REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

La spitalul din Medgidia, „nebunia e cât casa”. Nu sunt nici fonduri şi nici medici!

La spitalul din Medgidia, „nebunia e cât casa”. Nu sunt nici fonduri şi nici medici!

Replica API 21 ianuarie 2016 | 23:59 356

ÎNGRIJORĂTOR

ÎNGRIJORĂTOR

Sistemul sanitar românesc suferă de mai multe hibe, care fac obiectul numeroaselor scandaluri care s-au înregistrat de-a lungul timpului în ţară. Bebeluşi arşi în maternităţi, cărora li s-a furat şansa la viaţă, numeroase procese de malpraxis, dispute în cadrul Colegiului Medicilor, agresiuni între colegii de breaslă, lipsa medicamentelor esenţiale în spitale, corupţia întregului sistem, sunt doar câteva din lucrurile care ne vin în minte când ne gândim la Sistemul Sănătăţii din România. Din păcate, aceste probleme trenează de prea mult timp, şi multă lume închide ochii sau există oameni care se revoltă pe moment, dar apoi se aşterne din nou uitarea şi nepăsarea. Spitalul Municipal Medgidia este doar una din unităţile sanitare care se confruntă cu probleme legate de lipsa medicilor, supraaglomerarea şi lipsa fondurilor.

Managerul Spitalului Municipal Medgidia, Stere Buşu, spune că în unitatea sanitară problemele sunt cu duiumul şi nu se mai termină. Principala problemă a spitalelor publice din România este şi cine ştie cât va mai rămâne, lipsa fondurilor. Dar pe lângă asta, Buşu are multe alte bătăi de cap care îl ţin mereu în alertă şi îl pun pe gânduri. Se pare că numărul de pacienţi este mult mai mare decât cel care i se impune unităţii există diverse datorii către furnizori şi, o problemă tot mai des întâlnită în sistemul românesc de sănătate, o constituie lipsa medicilor. Iar Spitalul Municipal din Medgidia nu face excepţie de la regulă.

„Avem probleme cât încape: nu avem bani. Asta e principala problemă. Nu avem bani. Numărul de pacienţi este mult mai mare decât i-a fost impus spitalului să contracteze. Numai anul trecut, 25 de miliarde de lei vechi nu ni s-au achitat. Noi avem datorii către furnizori, lipsa medicilor e o altă problemp, şi, uite aşa, nebunia e cât casa”, a declarat pentru „Replica”, Stere Buşu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

De asemenea, o problemă stringentă care poate genera probleme grave pentru pacienţi este lipsa medicilor pe anumite secţii. Astfel se pare că din cauză că mulţi au plecat ori prin străinătate, ori la clinici private, spitalul este nevoit să funcţioneze cu medici care au ieşit deja la pensie. „Nu avem medici suficienţi la Urgenţă, ATI, Neonatologie şi Pediatrie. Sunt şi secţii unde lucrăm cu medici care sunt deja pensionaţi. Nu vor să vină. Pleacă peste hotare, pleacă la clinici private, pentru că sunt plătiţi mai bine”, a ţinut să menţioneze Buşu.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614