REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

La Mega Image te duci să iei o pâine şi plăteşti două: una e taxa de parcare

La Mega Image te duci să iei o pâine şi plăteşti două: una e taxa de parcare

Replica API 24 octombrie 2019 | 02:50 2989

Parcarea magazinului din Tomis 3 nu mai este la liber pentru clienţi

Parcarea magazinului din Tomis 3 nu mai este la liber pentru clienţi

click pe imagini!

Situaţie ciudată în privinţa Mega Image din Tomis 3, şi care ridică semne de întrebare: magazinul nu mai are, de puţin timp, parcare destinată clienţilor. Administraţia locală a transformat parcarea în una cu plată, ceea ce ne poate conduce la două ipoteze: ori magazinul utiliza, anetrior, abuziv domeniul public, ori a primit autorizaţie de funcţionare deşi nu oferă locuri de parcare clienţilor săi.

Oricare ar fi varianta, cert este că, în momentul de faţă, oricine doreşte să cumpere o pâine de la Mega Image din Tomis 3, trebuie să ia în calcul că, dacă merge până la magazin cu maşina, va trebui să plătească prin SMS şi parcarea.

Înainte ca parcarea să devină una cu plată, în zonă a existat o barieră care delimita perimetrul, subînţelegându-se astfel că locurile de parcare sunt destinate clienţilor magazinului. De dată relativ recentă, bariera a fost îndepărtată, iar în schimb au apărut plăcuţe prin care municipalitatea invită constănţenii să plătească taxa de parcare prin SMS, în caz contrar riscând amenzi . Conform HCL 235/2018, în cazul în care taxa nu a fost achitată, proprietarul, utilizatorul legal al mașinii, este sancționat contravențional cu amendă în valoare de la 600 la 1000 de lei.

click pe imagine!

Prin decizia administraţiei locale de a transforma şi această parcare în una cu plată („blue area”, adică 2,5 lei/ora) , Mega Image din Tomis 3, situat pe bulevardul Tomis nr. 310A, şi care are program non-stop, se vede redus la “rangul” de “magazinaş de cartier” la care vor apela doar locatarii din blocurile vecine, care nu se supără dacă fac doi paşi până acolo.

click pe imagine!

