zeci de credincioşi. După aproximativ un sfert de oră, premierul a intrat în peşteră, unde s-a rugat. "M-am rugat pentru Andrei al meu, şi pentru fiecare care are familie, pentru fiecare care nu-şi serbează azi ziua, pentru sănătate şi mai multă linişte. M-am aşezat la coadă pentru că nici aici, nici la alte evenimente religioase, cum e Sfânta Parascheva, nu m-am dus niciodată în faţă, asta înseamnă lipsă de respect pentru cei care stau la coadă, şi după cum aţi văzut, nu mi-a căzut rangul, ca să zic aşa. Dacă timpul îmi permite, stau la coadă, dacă nu, nu mă duc în faţă", a spu Ponta.

Cu ocazia zilei de 30 noiembrie, premierul a urat tuturor celor care poartă numele sfânt "la mulţi ani". Întrebat ce cadou îi oferă fiului său, Andrei, premierul a spus că îl va lua la parada organizată de Ziua Naţională, la Bucureşti. "Vreau să le urez La mulţi ani! tuturor celor care îşi serbează ziua de nume. Mă bucur foarte mult că înainte de Ziua Naţională este ziua patronului religios al României, Sfântul Andrei, şi că îmi doresc, în aceste zile, aşa cum vremea e foarte frumoasă, să fim cu toţii mai liniştiţi şi să facem lucruri bune", a mai transmis Victor Ponta.

C.M., R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218