REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

La Profi, metoda 'ȘMEN' revine în prim-plan!

La Profi, metoda 'ȘMEN' revine în prim-plan!

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 27546

Metoda denumită generic "șmen" este una dintre cele mai vechi modalități prin care escrocii încearcă să-și păcălească victimele, fără a prezenta mari riscuri pentru infractori. Metoda se bazează pe inducerea în eroare a victimei și pare să fi reintrat în trend, după ce doi bărbați s-au chinuit timp de câteva minute să înșele o vânzătoarea unui supermaket din Constanța.

Cum au acționat indivizii

Unul dintre bărbați a întins o bancnotă de 500 de lei, pentru a plăti două produse ce valorau aproximativ 20 de lei. În momentul în care vânzătoarea număra restul pe care să i-l înapoieze clientului, partenerul său a început să îi distragă atenția femeii cu o serie de întrebări pentru a o deruta. După înapoierea restului, "clientul" s-a arătat nemulțumit, întrucât susținea că primise mai puțin decât ar fi trebuit, iar de aici a început haosul.

Și-a chemat superiorul

Sub "bombardamentul" întrebărilor celor doi și a acuzațiilor, vânzătoarea a cedat și și-a chemat superiorul pentru a lămuri problema, bănuind că la mijloc este ceva necurat. După câteva minute de discuții în contradictoriu, vânzătoarea a apăsat butonul de panică pentru a chema firma de pază, dându-și seama că este victima unei înșelăciuni. La scurt timp, cei doi bărbați au cedat și au plecat, fără a mai avea pretenții să primească "restul" de bani.

De-a lungul timpului, polițiștii constănțeni au avertizat că infractorii folosesc această metodă inclusiv în magazine. Aceştia dau o sumă de bani pentru a fi schimbată în bancnote mai mici, după care se răzgândesc sau apelează la orice tertip pentru a i se înapoia banii, în acel timp sustrăgând din suma schimbată de vânzătoare. De obicei, toată scena durează foarte puţin şi angajaţii nu mai numără banii când îi iau înapoi.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se subintelege,ei sunt virusul cel mai nociv!
0
1
Este foarte usor sa nu fi pacalit
2
2
Toti sunt tigani, numai tigani, jeguri de oameni, nu zic ca toti tiganii sunt la fel dar sunt sef de magazin si toate cazurile au fost cu inselatori tigani, nimeni nu se gandestecca fetele inselate trebuiesc sa dea banii din buzunatul lor apoi. Ei cred ca inseala firma, nu omul.
13
0
Dar unde scrie in articol ca erau tigani?
14
5
Cel mai bun tigan este tiganul mort,din ei trebuie facut sapun,din rotule zaruri cica poarta noroc la table si bartbut!
45
7
Astia sunt excrocii din Vest , datorita restrictiior la granita sunt nevoiti sa ' munceasca ' in Tara !
39
1
in cazul pensiilor smenarii sunt securistii.Diferenta dintre tigani si ei e ca ei,securistii,sunt la conducere,dicteaza.
26
3
Las ca si pensiile romanilor au fost smenate ....
11
0
Paraziti ordinari care refuza sa munceasca cinstit.
24
1
e grea tare munva ptr tigani.Ba,Nu cumparati si Nu faceti afaceri cu tigani,negri,indieji.daca vreti tzepe,faceti!
45
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614