De menţionat că ieri, în jurul orei 17.00, o femeie cu un Volskwagen Passat nou, care tocmai ieşea din magazin, constata că i-a fost lovită maşina. Nimeni nu văzuse incidentul, aşa că şoferiţa s-a adresat reprezentanţilor magazinului, în speranţa că o vor ajuta imaginile de pe camerele de supraveghere! Nici vorbă de camere şi nici pomeneală de paznic care să fi zărit ceva. A fost îndemnată să cheme Poliţia, dar... pe cine să reclame şi cum să demonstreze că acolo i s-a întâmplat tamponarea?!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu numai cu parcarile e boulet acest fogodow, e si cu alertele de sirene care urla intr-o veselie cand vrea muschii lui, fara sa spuna populatiei ce anume trebuie sa faca cand aude aceste sirene urland in continuu. Mare jy godie este acest mazarica doi.
4
0
Gogule, cine sa cumpere acele parcari cand o familie formata din 2 membri abia are bani sa cumpere 4 autoturisme, 2 de vara si alte 2 de iarna ? De unde sa isi permita si locuri de parcare, din moment ce dau pe masini o gramada ?
11
2
Exista parcari etajate.Se fac si din profile otel,Nu este nevoie de betoanele arhitectilor de 2 lei.Orice magazin are parcare moca,in timpul programului,ptr clienti.Fagabou si sinistrul ala de stroe,hoti pesede.Atit stiu,atit fac..Fura!
19
3
Cat de incapatoare sunt parcarile de la celelalte magazine MEGA ? Au doar pentru angajati , a se intelege -sefi. De ce ar face Mega 1 exceptie ?
7
2
ma pulica, tu ori esti prost ori nu pricepi. Treaba asta cu transformatul parcarii private in publice pe sestache e un fel de anus contra naturii.
16
4
Aceasta situatie e identica cu banalitatea din Romania: au masini in valoare de zeci de mii de euro, insa nu isi permit sa plateasca un loc de parcare de 100-200 euro pe an si le lasa pe unde apuca, dar tot ei se plang daca le gasesc zgariate. Stiti voi bancul ala cu romanul care si-a luat SUV BMW, apoi a murit de foame.
10
17
Deci...Primaria trebuia sa oblige Mega sa inchirieze parcarea pentru clienti...daca nu vor retrasa autorizatia de functionare si gata...am ajuns sa platim parcarile pe la toate Mall - urile si Supermarket- urile din oras ...iar primaria daca isi iubea locuitorii nu aproba nici o investitie majora fara locuri de parcare oferite gratis pentru clienti...restul e cancan!
18
5
Masini de Bulgaria si v-a suge pula aia cu parcarile
12
4
ba da chiar nimeni n-a fost la fata locului sa vada ca au pus panourile alea la 3 metri inaltime de nu le vezi. Noaptea iti trebuie lanterna sa descifrezi panourile de taxare. Cat de cretin in hotia lui poate fi acest Fatalau ?
25
1
in locul parcarii, magazinului,benzinariei si a directiei vamale A FOST UN PARC!!! Cine raspunde pentru distrugerea lui?
36
2
Un coment istet ! Intr-adevar asa este , ganditi-va de ar fi fost in locul mega un alt magazin de care depindea o familie intreaga de magazinul respectiv ..
12
1
In loc sa faceti comentarii tampite de genul: "femeia are bani", sau "mergi cu masina sa iei paine" ar trebui sa vedeti ca Mega Image nu avea cum sa primeasca autorizatie de functionare fara locuri de parcare. Deci o alta mangla a primariei. De aia pleaca toti tinerii pentru ca voi votati legumelor si sunteti majoritari.
29
0
ziceti merci ca nu a construit nici un brinzar acolo bloc de "lucs"
9
3
Mai avem putin si scapam de infectul asta de fagabou..numai rau a facut in orasul asta..mai bine nu facea nimic tot era mai bine....
23
4
Daca are sange 'n instalatie, Fagadau sa faca public cand platesc masinile Primariei pt parcare pe unde umbla, cate smsuri cei din primarie pt a se conforma regulilor impuse constantenilor, cum isi aduc ei suportul la bugetul local, ei personal? Pt ca nemernicii astia si de la psdul local au nr de la masinile personale in consemn la politia locala si nu sunt amenadati, dimpotriva, ocoliti! Un oras frumos, cu potential care a cazut prada golanilor din psd. Nici ceilati nu-s mai breji, dar deocamdata sunt mai discreti. Dar cu un Stroe si Fagadau care stau capra numai sa idi pastreze posturile...
24
3
alt prost .... fara casco!? baa voi sunteti prosti rau ... daaa rau de va doare.
0
16
neispravitule , ai distrus Constanta ! cum dracului sa taxezi orice loc de stationare ? de ce te adresezi numai celor ce au telefon si credit ? sa nu mai auzim de tine ! lasa parcarile pazite cu taxa la parcator nu fa tu revolutie cu parcarile , ocupa-te de cladirile deszafectate , gropile ce ne domina si de mizeria totala din oras.
34
6
In curand voi ridica un bloc cu 10 etaje acolo. Asa sa va oftic! Locuri de parcare? Pe bulevard, ce naibii! Adica eu sunt mai prost? Altii fac sensurii unice pentru oarcari sibeu nu pot?
12
7
Nu conteaza ce masina are respectiva sau daca are casco!!! E vorba de un principiu si de respectul pentru client!
28
3
Parcarile trebuie sa fie publice si fara plata.
39
9
pasat nou si fara casco? zic si eu...
11
17
Vor sa falimenteze magazinul si in locul lui sa faca un bloc. Apoi parcarea o sa fie iar moka.
18
3
S-a pus Cucu cu mitraliera pe retaileri, ca poate pica ceva de sarbatori. Articol de o dobitocie feroce.
18
6
sa te duci cu masina sa cumleri o paine? Voi chiar nu pricepeti ca trebuie sa respectam niste reguli pentru a deveni un oras civilizat.
22
20
gata judecata : femeia cu passat a cumparat o paine, are bani si nu a platit parcarea . complerul de 3 judecatori. pai cu avocati buni nici nu este de mirare ca scapa si udrea si ceilanti de dosare.
20
8
baieti destepti mega.Dupa ceca au cele mai mari preturi,cirnati vechi spalati cu otet si reambalati,mai trebuie si sa platesti ca sa le dai bani.Pun pariu ca o gagica a venit cu idei de astea.Promovati.o ca e tare desteapta.
24
6
Bine ca aveti bani de masina dar de parcare nu
18
41
Ce-a cu pasatu are bani
5
41
Bai, retardatii se trezesc sa comenteze !!! Doamna se intorcea de la serviciu spre casa si si-a facut piata. Cat de cretin poti fii, incat te infigi cu gura in cacat dimineata, la 04.20 ?!
54
13
Cine te pune sa te duci sa ti iei o paine cu masina
25
51

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369