REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La Medgidia, un samsar de maşini bulgăreşti a ocupat abuziv o bucată de stradă, a turnat stâlpi şi a împrejmuit-o cu plasă

La Medgidia, un samsar de maşini bulgăreşti a ocupat abuziv o bucată de stradă, a turnat stâlpi şi a împrejmuit-o cu plasă

Replica API 14 iunie 2013 | 00:00 221

Incredibil cât tupeu!

Incredibil cât tupeu!

O familie din Medgidia a găsit soluţia ideală pentru a se feri de hoţi - zice ea. Numai că acţiunea la care a apelat nu este în acord cu legea, motiv pentru care riscă acum o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei. Mai exact, pentru a "goni" presupuşii hoţi, familia Nedelea a pus stăpânire pe o porţiune de stradă, pe care a împrejmuit-o cu un gard din sârmă, restricţionând astfel accesul tuturor. De cum a luat de veste, primarul din Medgidia, Marian Iordache, s-a şi deplasat la faţa locului pentru a inspecta situaţia, confirmând că tot ce a găsit acolo este ilegal.

Strada Dunării din Medgidia, cartierul IMUM. O zonă liniştită, după cum ne-a relatat un locuitor, dar care, de câţiva ani, s-a transformat într-un calvar. Mărul discordiei l-ar reprezenta o familie ce s-a mutat de câţiva ani, Nedelea, şi care a început să-şi impună punctul de vedere făcând regulile în zonă. Ultima găselniţă, însă, i-a scos din sărite pe locuitorii străzii cu pricina, motiv pentru care au decis că nu mai e rost de stat cu mâinile în sân. Ce s-a întâmplat? Familia Nedelea ar fi posesoarea a două case, situate faţă în faţă, în una locuind părinţii, pe când în cealaltă fiul, Ionel Nedelea. Fiind vorba de un capăt de străduţă, ce şi-au zis respectivii: ia să închidem noi cu un gard porţiunea dintre cele două case? Zis şi făcut, numai că planurile lor nu s-au potrivit cu cele ale vecinilor. "Vă spun, aici am copilărit eu, era o stradă liniştită. De câţiva ani s-a mutat un individ care face regulile. Pe lângă faptul că este total lipsit de bun simţ, nu salută, se ceartă cu toată lumea, ne şi tulbură liniştea cu toate maşinile de care se ocupă, pentru că am înţeles că are o chestie cu maşinile de Bulgaria, se ocupă de înmatriculări, acte, sau cam aşa ceva. Cert este că mereu e plin de maşini, gălăgie. Însă, ceea ce a făcut, că ne-a blocat strada, că şi-a însuşit acea porţiune de drum, m-a scos din sărite. Este adevărat că strada se înfunda în fostul stadion IMUM, dar copiii mai treceau, se duceau să se joace, plus că este vorba de un domeniu public, nu se poate aşa ceva!", a declarat, pentru "Replica", un locuitor de pe strada Dunării din Medgidia. Vecinii familiei Nedelea au subliniat şi faptul că ei ar fi intervenit de multă vreme, dar le este teamă de reacţia lui Ionel Nedelea, care, spun ei, este foarte violent. În plus, cum gardul a fost pus, cu stâlpi de beton înfipţi în carosabil, nu au întârziat să apară şi covoarele întinse la uscat, doar aşa se procedează pe o proprietate privată, nu? Mai mare dragul, nu alta.

Primarul din Medgidia, sensibil la întrebările presei: s-a deplasat urgent pe strada Dunării!

De cum a auzit de cele întâmplate, edilul din Medgidia, Marian Iordache, a şi plecat la faţa locului, anunţând totodată şi reprezentanţii Corpului Control din cadrul Primăriei. Ionel Nedelea nu a fost de găsit, dar părinţii respectivului erau acasă. Aceştia s-au apărat spunând că aşa nu le mai intră hoţii în curte. "Am trimis şi Poliţia şi am fost şi personal. Este vorba de un gard de plasă, legat de nişte stâlpi de beton, care a închis vreo 10 metri din stradă, capătul străzii spre stadion. Este absolut ilegal, nu au nici un fel de documente, dar nici nu se poate pentru că este vorba de domeniul public. În interior este şi un stâlp de electricitate. La faţa locului au ajuns şi inspectorii de la Corp Control care au dat termen familiei ca până sâmbătă să demoleze tot. Conform legii, amenda este cuprinsă 1.000 şi 10.000 de lei", a declarat Marian Iordache. În plus, cum curtea însuşită cu forţa ar fi fost un impediment pentru hoţi, familia reclamată de către vecini a postat în interiorul acesteia şi un câine lup. "Joaca" s-a terminat de acum, având termen să-şi demoleze "coşmelia" până sâmbătă, riscând şi o amendă usturătoare, cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei. "Dacă nu demolează tot, acei stâlpi de beton băgaţi în carosabil şi gardul de sârmă, o să mergem să demolăm noi şi apoi vom aplica şi o amendă suplimentară, reprezentând costurile demolării", a adăugat Iordache.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108