REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

La Ovidiu se construieşte "pe blat" încă un cartier de vile marca Tomis Plus

La Ovidiu se construieşte "pe blat" încă un cartier de vile marca Tomis Plus

Replica API 1 august 2011 | 00:00 1603

Primarul spune că e doar o faleză

Primarul spune că e doar o faleză

O porţiune din malul lacului Siutghiol, pe raza oraşului Ovidiu, a fost îngrădită cu garduri metalice, astfel încât cei obişnuiţi să se plimbe seara prin zona respectivă nu mai au acces. Dincolo de gard se pot observa utilajele săpând, chiar şi sâmbăta după-amiaza. Dacă cineva se încumetă, totuşi, să treacă dincolo de gard, paznicii intră imediat în alertă şi îi "invită" pe musafirii nepoftiţi să părăsească zona, mai ceva ca într-un perimetru militar.

În încercarea de a afla ce se întâmplă acolo, unul dintre paznici şi-a dat drumul la limbă. "Este şantier în lucru. Cei de la Tomis Plus construiesc vile", a precizat paznicul. Pentru mai multe lămuriri, l-am contactat pe primarul oraşului, Dumitru Bocai, care a precizat că, de fapt, este vorba despre altceva. "Este un proiect de cooperare între Primăria Ovidiu şi o firmă privată, în vederea demarării unor lucrări de falezare. Terenul este al nostru, dar lucrările sunt făcute în colaborare cu o firmă privată", susţine primarul Bocai.

Proiect depus în urmă cu un an

Totuşi, în urmă cu un an, la Agenţia pentru Protecţia Mediului, a fost depus un proiect privind lotizarea unui teren de 62.600 de metri pătraţi, în zona în care, în momentul de faţă, se lucrează masiv. Potrivit proiectului, acesta prevede lotizarea întregii suprafeţe în 6 loturi, destinate construirii unui ansamblu rezidenţial de lux, împărţit în 2 zone: una cu locuinţe şi una de promenadă, pe malul lacului, care va fi îndiguită. Potrivit aceluiaşi proiect, regimul de înălţime este de P+2E (3E), iar loturile vor avea suprafeţe cuprinse între 500 şi 1.750 de metri pătraţi. Referitor la preţul terenului, interesant este că, la momentul depunerii proiectului, preţul unui metru pătrat de teren era cuprins între 200 şi 250 de euro, iar în urmă cu câţiva ani, înaintea crizei financiare, un metru de teren în aceeaşi zonă costa circa 400 de euro. Proiectul a fost depus de către Lucian Orban, nimeni altul decât fostul asociat al lui Sorin Vişinescu, din cadrul firmei "Tomis Development" din Constanţa, care au pus bazele complexului rezidenţial "Tomis Plus", din zona Palazu Mare. Firma a intrat în faliment, după ce cei doi acţionari s-au "despărţit", alegând să facă bani separat. În cadrul proiectului de pe malul lacului, din zona Ovidiu, Lucian Orban este asociat cu un alt afacerist din Bucureşti, George Jipa. În caz că nu aţi reţinut, Lucian Orban este un prosper om de afaceri, care de dată recentă a participat şi la o licitaţie de artă organizată în Mamaia, unde au fost scoase la vânzare tablouri semnate de Tonitza, Băncilă, Petraşcu, Iser, Dărăscu, Pallady etc., iar de aici nu a plecat cu mâna goală! De remarcat că, anul trecut, mai multe persoane care cultivau mici terenuri agricole în acea zonă, au fost nevoite să-şi abandoneze grădinile, chiar dacă existenţa acestora li se datorează întru-totul, mai ales că înainte de a deveni grădini, zona era o mlaştină plină de gunoaie şi cadavre de animale. La acea vreme, oamenilor li s-a spus că toată suprafaţa a fost cumpărată de Academia Română, nicidecum de afaceriştii Orban şi Jipa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367