REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

La Năvodari se vor construi un parc tematic şi un amfiteatru în aer liber

La Năvodari se vor construi un parc tematic şi un amfiteatru în aer liber

Replica API 22 iulie 2016 | 00:00 576

Consultare publică

Consultare publică

Oraşul Năvodari are în plan amenajarea unui parc ce va deveni obiectiv turisti. Şi asta pentru că, aici, vor putea fi vizitate şi admirate monumente istorice şi turistice în miniatură. Proiectul se află în stadiul de consultare publică, iar dacă va trece de dezbatere, va fi propus spre finanţare. Prin acest proiect se intenţionează amenajarea unui parc ce poate oferi turiştilor, dar şi locuitorilor judeţului, posibilitatea vizitării într-un timp relativ scurt a unor machete reprezentând replica la scară mică a unor clădiri /monumente istorice ş.a., înconjurate de spaţiu verde şi un amfiteatru pentru desfăşurarea de evenimente culturale.

Primaria oraşului Năvodari iniţiază procedura de consultare publică privind depunerea cererii de finanţare şi implementarea proiectului „Realizare Parc pentru expoziţie permanentă de machete şi amfiteatru în aer liber”. Prin acest proiect se intenţionează amenajarea unui parc ce poate oferi turiştilor, dar şi locuitorilor judeţului Constanţa, posibilitatea vizitării într-un timp relativ scurt a unor machete reprezentând replica la scară mică a unor clădiri/ monumente istorice ş.a., înconjurate de spaţiu verde si un amfiteatru pentru desfăşurarea de evenimente culturale. Vor fi selectate minim 20 dintre construcţiile cu importanţă istorică deosebită din ţara noastră şi din străinătate - clădiri realizate din materiale speciale rezistente la condiţiile meteo. Suprafaţa totală a parcului va fi de 15.000 mp., cu o capacitate de accesare de minimum 150 de persoane simultan în parcul cu expoziţii şi de minimum 500 de locuri în gradena amfiteatrului.

În cadrul proiectului se va avea în vedere îngrădirea terenului, amenajarea unei parcări auto, amenajarea spaţiilor verzi şi prevederea acestora cu instalaţii de irigaţii, alei de acces, amplasarea şi construirea machetelor, construcţia amfiteatrului şi a recepţiei, precum şi execuţia instalaţiilor aferente.

Parcurile tematice se află într-o continuă creştere de popularitate la nivel global. Numărul vizitatorilor de parcuri tematice sunt în creştere de la an la an. Acestea sunt atractii turistice ce atrag la nivel global oameni de toate vârstele. Realizarea acestui parc va poziţiona oraşul Năvodari pe harta destinaţiilor europene cu parcuri pentru expoziţii de machete.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369