REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

La METROPOLITAN, transportul GRATUIT al elevilor... COSTĂ!

La METROPOLITAN, transportul GRATUIT al elevilor... COSTĂ!

Replica API 1 octombrie 2020 | 00:00 9195

Părinţii unui elev din Costineşti reclamă că şoferul de pe microbuzul Costineşti – Constanţa i-ar fi cerut bani şcolarului pentru cursă, cu toate că acesta avea abonament gratuit conform H.G. prin care se reglementează procedura de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Şoferul ar fi solicitat şi ar fi primit de la elev 10 lei, motivând că abonamentul nu este valabil.

Transport gratuit… dar nu prea

Potrivit declaraţiilor mamei elevului, aceasta i-a luat abonament gratuit copilului din gara Constanţa, de la firma Metropolitan care asigură transportul între cele două localităţi. În momentul coborârii şcolarului din microbuz, şoferul i-a cerut acestuia 10 lei, contravaloarea călătoriei, spunând că abonamentul nu este valabil.

Compania de transport spune că abonamentele sunt valabile

Contactați de către reporterii Replica, reprezentanții companiei de transport Metropolitan au declarat că abonamentele care au fost eliberate până în acest moment sunt valabile, însă deocamdată compania nu mai eliberează abonamente gratuite pentru elevi. În privința șoferului care a cerut bani, aceștia au spus că elevul i-a dat banii fără a-i fi ceruți, însă conducătorul auto îi va returna acestuia cei 10 lei.

Părinții sunt nemulțumiți de această situație, neștiind dacă transportul elevilor o să fie în continuare gratuit sau dacă vor trebui să plătească din propriul buzunar naveta acestora spre instituția de învățământ la care învață.

Reprezentanții inspectoratului școlar nu au putut fi contactați până la închidere ediției, pentru a lămuri această situație.

Elevii din România beneficiază de transport gratuit

Vă reamintim că, conform HG din 28 mai 2020, ”elevii vor beneficia în mod gratuit de transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar. Elevii școlarizați în România vor beneficia de gratuitate pentru transportul local rutier și naval, transportul rutier județean și naval între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați, transportul interjudețean și transportul intern feroviar și cu metroul.”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
P.N.L.-imbistule te-ai cacat ranjit pe tine ca bagati autobuze de Stat CT BUS cu transport subventionat de STAT ! Gata ? Ai luat alegerile ? Te-au votat cipanezii din Ovidiu ? Acum ai cazut la pace cu liberalii de la METROPOLITAN ? Bai Ranjila ai pro.is AUTOBUZE 22 CT BUS !!!!!!
1
0
ma doare in 14 de tatari
0
7
Nu v-au dat taxa de protectie cei de la metropolitan?
10
5
Se cred cam smecheri soferii de la Metropolitan eu am vrut sa iau cu taxiul unul de langa statie si un tiganos cu tricou de metropolitan ma ameninta sa nu iau asa ca de atunci am luat o masina cu 6 locuri si fac mereu transport constanta costinesti sau mangalia fac 100 de lei pe cursa cel putin sa ii invat minte
4
7
Soferii de la Metropolitan sunt niste golani, i-a dat acel copil banii de buna voie ca sa si ia saracul sofer eugenii. Sictir ma, va bateti joc de copiii oamenilor. De aici ce sa intelegem noi parintii, ca nu aveti concurenta, asa se nasc monstrii din prea multa putere.
18
6
Ce va mai mira? Tatarii s-au batut pe functii de au ramas fara milionul anual de la guvern. Acum, gelil cu varol sunt cei mai buni prieteni. Nogaiul i-a supt un pic ciumilika lui varol si il pune iar deputat, doar ca sa ia milionul de euro anual. Jumate din milion, se duce la firma lui, pe excursii imaginare. Ati luat cele mai neortodoxe vicii.
12
6
Poate acum or sa bage linii externe si ctbus. Sau nu, ca de aia s-a aliat patronul firmei mai sus mentionate, cu Kitzac. Au facut tovarza la alegeri, chipurile nogaiul o sa puna tatarimea sa voteze cu pnl, in schimbul a unor avantaje. Patronul, un infractor condamnat. Sustinem introducerea de linii externe a CTBUS.
9
5
a dezamgit campania asta si ar trebui ca toti tatarii sa ii intoarca spatele. Cum s au dat functiile de consilier local? prietenii, afinitati etc. Ates ala sa vedem daca si la redistribuire o sa mai prinda un post de consilier. Stii tu hanule, Dumnezeu e mare si vede tot. Tatari, haideti toti la Fildis in Uniune sa il lasam pe asta cu amanta sa stinga lumina la udttr.
26
5
Copilului i s-a luat si biletul abonamentului si-i s-a cerut si bani, spunandu-i ,,ce faci ma, tu nu vrei sa platesti?,,soferul avand intentia de a-l brusca in timp ce cobora din microbus
27
7
de la Metropolitan toata cladirea tapetata cu afise PNL? PNL costa!
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102