rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

La Sălile SkullGames din Constanța, se JOACĂ munca la negru și `BARBUT` cu SALARIILE ANGAJAȚILOR!

Societatea care administrează sălile de jocuri SkullGames din Constanța este acuzată de nereguli grave din partea angajaților. Aceștia se plâng că nu au semnat contracte de muncă la angajare, că le sunt opriți bani din salariu în mod abuziv și că lucrează suplimentar fără a fi remunerați corespunzător. Mai mult decât atât, unul dintre angajați a fost dat afară în urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța, pentru că „managerul a avut o zi mai proastă”. Este vorba de societatea Starcraft Pub Cafe SRL, cu sediul principal în Sibiu și cel secundar în Constanța, figurează în total cu cinci angajați, în condițiile în care doar o sală de jocuri din oraș are cinci angajați.

„Nu a semnat niciun contract”

Cele două săli de jocuri SkullGames din Constanța sunt, aproape în permanență, în căutare de oameni noi. Doritorii sunt ademeniți cu “program de muncă flexibil și salariu motivant”. Doar că, odată ce încep să lucreze, detaliile se schimbă radical și realizează că anunțul a fost doar un demo. Întreg jocul practicat de cei de la SkullGames depășește limitele legale și nu este deloc pe placul angajaților. Este și cazul lui Dan-Sebastian Petrea, unul dintre angajații care a fost dat afară în urmă cu câteva zile.

„Am verificat și asigurările de sănătate nu sunt plătite, apare ca fiind neasigurat. Din moment ce ai contractul de muncă înregistrat, ar trebui să ai și asigurările plătite. Până la urmă nu s-a respectat nici perioada de preaviz, concediul de odihnă nu a fost plătit, asta dacă într-adevăr ar fi avut înregistrat contractul. Recent, într-o zi de sâmbătă, a fost dat afară de la muncă. A întrebat motivul pentru care nu mai lucrează acolo și i-au spus că nu există un motiv anume, că pur și simplu a avut managerul o zi mai proastă. Atât. Nu s-a primit o încetare de contract, preaviz, absolut nimic. El nu a semnat niciun contract. La angajare, a primit doar un model de contract, cu numele lui, dar fără semnătură și număr de înregistrare.”, ne povestește Alina P., mama angajatului concediat.

Ce spune ITM Constanța

ITM Constanța spune că firma a înregistrat respectivul contract în REVISAL, dar că nu poate oferi mai multe detalii privitoare la contract, fiind vorba de informații cu caracter personal. Totuși, reprezentanții ITM susțin că este ilegal ca firma să înregistreze contractul fără semnătura și acceptul angajatului.

„Urmare a solicitării dumneavoastră, referitoare la contractul individual de muncă al domnului Dan-Sebastian Petrea, vă comunicăm că în urma verificărilor făcute s-a constatat că acesta a fost transmis în baza de date REVISAL. Referitor la datele solicitate din baza de date REVISAL pentru Dan-Sebastian Petrea, vă precizăm că sunt date cu caracter personal și nu pot fi puse la dispoziție decât în condițiile Legii 190/2018. Aceste vor fi comunicate numai la solicitarea expresă a instituțiilor abilitate ale statului, care au calitatea de operatori de date cu caracter personal. Legat de neplata viramentelor pentru asigurarea de sănătate, Dan-Sebastian Petrea se poate adresa cu o sesizare în nume propriu către ANAF Constanța.”, a precizat ITM Constanța, pentru cotidianul Replica.

„Dacă nu mergeau la curățenie în zilele libere, primeau amenzi”

Acesta nu este însă singurul caz care lansează asemenea acuzații firmei Starcraft Pub Cafe SRL. Și alți angajați, care au dorit să rămână sub protecția anonimatului, au povestit pentru Replica faptul că nu au semnat contractul de muncă la angajare și că le sunt opriți bani din salariu în mod abuziv, din diverse motive. Deși poate părea incredibil, un angajat ne-a relatat că un coleg de-al său a fost concediat pentru a-i face loc să se reîntoarcă la muncă, după ce a fost nevoit să stea în carantină timp de 14 zile, din cauza COVID-19.

