REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

La Sanatoriul Techirghiol nu au mai fost semnate ordine de plata din octombrie

La Sanatoriul Techirghiol nu au mai fost semnate ordine de plata din octombrie

Replica API 9 noiembrie 2010 | 00:00 251

Directoarea financiar-contabila a fost schimbata din functie

Directoarea financiar-contabila a fost schimbata din functie

Toată activitatea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol a fost, din luna octombrie şi până ieri, paralizată. În semn de protest că toate actele pe care le-a semnat ani la rând au fost verificate la sânge de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Maria Badea, directorul financiar contabil, a decis să nu mai iscălească nici un document al instituţiei. Motiv pentru care achiziţiile au rămas în aer. Nici plăţile către furnizori nu au mai fost efectuate, întrucât Maria Badea a refuzat să mai semneze ordinele de plată.

Având în vedere toate acestea, managerul Sanatoriului Techirghiol, Silviu Vasilică Rusu, s-a hotărât să pună piciorul în prag: de ieri, unitatea de tratament are un nou director financiar-contabil. Decizia, care coincide cu încetarea mandatului fostei directoare financiar-contabile, Maria Badea, vine şi pe fondul unui scandal monstru legat de contabilitatea sanatoriului, minuţios verificată de specialişti, fiind descoperite o serie de nereguli grave la capitolul cheltuirea banului public. Mandatul Mariei Badea a încetat conform deciziei 442/8.11.2010, semnată de Silviu Vasilică Rusu. Tot managerul Sanatoriului Techirghiol a stabilit că, până la organizarea concursului, atribuţiile Mariei Badea să fie preluate de Graţiela Zainea, cea care până în prezent a ocupat funcţia de şef Birou Contabilitate. Decizia în cauză va fi comunicată astăzi şi Ministerului Sănătăţii. Menţionăm şi faptul că la mapa ministrului Sănătăţii Attila Cseke figurează numele fostului director financiar contabil al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Janetta Toancă, susţinută în continuare de PDL pentru funcţia pe care până mai ieri a ocupat-o Maria Badea. Merită specificat şi faptul că pe 17 noiembrie a.c. se va organiza examenul pentru ocuparea funcţiei de manager al Sanatoriului Techirghiol, post râvnit atât de Indiran Logofătu, fostul manager al unităţii de tratament, cât şi de Silviu Vasilică Rusu, actualul manager al instituţiei. Rămâne însă de văzut pe cine va desemna câştigător comisia de examinare sau dacă Silviu Rusu va avea contracandidat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369