REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

La vară, ajungem la mare, de la Bucureşti, în aproape două ore

La vară, ajungem la mare, de la Bucureşti, în aproape două ore

Replica API 1 decembrie 2011 | 00:00 171

Boagiu invită cârcotaşii pe şantierele din Constanţa să vadă că se construiesc autostrăzi în România:

Boagiu invită cârcotaşii pe şantierele din Constanţa să vadă că se construiesc autostrăzi în România:

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a vizitat ieri şantierul tronsonului Cernavodă- Medgidia a Autostrăzii Soarelui şi i-a invitat pe toţi cârcotaşii care spun că nu se construieşte nimic în România să facă la fel, pentru a vedea că se construiesc autostrăzi. Boagiu a fost însoţită de prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, de directorul DRDP Constanţa, Ibram Aidîn, dar şi reprezentanţi ai constructorului. Primul popas a fost la podul proaspăt renovat de peste ecluza de la Cernavodă, finalizat cu mai bine de un an faţă de termenul stabilit. De aici, s-a plecat pe impresionantul şantier de pe tronsonul Cernavodă- Medgidia, la bordul a aproape 20 de maşini 4x4, pentru că drumurile tehnologice erau imposibil de practicat pentru maşinile obişnuite.

De altfel, mai bine de jumătate din cei peste 20 de kilometri de şantier sunt demni de orice competiţie extremă de off-road, autostrada presupunând nivelarea câtorva dealuri şi umplerea unor văi, lucrări care presupun dislocarea a nu mai puţin de 5.000.000 de metri cubi de pământ, după cum au precizat constructorii de la Astaldi- Max Boegl. "Vestea bună este că lucrările pe Cernavodă-Medgidia au început, ceea ce înseamnă că decizia pe care am luat-o, aceea de a rezilia contractul cu firma Colas, nu numai că a fost o decizie foarte bună din punct de vedere financiar, pentru că oferta câştigătoare a fost cu 60 de milioane euro mai ieftină, dar iată că şi lucrările se execută în grafic, iar anul viitor, undeva în vară, vom putea circula pe o cale pe acest tronson, exact aşa cum am promis. Evaluând stadiul lucrărilor, acestea se menţin în grafic, iar anul viitor în vară vom putea circula la mare în aproape două ore de la Bucureşti, am estimat noi, pe întregul tronson, exceptând Cernavodă-Medgidia, care va avea două benzi", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Aeroportul Kogălniceanu va fi modernizat

Demnitarul s-a arătat încrezător în respectarea termenelor de finalizare a proiectelor, lăudând firma constructoare pentru profesionalismul său. "Când ai în faţă oameni serioşi, constructori determinaţi, dar şi când ai în faţă un guvern responsabil, care a alocat bani proiectelor de investiţii, iată că se pot realiza lucrurile în România şi încă o dată tuturor cârcotaşilor pe care îi tot aud vorbind le recomand să vină şi să vadă lucrările, pentru că atunci pot realiza că în ţara aceasta poţi să vorbeşti şi bine despre ţara ta, nu numai să critici toată ziua", a mai afirmat Boagiu. Referindu-se la proiectele de anvergură derulate în Constanţa, ministrul Boagiu a spus că se are în vedere o modernizare a Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218