REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La Medgidia a fost reluată tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii candidaţilor pe buletinul de vot

La Medgidia a fost reluată tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii candidaţilor pe buletinul de vot

Replica API 9 mai 2016 | 22:55 305

Biroul Electoral de Circumscripţie 3 Medgidia a stabilit, sâmbătă, 7 mai a.c., prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinul de vot a formaţiunilor care au depus liste de candidaţi pentru Primăria Medgidia. Numai că, o eroare de sistem a scos de pe buletinul de vot un partid şi a inclus un altul, care nici măcar nu are listă de candidaţi. Astfel, este foarte probabil ca votul să se reia ori partidul dezavantajat, în speţă PMP, să formuleze contestaţie la Biroul Electoral Central. „Ne vom întruni cu Biroul Electoral în toată componenţa să decidem dacă reluăm sau sesizăm Biroul Electoral Central ori îndrumăm partidul să formuleze contestaţie direct la BEC, respectiv la Bucureşti. S-a omis un partid de pe buletinul de vot, este vorba despre PMP. S-a ajuns la această greşeală din cauza situaţiilor centralizatoare. În anexa 1 a apărut un partid, UDMR, care, la noi la Constanţa, nu are nici o treabă. A ajuns să ne şteargă, pur şi simplu, sistemul informatic. A şters un partid ca să-l înlocuiască cu acest UDMR, care nici nu are listă de candidaţi. Sunt erori de sistem. Se întâmplă... Ne-am dat şi noi seama ieri, înainte să finalizăm hotărârea şi să afişăm procesul verbal am văzut că ne apare în listă UDMR, care a înlocuit PMP“, a declarat, pentru „Replica”, Ramona Cristina Duţă, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie 3 Medgidia.

„Ne-am bătut azi (ieri – n.r.) capul cu toate variantele. PMP poate fi înlocuit pe listă, direct, cu UDMR, fără să reluăm votul, însă vom urma dispozițiile legale întru totul. Dacă varianta cea mai legală înseamnă refacerea votului, asta vom face. Cea mai simplă opțiune ar fi refacerea votului, dar nu știu dacă celelalte formațiuni, care sunt foarte mulțumite de votul de ieri, vor agrea o astfel de opțiune. Potrivit legii 115/2015, Biroul Electoral de circumscriopție decide cu majoritatea opiniilor membrilor“, a conchis Duță. Candidatul PMP la Primăra Medgidia este Vasile Ivanof .

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218