„Probabil că nici nu au un regulament intern, unde să se specifice că se iau așa-zisele amenzi. După ce că le dădea 1.300 de lei în mână, dacă nu mergeau la curățenie în zilele libere, luau amenzi de 50 de lei. Dacă găseau nereguli, precum o gumă lipită, erau sancționați tot cu 50 de lei. Aș dori să aflu ce spor de weekend, ce spor de noapte aveam, cu cât era plătit pentru orele lucrate suplimentar, dacă tot a fost contract de muncă înregistrat.”, a mai afirmat Alina P..

Program prelungit ilegal și fără măști de protecție

Potrivit informațiilor noastre, SC Starcraft Pub Cafe SRL încalcă legea și în alte moduri. Sălile de jocuri SkullGames din Constanța funcționează și după ora 00:00, așa cum se poate vedea în fotografiile publicate în cadrul articolului. În plus, în interiorul sălilor de jocuri, atât angajații, cât și clienții, nu poartă măști de protecție. SC Starcraft Pub Cafe SRL este administrată de Bogdan Căldare, cu sediul principal în Sibiu, iar cel secundar în Constanța.

Sorin HULUBEI

marţi, 13 octombrie 20204696
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

23Anonim(13 oct 22:59)
Bogdan Caldare un muist isi bate joc de angajati nu da salariile la timp.Sala aia e deschisa non stop,firma fantoma.huoo
43Oau(13 oct 20:14)
Dar de ce a acceptat fiul dvs sa lucreze acolo daca sunt atatea probleme? Mi se pare trasa de par povestea, pareti genul de personaje de la acces direct probabil urmariti ceva bani de la acei oameni de aruncati cu atata noroi
35Marius Constantin(13 oct 18:40)
Nu este nimic adevarat , eu am auzit de la cineva ce lucreaza inca la ei ca este totul in regula si tot ce se speculeaza sunt doar vorbe , salariile tot timpul se dau la timp , nu sa pus niciodata vorba de munca la negru. Ar trebui sa ia masuri administratori societati sa stearga acesta postare. Ps: prob pe cine au dat afara avea "pile" la aceasta publicatie de 2 bani.
21truth(13 oct 18:13)
Elena verde tot ce se zice este adevarat am pe cineva care a lucrat acolo si asa mi-a povestit si el ce se intampla acolo mai ales povestea cu contractul e munca e 100% adevarat
20Haha(13 oct 15:30)
ce minciuni de comentarii... din moment ce nu stiti... toti ati muncit acolo
57Elena verde(13 oct 15:04)
o minciuna de articol , eu am muncit la ei a fost totul perfect. va rog documentati va inainte sa spuneti asta despre ei.
68gogu(13 oct 12:55)
pai nu mai cautati kkturi de joburi , mergeti la scoala si mai invatati si o meserie de electrician ,instalator , zugrav sau medic ,inginer daca va duce capul si scapati de frecat menta in sali de jocuri .Pwe internet in 10 secunde gasiti ce acte sunt obligatorii la angajare , semnaturi , salariu brut net ,fisa postului ,etc .Nu exista acte la angajare plecati imediat pentru ca vorbele nu fac 2 bani
23Escu pt.08.53(13 oct 11:52)
