A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://www.replicaonline.ro/rbin/data328000/spital_1.jpg): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: module/modul-header.php

Line Number: 69

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/module/modul-header.php
Line: 69
Function: getimagesize

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/template.php
Line: 2
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 184
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 71
Function: post

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

La Medgidia mai este un singur PAT LIBER la TERAPIE INTENSIVĂ

La Medgidia mai este un singur PAT LIBER la TERAPIE INTENSIVĂ

Replica API 17 octombrie 2020 | 00:00 4547

Situația din Spitalul Municipal Medgidia nu este deloc una bună. Numărul cazurilor crește de la zi la zi, paturile disponibile din ATI sunt aproape inexistente, iar personalul începe să resimtă oboseala celor aproximativ 8 luni de pandemie.

Și în Constanța, ca în întreaga țară, personalul medical începe să dea semne de epuizare, ceea ce nu reprezintă deloc o veste bună pentru viitor. Așa se întâmplă și la Medgidia. „Problema este că unele cadre încep să dea semne de epuizare sau chiar să cedeze. În ultima perioadă, au mai fost testate 15 persoane însă doar una a ieșit pozitivă, de la administrativ. M-am testat și eu însă am ieșit negativ. În spital, la ATI, mai avem un singur pat liber, iar celelalte 14 sunt ocupate de bolnavi ce sunt în stare destul de gravă” a declarat Eugen Aglițoiu, managerul Spitalului Medgidia.

„Scenariul italian se apropie”

Încă de la începutul perioadei pandemice, Eugen Aglițoiu nu a dorit să afișeze partea „roz” a situației și a preferat să fie cu picioarele pe pământ și să tragă, periodic, semnale de alarmă. „Scenariul italian se apropie cu pași repezi spre noi. Vom ajunge în următoarea perioadă la peste 5-6 mii de infectări pe zi. Ce se prevestește nu este deloc îmbucurător” a mai spus managerul spitalului.

Apel pentru donatorii de plasmă

Totodată, managerul face un apel la cei vindecați să vină să doneze plasmă pentru că doar așa pot salva viețile celor care trec prin aceiași situație prin care au trecut și ei. „Am început și tratamentul cu plasmă. Până acum, am avut 5 pacienți care au beneficiat de transplant. Este devreme pentru a vorbi despre rezultate dar vom vedea în timp. Printre aceștia a fost și o gravidă. Facem apel și îi rugăm pe toți cei vindecați să ajute sistemul cu plasmă. Să vină să doneze pentru că pot salva vieți!” a mai adăugat Aglițoiu.

Avertisment pentru constănțeni: virusul rezistă mai mult la sub 20 de grade Celsius

Managerul Spitalului Municipal din Medgidia confirmă și studiile celor de la Centrul Australian pentru Prevenirea Bolilor. Mai exact, ar fi vorba despre faptul că virusul reușește să supraviețuiască la temperaturi de 20 de grade Celsius și mai mult timp, la sub 20 de grade Celsius. Studiul spune că virusul poate să reziste și 28 de zile pe suprafețe line precum ecranele telefoanelor mobile sau bancnotele de plastic și nu numai.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Terminati cu prostiile si purtati masca spalativa pe maini ca ne inchid astia si ramanem fara serviciu in case iar tarani infecti care va ajunge un sapun 3 luni
0
2
Purtati masca!
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614