REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

La presiunea clienţilor, Starbucks se oferă să plătească taxe de 20 milioane de lire

La presiunea clienţilor, Starbucks se oferă să plătească taxe de 20 milioane de lire

Replica API 8 decembrie 2012 | 00:00 180

Compania americană Starbucks s-a oferit să plătească în Marea Britanie taxe de câte 10 milioane de lire sterline în următorii doi ani, în încercarea de a recâştiga clienţii indignaţi de informaţiile că în ultimii trei ani nu a plătit niciun fel de impozit pe profit.

Directorul general al Starbucks UK, Kris Engskov, a declarat că a fost surprins de nemulţumirea publică provocată de aranjamentele contabile folosite de companie şi a promis să facă plăţile către fiscul britanic, timp de doi ani, chiar dacă lanţul de cafenele nu a realizat profit, relatează publicaţia The Guardian.

Politicienii şi experţii fiscali au afirmat însă că decizia unilaterală, care nu a fost discutată cu autorităţile de profil, reprezintă o bătaie de joc la adresa sistemului fiscal. Autorităţile fiscale au reafirmat totodată poziţia că impozitul pe profit nu este opţional.

Anunţul fără precedent al Starbucks a fost făcut la Camera de Comerţ din Londra, unde Engskov a afirmat că anunţă schimbări care vor avea ca efect plata unui impozit pe profit mai mare în Marea Britanie, peste nivelul cerut de lege.

"Această decizie este gestul corect. Am auzit acest lucru, clar şi tare de la clienţii noştri", a spus Engskov.

Starbucks a evitat în ultimii trei ani plata impozitului pe profit prin intermediul unor plăţi internaţionale complexe în cadrul grupului. În prezent, Starbucks înregistrează pierderi din cauza unor plăţi către divizia din Olanda, unde sunt prăjite boabele de cafea, precum şi către cea din Elveţia, pentru achiziţia acestor boabe.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367