Nu sunt doar aici bani care ar trebui sa vina la buget,dar asta nu inseamna ca trebuie sa se repeada toti ca hienele asupra Romaniei asa cum au facut politicieni,angajati institutiilor militarizate,patroni hoti,controlori care iau spaga si alti ci trebuiesc corectate inegalitatile,adica iei bani de la aia care au mult si le dai alora care au prea putin pentru munca lor,asta nu este socialism ci asa se face intr-o tara saraca?,nu iei bani imprumut si le dai tuturor pana ajunge si Romania cum a fost Grecia. Tu sa vorbesti despre bani pe care ii are Romania nu de aia pe care ar putea sa ii aiba.
24Radeti, va rog!(13 oct 10:52)
Mai bine le spunem ca se fumeaza in locatie, mult si bine de se inegresc peretii, cred ca d-asta i-ati facut negrii. Ca tineti deschis peste program desi in lege scrie ca la 12 se sisteaza orice activitate. De ce nu le spuneti? De ce nu le spuneti ca v-a cerut un angajat o adeverinta precum ca lucreaza acolo si i-ati zis ca e "contabila" in concediu 4 luni? Stati cuminti ca nu ne oprim aici, daca v-a fi nevoie vom merge si la televiziune si o sa facem toate demersurile sa fie bine pentru toata lumea.
85Doar minciuni!(13 oct 10:51)
Am lucrat acolo 1 an de zile, tot ce pot spune este doar de bine. Acest articol este foarte gresit! Am fost platit corect, am avut contract, am avut parte de beneficii si intelegere pe care in multe locuri nu le-am gasit! Rusine celor care incearca sa denigreze imaginea acestor oameni!
87Mitza(13 oct 10:47)
De cand s-a schimbat echipa acolo se simte diferenta, am fost refuzat de foarte multe ori la bar de catre acesti angajati "superbi" care incearca sa pateze acum imaginea locatiei. De foarte multe ori am fost jignit de catre ei ca sunt tigan ca put si asa mai departe. Nu tin partea nimanui dar acest articol este foarte fals si este foarte gresit ceea ce s-a spus in el. Angajatii vechi chiar nu isi vedeau de treaba, isi opreau tips cu japca, curatenia lipsea cu desavarsire sa nu mai spus ca vocabularul era ca la mahala.
02Elena(13 oct 10:43)
Aveti regulament unde se specifica toate aceste lucruri?
411Lol(13 oct 10:32)
De ce nu spuneti ca va uitati la filme 8 ore din 12 la lucru ? Ca aveati 3 clienti in 12 ore si abia aranjati un scaun dupa ei ? Ca nu faceati un update la jocuri ca dureaza mult desi intra in atributia voastra? Ca fumati pe scari unde nu bate camera ca sa nu inghetati afara ? Dc nu spuneti ca din 10 in 10 minute va spune cineva masca la gura masca la gura vezi de masca la clienti?Ca furati banii de pe ofertele cu bauturi ale clientilor ? Dc nu spuneti ca ati spart un monitor si ati dat vina pe clienti pana v am aratat filmarea in fata ? Nu vi se par destule motive sa fiti dati afara ?
116pt escu(13 oct 08:53)
uite ba unde sunt banii care trebuie adusi la buget ca sa nu mai urlati ca se dau stimulente la aia care lucreaza in madii cu covid!!!
57barbut, parandarat, pariuri,(13 oct 08:33)
pacanele, camatarie, jocuri in societatea noastra cu amploare si castiguri mari pentru unii si dezastru pentru altii!
413Plin de tigani(13 oct 03:07)
Javre de tigani care umbla dupa praduiala
mai mult...Replica
13 apr 20:39ReplicaDoi POMPIERI aflaţi în TIMPUL LIBER au scos un bărbat din FLĂCĂRI. Video

