REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

La Sălile SkullGames din Constanța, se JOACĂ munca la negru și `BARBUT` cu SALARIILE ANGAJAȚILOR!

La Sălile SkullGames din Constanța, se JOACĂ munca la negru și `BARBUT` cu SALARIILE ANGAJAȚILOR!

Replica API 13 octombrie 2020 | 00:00 7880

Societatea care administrează sălile de jocuri SkullGames din Constanța este acuzată de nereguli grave din partea angajaților. Aceștia se plâng că nu au semnat contracte de muncă la angajare, că le sunt opriți bani din salariu în mod abuziv și că lucrează suplimentar fără a fi remunerați corespunzător. Mai mult decât atât, unul dintre angajați a fost dat afară în urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, pentru că „managerul a avut o zi mai proastă”. Este vorba de societatea Starcraft Pub Cafe SRL, cu sediul principal în Sibiu și cel secundar în Constanța, figurează în total cu cinci angajați, în condițiile în care doar o sală de jocuri din oraș are cinci angajați.

„Nu a semnat niciun contract”

Cele două săli de jocuri SkullGames din Constanța sunt, aproape în permanență, în căutare de oameni noi. Doritorii sunt ademeniți cu “program de muncă flexibil și salariu motivant”. Doar că, odată ce încep să lucreze, detaliile se schimbă radical și realizează că anunțul a fost doar un demo. Întreg jocul practicat de cei de la SkullGames depășește limitele legale și nu este deloc pe placul angajaților. Este și cazul lui Dan-Sebastian Petrea, unul dintre angajații care a fost dat afară în urmă cu câteva zile.

„Am verificat și asigurările de sănătate nu sunt plătite, apare ca fiind neasigurat. Din moment ce ai contractul de muncă înregistrat, ar trebui să ai și asigurările plătite. Până la urmă nu s-a respectat nici perioada de preaviz, concediul de odihnă nu a fost plătit, asta dacă într-adevăr ar fi avut înregistrat contractul. Recent, într-o zi de sâmbătă, a fost dat afară de la muncă. A întrebat motivul pentru care nu mai lucrează acolo și i-au spus că nu există un motiv anume, că pur și simplu a avut managerul o zi mai proastă. Atât. Nu s-a primit o încetare de contract, preaviz, absolut nimic. El nu a semnat niciun contract. La angajare, a primit doar un model de contract, cu numele lui, dar fără semnătură și număr de înregistrare.”, ne povestește Alina P., mama angajatului concediat.

Ce spune ITM Constanța

ITM Constanța spune că firma a înregistrat respectivul contract în REVISAL, dar că nu poate oferi mai multe detalii privitoare la contract, fiind vorba de informații cu caracter personal. Totuși, reprezentanții ITM susțin că este ilegal ca firma să înregistreze contractul fără semnătura și acceptul angajatului.

„Urmare a solicitării dumneavoastră, referitoare la contractul individual de muncă al domnului Dan-Sebastian Petrea, vă comunicăm că în urma verificărilor făcute s-a constatat că acesta a fost transmis în baza de date REVISAL. Referitor la datele solicitate din baza de date REVISAL pentru Dan-Sebastian Petrea, vă precizăm că sunt date cu caracter personal și nu pot fi puse la dispoziție decât în condițiile Legii 190/2018. Aceste vor fi comunicate numai la solicitarea expresă a instituțiilor abilitate ale statului, care au calitatea de operatori de date cu caracter personal. Legat de neplata viramentelor pentru asigurarea de sănătate, Dan-Sebastian Petrea se poate adresa cu o sesizare în nume propriu către ANAF Constanța.”, a precizat ITM Constanța, pentru cotidianul Replica.

„Dacă nu mergeau la curățenie în zilele libere, primeau amenzi”

Acesta nu este însă singurul caz care lansează asemenea acuzații firmei Starcraft Pub Cafe SRL. Și alți angajați, care au dorit să rămână sub protecția anonimatului, au povestit pentru Replica faptul că nu au semnat contractul de muncă la angajare și că le sunt opriți bani din salariu în mod abuziv, din diverse motive. Deși poate părea incredibil, un angajat ne-a relatat că un coleg de-al său a fost concediat pentru a-i face loc să se reîntoarcă la muncă, după ce a fost nevoit să stea în carantină timp de 14 zile, din cauza COVID-19.

„Probabil că nici nu au un regulament intern, unde să se specifice că se iau așa-zisele amenzi. După ce că le dădea 1.300 de lei în mână, dacă nu mergeau la curățenie în zilele libere, luau amenzi de 50 de lei. Dacă găseau nereguli, precum o gumă lipită, erau sancționați tot cu 50 de lei. Aș dori să aflu ce spor de weekend, ce spor de noapte aveam, cu cât era plătit pentru orele lucrate suplimentar, dacă tot a fost contract de muncă înregistrat.”, a mai afirmat Alina P..

