REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

La Spitalul de Recuperare din Eforie a aterizat un manager fără studii de specialitate!?

La Spitalul de Recuperare din Eforie a aterizat un manager fără studii de specialitate!?

Replica API 20 august 2012 | 00:00 422

Ce noroc a avut Mărgărit: la trei luni de la absolvire a ajuns director

Ce noroc a avut Mărgărit: la trei luni de la absolvire a ajuns director

Una din concluziile raportului întocmit de o instituţie centrală de control pe baza activităţii Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie (SCRMFB) din Eforie Nord din perioada 2007- 2011 face referire şi la managerul în funcţie al unităţii, tânăra Elena Florentina Mărgărit. În vârstă de 33 de ani, Elena Mărgărit a fost numită manager al instituţiei sus-menţionate la doar 2 (două) luni de zile după ce a absolvit cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa. Performanţa profesională rarisimă a Elenei Mărgărit, de a trece de pe băncile şcolii direct pe fotoliul de manager al unei prestigioase instituţii de stat, n-ar fi fost însă posibilă fără sprijinul unei bune prietene, din câte spun sursele noastre, angajată în prezent la Ministerul Sănătăţii. Aşa s-a trezit juna Elena pe funcţia de manager interimar la SCRMFB Eforie Nord, cu începere de pe 26.09.2011, după ce, în iulie 2011, părăsea, emoţionată, băncile facultăţii.

Problema tânărului manager este că ocupă "cam" ilegal această funcţie, după cum au constatat şi inspectorii de control. "Prin ordinul MS nr. 676/26.09.2011, dna Mărgărit Elena a fost numită în funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie- Eforie Nord, începând cu data de 26.09.2011, până la revocarea unilaterală din funcţie de către ministrul Sănătăţii sau până la ocuparea postului prin concurs. Cu toate că respectiva doamnă nu îndeplinea condiţiile cerute pentru ocuparea acestui post, chiar şi pentru o perioadă de interimat, ordinul de ministru (la acea vreme, Ladislau Ritli- n.red.) a fost avizat de Direcţia Juridică şi Contencios al Direcţiei Generale Resurse Umane şi Certificare din cadrul Ministerului Sănătăţii", se arată într-un raport. "Dna Mărgărit Elena este absolventă a Universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa, Facultatea de Ştiinţe Economice, promoţia iulie 2011 (sublinierea aparţine redacţiei), specializarea Management, cursuri de zi, cu durata studiilor de 6 semestre. Conform acestei specializări, absolvenţii pot deveni manageri în turism, manageri în cadrul unei firme, specialist în organizarea şi conducerea producţiei, negocieri în afaceri, elaborarea strategiilor de firme, promovarea serviciilor şi produselor, analiză şi diagnostic economico-financiar, cadre didactice, concluzia fiind că nu deţine studii de natură economică de specialitate. Prin modul de organizare şi clasificare al spitalului, acesta este un spital clinic de monospecialitate care, conform prevederilor Legii nr. 95 privind reforma în sănătate art. 178 alin. 2-1, postul de manager poate fi ocupat numai de un candidat care să deţină calitatea de medic primar sau cadru universitar şi absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sanitar sau management, agreate de ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, condiţii pe care actualul manager nu le îndeplineşte" (sublinierile aparţin redacţiei). Concluzia e simplă şi, atestată, oarecum, de secole: dacă n-ai "pile", să-ţi cumperi, pentru că, iată, îţi aduce beneficii neaşteptate. Şi, dacă tot s-a reuşit instalarea Elenei Mărgărit pe scaunul de manager al spitalului din Eforie, direct de pe băncile unei facultăţi de 3 ani, în 2012 ministerul de resort a aprobat şi niscai fonduri de 8.500.000 lei pentru alte şi alte reparaţii la bucătăria, spălătoria şi ambulatoriul spitalului din Eforie Nord.

Vom reveni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367