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marţi, 13 aprilie a.c., în Constanta, pe strada...2731

14 apr 00:34ReplicaEXCLUSIV! Un angajat de la firma de CURIERAT DPD, după ce a lăsat COLETUL, a URINAT în scara blocului! VIDEO2266
14 apr 00:30ReplicaCătălin CUCOARĂ a CÂȘTIGAT concursul pentru șefia Direcției de Patrimoniu și Cadastru1299
14 apr 00:18ReplicaCINE este BĂRBATUL găsit SPÂNZURAT, la CERNAVODĂ!

Tragedie la Cernavodă! Un tânăr a fost găsit spânzurat în locuința sa! Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost...6660

14 apr 23:03ReplicaFirma fostului ministru Sebastian Vlădescu asigura MENTENANȚA instalației care a provocat TRAGEDIA de la Victor Babeș556
14 apr 23:04ReplicaBogdan DRUGĂ, SUPĂRAT că nu-i aprobă PUZ-ul, l-a chemat la BARĂ pe CHIȚAC3460
14 apr 00:16ReplicaÎncă un TURN cu 11 etaje apare în PEISAJUL din MAMAIA!

Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul că stațiunea Mamaia se află într-un proces amplu de dezvoltare economică...1091

14 apr 21:52ReplicaNelu Mureșan, fostul soț al Ritei Mureșan, rămâne cu SECHESTRU pe AVERE!524
14 apr 21:51ReplicaDEȚINUȚII se dau BOLNAVI de COVID, ca să scape de PEDEPSE571
14 apr 08:32ReplicaPOLIȚIA LOCALĂ Constanța va fi DOTATĂ cu MAȘINI ELECTRICE, din 2022

Poliţia Locală din Craiova va achiziţiona cinci vehicule electrice și cinci autoturisme dotate cu sisteme de...507

14 apr 00:21ReplicaEmil Mereuță, fostul șef al DGASPC Constanţa, a câștigat procesul cu primăria1782
14 apr 00:20ReplicaPrimăria VALU lui Traian CONTINUĂ să rezolve nevoile cetățenilor, privind accesele auto și pietonale484
Vremea
8.5°8.5° - 8.5° miercuri, 14 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 100%
Vânt: 4.69 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/4912174441127
5/4034383531165
joker642445338
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 apr 00:00SportChampions League: Bayern Munchen și Porto câștigă, dar PSG și Chelsea merg în semifinale

Victoria obținută de Bayern Munchen la Paris (1-0) nu a fost suficientă. PSG a eliminat deținătoarea trofeului și...327

14 apr 00:00SportOFICIAL Dușan Uhrin Jr, noul antrenor al echipei Dinamo

Duşan Uhrin Jr. este noul antrenor al echipei FC Dinamo, începând de marţi seară, în locul lui Gheorghe Mulţescu,...253

14 apr 00:00SportStefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov și Fabio Fognini merg mai departe (Rezultatele zilei)

Grecul Stefanos Tsitsipas, al patrulea favorit, a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului de...195

14 apr 00:00SportGigi Mulțescu și-a anunțat demisia de la Dinamo: "Mă opresc aici"

Dinamo a fost învinsă de Astra Giurgiu, scor 1-0, în turul semifinalelor Cupei României, iar la finalul partidei...245

Local
14 apr 21:55LocalRECIDIVISTĂ, ÎNCARCERATĂ pentru FURT CALIFICAT

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 12 aprilie a.c., au identificat o femeie, de...673

14 apr 21:55LocalPrins, la VOLAN, BEAT şi fără PERMIS

Mai multe infracțiuni la regimul rutier au fost constatate de polițiștii constănţeni în ultimele 24 de ore....603

14 apr 21:55LocalMINOR, CERCETAT după ce a FURAT DOUĂ TELEVIZOARE

467

14 apr 21:57LocalBEAT și FĂRĂ permis, a FURAT un Tico și a BUȘIT 3 MAȘINI!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 11.04.2021, a formulat...646

14 apr 21:56LocalŢigări de contrabandă, depistate la bordul unei nave în Portul Constanța

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit mai multe pachete cu țigarete de contrabandă la...564

14 apr 21:55LocalÎncă un CONTAINER încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa Sud Agigea

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu...578

14 apr 21:54LocalVergil Chiţac a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență

În municipiul Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în scădere, motiv pentru care...1194

14 apr 21:54LocalProiectul privind TRANSPORTUL în REGIM de TAXI, în DEZBATERE publică!

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Primăria...670

14 apr 21:54LocalZiua informării preventive: “ACASĂ ÎN SIGURANȚĂ!”

347

Politică
14 apr 23:21PoliticăProfesorii nevaccinați ar putea preda doar online. Explicațiile ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți la Digi24 că există o „presiune din ce în ce mai mare din...505

14 apr 00:06PoliticăCIRC în PARLAMENT. Dianei Șoșoacă i s-a INTERZIS să intre în SALĂ cu masca transparentă

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a certat cu șefa Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scânteie. Șoșoacă a venit la...2854

14 apr 00:10PoliticăFlorin Cîțu: Capacitatea de vaccinare anti-COVID a ajuns la 115.000 de persoane pe zi

455

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2489

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2684

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3726

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3697

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7031

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8041

Monden
14 apr 00:00Monden„Dynamite“, piesa grupului de K-pop BTS, a depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube

''Dynamite'', piesa grupului de K-pop BTS, a depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube, la câteva luni după ce...196

14 apr 00:00MondenGala Met va avea loc în septembrie 2021 şi mai 2022

Gala Met, unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale anului organizate la New York, va avea loc în doi...207

14 apr 00:00MondenOSCAR 2021: Ceremonie cu prezenţa fizică a vedetelor, nu prin Zoom

190

14 apr 00:00MondenAndreea Bălan și George Burcea au îngropat securea războiului: „Nu regret nimic. Nici pe el“

Andreea Bălan (36) a fost invitată să participe la podcast-ul moderat de către Cătălin Măruță. Vedeta a...252

14 apr 00:00MondenMacaulay Culkin și Brenda Song au devenit părinți. Ce nume va purta micuțul

Macaulay Culkin, devenit cunoscut datorită personajului Kevin din pelicula "Singur acasă", și iubita lui au devenit...260

14 apr 00:00MondenArnold Schwarzenegger vrea iar pătrăţele, la 73 de ani!

