REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La OVIDIU iar a căzut curentul electric: oamenii sunt revoltaţi!

La OVIDIU iar a căzut curentul electric: oamenii sunt revoltaţi!

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:00 317

Încă de la primele ore ale dimineţii de duminică, locuitorii din oraşul Ovidiu, dar şi din alte localităţi, au avut curent electric mai ceva ca în regim de avarie. Adică ba au avut curent, ba nu au avut. Nervii oamenilor sunt întinşi la maxim, întrucât mulţi dintre ei nici nu-şi pot încălzi locuinţele, motiv pentru care toţi arată cu degetul spre furnizorul de energie electrică, ENEL.

Oamenii sunt revoltaţi de aceste situaţii repetate: "În fiecare iarnă este la fel. Cum cade puţină zăpadă sau bate vântul puţin mai tare, imediat cade şi curentul. Stăm fără lumină mai ceva ca pe vremea lui Ceauşescu. Dacă suni la ENEL, iti răspunde robotul că este nu ştiu ce avarie în zonă. Păi cum să nu fie avarii, când ei (cei de la ENEL, n.r.) doar încasează bani şi nu investesc deloc în reţelele astea îmbătrânite. Ne vând curentul foarte scump şi nu se ocupă deloc de infrastructură.

Aceleaşi transformatoare (posturi trafo n.r.) vechi de 30 de ani, puse pe stâlpi, nici măcar nu sunt închise în camere speciale, aşa cum sunt în Constanţa, aceleaşi cabluri cârpite din loc în loc. Păi cum să nu cedeze la cel mai mic viscol? Bine că ştiu să ameninţe cu debranşarea, dacă întârzii cu plata. Cei care stau la casă se mai pot încălzi cu soba de teracotă, dar noi, cei de la bloc, care am investit atâţia bani în instalaţia de gaze, ce facem când e curentul întrerupt? Stăm în frig şi aşteptăm", susţine un pensionar din Ovidiu.

„Astăzi (duminică, 14 ianuarie n.r.), m-au exasperat și le-am făcut reclamație, pe lângă faptul că le cade curentul frecvent, seara intre orele 18.00-20.00, tensiunea este sub 220 volţi, cu valori cuprinse între 185-195 volţi, iar unele echipamente electrocasnice nu pot funcționa în limite normale (uscătoare rufe,cuptoare cu microunde etc)”, susţine un alt localnic, printr-un comentariu postat pe Facebook.

Aceste aspecte au fost confirmate de mai mulţi ovidieni. Potrivit acestora, în fiecare iarnă au loc frecvente căderi de tensiune, din cauza instalaţiilor electrice vechi, în care nu s--a mai investit demult. Oamenii s-au resemnat, întrucât nu prea au ce face din acest punct de vedere. Nu le rămâne decât să mai pună o haină pe ei, vorba "cuiva", şi să aştepte la lumina felinarului, exact ca în urmă cu 40 de ani.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va rezolve primarul vostru machidon, ca el are generator. Il doare la bascheti
2
0
Pai da...,sa inceapa sa ninga sa vedem atunci.... Inva veni primarul cu senilata.... Curentul cu portia.... Ghinion....ne-am nascut ovideni,poienari....... Ha ha ha
2
0
Niste hoti ordinari care isi bat joc de populatie fiind monopolizata piata de ei si mai si iti vorbesc la misto cand iti raspund. O companie de jogodii penale care stiu doar sa ne fure prin preturile practicate,toti au vile si masini de lux pe bani nostri Hotiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
ANRE.......ce face? Doame?? Ca de obiceu
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218