REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

La proiectul „VIA VERDE” din Cernavodă se lucrează de zor! FOTO

La proiectul „VIA VERDE” din Cernavodă se lucrează de zor! FOTO

Replica API 13 iulie 2019 | 01:22 1080

Proiectul „VIA VERDE” din Cernavodă începe să prindă contur. Zilele acestea sunt realizate aleile și este așezat covorul de gazon, urmând ca în luna august să fie montat și mobilierul urban. „Se pune accentul pe calitate”, a subliniat primarul Liviu Negoiță pentru „Replica de Constanța”.

În zona care promite să fie locul preferat de petrecere a timpului liber al cernavodărenilor, în parcul „VIA VERDE” se lucrează de zor. Zilele acestea sunt realizate aleile pietonale și este montat covorul de gazon, urmând să fie realizate toate lucrările până în luna august a.c., când va fi montat și mobilierul urban. „Lucrările sunt în grafic, dar dorim să fie totul de calitate”, a precizat primarul Liviu Negoiță.

Conform programului, proiectul ar urma să fie finalizat în luna septembrie a.c..

Reamintim că proiectul „VIA VERDE” se referă la “revitalizarea orașului Cernavoda prin refuncționalizarea terenurilor destructurate și crearea de spații verzi pentru petrecerea timpului liber”. Terenul alocat investiției în valoare de 7.013.619 de lei este amplasat în orașul Cernavodă, de o parte și de alta a străzii Canalului, între Dealul Sofia și Canalul Dunăre - Marea Neagră pe o suprafața totală de 71.099mp.

Din suprafața totală, 7.070 mp reprezintă suprafața amenajată cu: alei pietonale, pistă și parcare de biciclete, locuri de joacă, foișoare, pavilioane, chioșcuri, platforme înierbate, podețe, amfiteatru, 2 scene și fântâni iar restul terenului va fi ocupat de spații verzi frumos amenajate. Scopul acestui proiect este acela de a crea un spațiu inedit de petrecere a timpului liber și agrement, adresat tuturor categoriilor de vârste, prin realizarea pistei de biciclete și a aleilor pietonale ce străbat spațiul verde și leagă elemente individuale cum ar fi locuri de joacă pentru copii, locuri amenajate pentru sport, meditație și relaxare, contribuind astfel la creșterea potențialului de promenadă și de utilizare de către public a spațiului verde.

F.B.

Citește și:Via Verde, mai mult decât un parc la Cernavodă!

Zona unde au ars barăcile la Cernavodă se transformă în spaţiu verde. Negoiţă: ‘Exclus să aducem alte containere acolo!’

Via Verde din Cernavodă prinde contur zi de zi! FOTO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
praf si tantari in ochii cernavodenilor, mars Necoita
3
2
O initiativa frumoasa ! Felicitari !
8
2
Pai nu s-a mai terminat lucrarea inainte de termen ca asa se laudau iar cu piscina de alaturi ce se aude ca nu se mai misca nimic la ea de anu trecut iar banii sunt cheltuiti
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614