Gata, s-a terminat cu îndoparea: Arnold Schwarzenegger intră la regim de slăbit! El vrea să redevină un pachet de...231

14 apr 00:00MondenActorul Joseph Siravo, cunoscut pentru rolul din serialul „The Sopranos“, a murit la vârsta de 66 de ani

Actorul Joseph Siravo, cunoscut pentru interpretarea tatălui mafiot al lui Tony Soprano în serialul de succes ''The...209

14 apr 00:00MondenJ-Lo, H.E.R. şi Foo Fighters, prezente la un concert de promovare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Selena Gomez, Jennifer Lopez, J Balvin sau trupa Foo Fighters se numără printre vedetele care vor participa la "VAX...203

14 apr 00:00MondenDisney+ pregăteşte un serial despre David Beckham ca mentor al unor tineri fotbalişti

178

Mapamond
14 apr 00:00MapamondSUA: Minneapolis sub tensiune în creştere după moartea unui tânăr de culoare ucis de poliţie

Minneapolis a cunoscut marţi a doua seară de demonstraţii, în pofida intrării în vigoare a unei interdicţii de...203

14 apr 00:00MapamondCel puţin 20 de morţi într-un accident de autobuz în Peru

Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un accident de autobuz în Peru, informează marţi dpa şi Xinhua,...198

14 apr 00:00MapamondCoronavirus: India aprobă vaccinul rusesc Sputnik V

187

14 apr 00:00MapamondOMS cere suspendarea la nivel mondial a vânzării de mamifere sălbatice vii pe pieţele alimentare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi suspendarea la nivel mondial a vânzării de mamifere...204

14 apr 00:00MapamondIsraelul revine, de duminică, la clasele cu efectiv complet de elevi

Cancelaria prim-ministrului Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că guvernul a decis redeschiderea pe scară largă a...203

14 apr 16:38MapamondCoronavirus: Aproximativ 7,7 milioane de doze de vaccin, administrate în Polonia

188

Sănătate
14 apr 00:00SănătateBeneficiile usturoiului: te ajută să combați răceala și să crești imunitatea

Tu cât de des mănânci usturoi? Știm că fugi de el din cauza mirosului neplăcut, însă știm la fel de bine și...193

14 apr 00:00SănătateDe ce apare starea de somnolență după masă?

Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată de ce te ia somnul după masă de seară sau de prânz, oricât ai fi fost...232

14 apr 12:04SănătateEști vegetarian sau vegan? Aceste alimente care conțin fier sunt excelente pentru ține

200

14 apr 00:00SănătateObezitatea și boala Alzheimer: cum sunt conectate?

Un studiu al Departamentului de Neuroștiințe de la Universitatea Sheffield din Regatul Unit a analizat relația dintre...187

14 apr 00:00SănătateCe impact are îngrijorarea excesivă asupra organismului?

Te îngrijorezi des? Poate că, în sinea ta, ai impresia că prin îngrijorare poți preveni ca anumite lucruri...206

14 apr 00:00SănătateTot ce trebuie să știi despre borș, un leac tipic românesc

Ca și conținut, un borș de casă realizat după o rețeta corectă este bogat în vitamine, minerale, carbohidrați,...215

14 apr 00:00SănătateBrânza tofu: contrandicaţii, conținut nutriţional și cum o poți consuma

Tofu este o brânză făcută din laptele obținut din boabe de soia. Bineînțeles, această nu conține gluten și...194

14 apr 00:00SănătateCum recunoști o lampa cu sare de Himalaya contrafăcută

Sarea de Himalaya are o mulțime de beneficii pentru sănătate, de aceea lămpile cu sare de Himalaya sunt la modă...213

14 apr 00:00Sănătate8 moduri prin care poți reduce stresul din viața ta

197

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT