REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

La Protecția Copilului, directorii primesc salarii mărite, angajații... doar promisiuni!

La Protecția Copilului, directorii primesc salarii mărite, angajații... doar promisiuni!

Replica API 8 august 2017 | 12:08 606

Sărăcie doar pentru unii

Sărăcie doar pentru unii

Asistenții sociali constănțeni sunt supărați: de ceva vreme sunt „săriți” când vine vorba de măriri salariale. Motivul este simplu: nu sunt bani. Doar salariile șefilor au fost „ajustate” puțin.

Situația asistenților sociali, care nu au mai văzut o mărire salarială de ani buni, a fost discutată și la ultima întâlnire a sindicaliștilor cu mai marii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. „Sunt persoane cu facultate, persoane care lucrează dosarele copiilor aflați în sistem, care fac anchete la domicilii, și care au un salariu de bază de 1.700 de lei. Întrunirea, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii iulie, i-a adus față în față pe reprezentații DGASPC Constanța cu sindicaliștii de la Sindicatul Nova Vita Iași, filiala Constanța, Sindicatul Familia, Sindicatul Sanitas și Sindicatul Protecția Copilului.

Ele nu se regăsesc în nicio gradație, astfel că nu primesc sporuri mai mari, potrivit noii Legi-cadru a salarizării 153/2017, și nu vor primi nici de la începutul lui 2018”, ne-a declarat Mariana Ionescu, reprezentant al Sindicatului Nova Vita, filiala Constanța.

Dar, așa cum s-a consemnat în procesul verbal încheiat cu ocazia întâlnirii, dacă asistenților sociali nu li se pot oferi remunerații mai mari, pentru că nu sunt fonduri suficiente, conducerea instituției va primi „o mică ajustare salarială”.

„Așadar, conform art. 11, salariile de bază se stabilesc, nu pot fi negociate conform legii în vigoare. În urma ședinței desfășurate la Consiliul Județean Constanța reiese faptul că nu sunt suficiente fonduri pentru susținerea salariilor, așa cum erau stabilite pentru începutul lunii iulie. Din acest motiv, salariile rămân cele aprobate, nu se modifică, excepție o fac angajații din conducere, care vor beneficia de mici ajustări salariale, aducându-se la nivel cu angajații contractuali”, se consemnează în procesul verbal al întâlnirii ce a avut loc la sfârșitul lunii iulie.

Astfel, directorul general va avea, potrivit actului menționat, un salariu brut de 9.700 de lei, directorul general adjunct un salariu brut de 8.700 de lei, directorul economic 9.570 lei, șefii de serviciu 6.700 lei, iar șefii de birou, 6.095 lei. „Salariile au crescut foarte puțin, după cum era prevăzut în legislație pentru unele funcții de conducere”, ne-a declarat Petre Dinică, directorul general al DGASPC Constanța.

„Au fost patru variante calculate pe grilele salariale pentru propunere către CJC. Bugetul a fost estimat pentru ultimele creșteri salariale cu 20%, dar având în vedere faptul că DGASPC Constanța derulează activități de angajare de personal, există riscul depășirii fondurilor salariale bugetate inițial și o nouă creștere salarială ar duce implicit la imposibilitatea susținerii drepturilor salariale ale angajaților DGASPC Constanța”, se mai precizează în concluzia dintre cele două părți.

„Având în vedere această situație, am primit promisiunea președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, că ne vom întâlni după 20 august, pentru a se găsi o soluție”, a declarat reprezentantul sindical Mariana Ionescu.

Mai puțini bani pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități

Cât privește asistenții maternali, potrivit celor mai recente modificări legislative, aceștia vor primi sporuri mărite. Astfel, asistenții maternali vor primi un spor de 15% pentru încordare psihică, 15% pentru al doilea copil avut în grijă, 7,5% spor pentru continuitatea în muncă, și o mărire salarială de 25%, începând cu 1 ianuarie 2018. În schimb, defavorizați sunt asistenții maternali care au în grijă copii cu grad de handicap , care au pierdut, la modificările legislației, sporul de 25%. „S-a considerat că acești asistenți primesc prea mulți bani. Minorilor cu grad de handicap le-a fost mărită indemnizația, dar au tăiat din drepturile asistenților maternali care îi îngrijesc. Cu o mână s-a dat, cu cealaltă s-a luat”, ne-a mai precizat reprezentantul sindical.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai tre sa primeasca sal marite directori daaaa.Ma gindesc cind acest dinica va ajunge hipopotam ce va face.Scirba toatala acest dinica ii psd-is de mic si dir tot de atunci.Nimeni nu ii mai competent slugarnic k el.Luamiai matu in gura.
2
1
Doamna Strugaru, nu i se mareste salariu! Dar castiga destul, 1900 salariu plus 1800 plasamentu plus 200 lei a alocatia! Ups am uitat,mai are si o suma de la PSD Cogealac! Aia de la Cogealac o pun in linia intai si ea hop posteaza pe fb! Dar ce are de facut, barbasu sta cu copii si doamna umbla danga leanga toata ziua! Se numeste singura la scoala in consiliul parintilor, atentie nu o voteaza nimeni! Cam asta este PSD!
7
3
Care directori care cumva ii vb de Dinica si de acjunta acestuia.Pai stati lin is PSD-isti pina in maduva paselor.Ce va asteptati sa primesca marirea vr-o ingrijitoare de la vr-un centru de plasament.Sa fim seriosi astia asa fac ii pin in siguranta pe ai lor.Lehamite toatala.Dinica acest kkt unflat o sa iasa la pensie de pe functia de director.Daaaa posibil sa manince pe doua guri au fam numeroase.
5
3
Pentru copiii cu dizabilitati nici nu mai este nevoie de finantare . Bine ca iau bani multi guzganii astia plasati politic , din conducerea directiei judetene si locale . Oricum , ei vin la serviciu sa mai traga cate un tun , copiii sunt folositi ca material didactic ...
3
3
asa este si la aeroport. sindicatul mana in mana cu directorii isi maresc salariile iar salariatii prosti stau si asteapta.......
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614