Program prelungit ilegal și fără măști de protecție

Potrivit informațiilor noastre, SC Starcraft Pub Cafe SRL încalcă legea și în alte moduri. Sălile de jocuri SkullGames din Constanța funcționează și după ora 00:00, așa cum se poate vedea în fotografiile publicate în cadrul articolului. În plus, în interiorul sălilor de jocuri, atât angajații, cât și clienții, nu poartă măști de protecție. SC Starcraft Pub Cafe SRL este administrată de Bogdan Căldare, cu sediul principal în Sibiu, iar cel secundar în Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bogdan Caldare un muist isi bate joc de angajati nu da salariile la timp.Sala aia e deschisa non stop,firma fantoma.huoo
3
2
Dar de ce a acceptat fiul dvs sa lucreze acolo daca sunt atatea probleme? Mi se pare trasa de par povestea, pareti genul de personaje de la acces direct probabil urmariti ceva bani de la acei oameni de aruncati cu atata noroi
3
5
Nu este nimic adevarat , eu am auzit de la cineva ce lucreaza inca la ei ca este totul in regula si tot ce se speculeaza sunt doar vorbe , salariile tot timpul se dau la timp , nu sa pus niciodata vorba de munca la negru. Ar trebui sa ia masuri administratori societati sa stearga acesta postare. Ps: prob pe cine au dat afara avea "pile" la aceasta publicatie de 2 bani.
5
3
Elena verde tot ce se zice este adevarat am pe cineva care a lucrat acolo si asa mi-a povestit si el ce se intampla acolo mai ales povestea cu contractul e munca e 100% adevarat
1
2
ce minciuni de comentarii... din moment ce nu stiti... toti ati muncit acolo
0
2
o minciuna de articol , eu am muncit la ei a fost totul perfect. va rog documentati va inainte sa spuneti asta despre ei.
7
5
pai nu mai cautati kkturi de joburi , mergeti la scoala si mai invatati si o meserie de electrician ,instalator , zugrav sau medic ,inginer daca va duce capul si scapati de frecat menta in sali de jocuri .Pwe internet in 10 secunde gasiti ce acte sunt obligatorii la angajare , semnaturi , salariu brut net ,fisa postului ,etc .Nu exista acte la angajare plecati imediat pentru ca vorbele nu fac 2 bani
8
6
Nu sunt doar aici bani care ar trebui sa vina la buget,dar asta nu inseamna ca trebuie sa se repeada toti ca hienele asupra Romaniei asa cum au facut politicieni,angajati institutiilor militarizate,patroni hoti,controlori care iau spaga si alti ci trebuiesc corectate inegalitatile,adica iei bani de la aia care au mult si le dai alora care au prea putin pentru munca lor,asta nu este socialism ci asa se face intr-o tara saraca?,nu iei bani imprumut si le dai tuturor pana ajunge si Romania cum a fost Grecia. Tu sa vorbesti despre bani pe care ii are Romania nu de aia pe care ar putea sa ii aiba.
3
2
Mai bine le spunem ca se fumeaza in locatie, mult si bine de se inegresc peretii, cred ca d-asta i-ati facut negrii. Ca tineti deschis peste program desi in lege scrie ca la 12 se sisteaza orice activitate. De ce nu le spuneti? De ce nu le spuneti ca v-a cerut un angajat o adeverinta precum ca lucreaza acolo si i-ati zis ca e "contabila" in concediu 4 luni? Stati cuminti ca nu ne oprim aici, daca v-a fi nevoie vom merge si la televiziune si o sa facem toate demersurile sa fie bine pentru toata lumea.
4
2
Am lucrat acolo 1 an de zile, tot ce pot spune este doar de bine. Acest articol este foarte gresit! Am fost platit corect, am avut contract, am avut parte de beneficii si intelegere pe care in multe locuri nu le-am gasit! Rusine celor care incearca sa denigreze imaginea acestor oameni!
5
8
De cand s-a schimbat echipa acolo se simte diferenta, am fost refuzat de foarte multe ori la bar de catre acesti angajati "superbi" care incearca sa pateze acum imaginea locatiei. De foarte multe ori am fost jignit de catre ei ca sunt tigan ca put si asa mai departe. Nu tin partea nimanui dar acest articol este foarte fals si este foarte gresit ceea ce s-a spus in el. Angajatii vechi chiar nu isi vedeau de treaba, isi opreau tips cu japca, curatenia lipsea cu desavarsire sa nu mai spus ca vocabularul era ca la mahala.
7
8
Aveti regulament unde se specifica toate aceste lucruri?
2
0
De ce nu spuneti ca va uitati la filme 8 ore din 12 la lucru ? Ca aveati 3 clienti in 12 ore si abia aranjati un scaun dupa ei ? Ca nu faceati un update la jocuri ca dureaza mult desi intra in atributia voastra? Ca fumati pe scari unde nu bate camera ca sa nu inghetati afara ? Dc nu spuneti ca din 10 in 10 minute va spune cineva masca la gura masca la gura vezi de masca la clienti?Ca furati banii de pe ofertele cu bauturi ale clientilor ? Dc nu spuneti ca ati spart un monitor si ati dat vina pe clienti pana v am aratat filmarea in fata ? Nu vi se par destule motive sa fiti dati afara ?
11
4
uite ba unde sunt banii care trebuie adusi la buget ca sa nu mai urlati ca se dau stimulente la aia care lucreaza in madii cu covid!!!
6
11
pacanele, camatarie, jocuri in societatea noastra cu amploare si castiguri mari pentru unii si dezastru pentru altii!
7
6
Javre de tigani care umbla dupa praduiala
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218