REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lacrimi şi durere pentru fetele carbonizate în incendiul de la Beirut: "Vrem să ştim: au murit în chinuri, au suferit?"

Lacrimi şi durere pentru fetele carbonizate în incendiul de la Beirut: "Vrem să ştim: au murit în chinuri, au suferit?"

Replica API 8 aprilie 2014 | 00:00 342

Tânăra internată la Bucureşti a fost detubată şi urmează să fie operată

Tânăra internată la Bucureşti a fost detubată şi urmează să fie operată

Vâlvătaia şi agitaţia s-au stins, lăsând în urmă scrum udat cu lacrimi fierbinţi. Vorbim despre tragedia care s-a năpădit asupra restaurantului libanez Beirut, din inima municipiului Constanţa, care a curmat viaţa a trei tinere talentate. Ioana Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti (cântăreaţă); Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, cunoscută ca Micky, dansatoare de bellydance şi Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, sunt cele trei suflete care s-au ridicat la ceruri. Familiile acestora şi-au petrecut ziua de luni, 7 aprilie, la Morga Cimitirului Central, aşteptând să ia acasă trupurile neînsufleţite. Între timp, au dat curs durerii şi nemulţumirilor.

Lacrimi de durere şi nelinişte pentru părinţii celor trei fete care au ars de vii în groaznicul incendiu de la restaurantul Beirut din municipiul Constanţa. Familiile s-au strâns în cimitirul central, la morgă, unde au aşteptat toată ziua să-şi poată lua fetele acasă. Mama Nicoletei Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, a venit la morgă cu o pungă, în care avea o rochie albă de mireasă, pantofi şi un buchet de trandafiri albi. Medicii legişti i-au spus că fata ei a decedat din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Şocată şi cu obrajii brăzdaţi de lacrimi, aceasta a menţionat că fata ei era moartă până la ora 23.00, specificând că la 22.54 telefonul mobil al tinerei era închis. "La 22.54 nu a mai răspuns la telefon. Deci... s-au blocat. Vă daţi seama că în contact cu focul şi telefoanele au reacţionat. Mi-au dat actele acum, mi-au spus că a murit intoxicată cu monoxid de carbon, dar mi-au spus că mai devreme de două săptămâni să nu mă duc să cer rezultatul. I-am luat rochie de mireasă, pantofi, tot ce trebuie, aşa cum i-ar fi plăcut ei. Nu am primit din partea nimănui nici un telefon, nici de la patronul localului, nici măcar să-şi ceară scuze. Ar fi de prisos, dar măcar aşa...", a spus mama Nicoletei Vasiliţeanu.

Ajutor de 3.000 de lei de la Primăria Constanţa

Primăria municipiului Constanţa, prin edilul Radu Mazăre, a oferit un ajutor de 3.000 de lei familiei îndoliate din Constanţa. "Domnul primar ne-a dat un ajutor şi îi mulţumim mult. Dar asta contează prea puţin acum. Toate persoanele pe care le cunosc au fost lângă mine şi tuturor le pare rău de copilul meu pentru că-l cunoşteau. Am avut un copil de nota 25. Nici cafea nu bea, la 22 de ani. În momentul în care s-a intoxicat cu monoxid de carbon, a căzut şi atunci s-a desprins grinda şi a căzut peste ea. A fost cea mai arsă din toate şi avea nasul distrus. Până în plămâni avea monoxid de carbon... Încerca să iasă de acolo, striga după ajutor, biata de ea", a mai spus mama Nicoletei. Tot ea a spus că fata care a ajuns în stare gravă la spitalul din Bucureşti, Nicoleta Buirencu, s-a trezit din comă. "Fata de la Bucureşti şi-a revenit şi a vorbit cu iubitul ei. A spus că a ieşit foarte repede şi pe celelalte le-a lăsat în vestiar strigând după ajutor, dar s-a blocat uşa, fiind de termopan. Nu a încercat nimeni să le scoată de acolo, că nu au mai apucat. Vâlvătaia era prea mare. Aşa i-a spus iubitului ei, că a venit singură pe scări până jos şi acolo i s-a făcut rău, a leşinat, şi atunci a intrat cineva şi a scos-o afară în braţe. Nu ştiu cum ea a reuşit să iasă şi celelalte, nu. Mereu îmi pun întrebarea asta. Credeţi că nu mă întreb de ce fata mea a fost ultima, cea mai arsă?", a completat mama Nicoletei Vasiliţeanu. Că starea tinerei internate la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti este uşor ameliorată, este deja un lucru cert, vestea fiind confirmată şi de dr. Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti. Luni dimineaţă a fost detubată şi probabil marţi va fi supusă unei intervenţii chirurgicale, susţine medicul. "Pacienta a fost detubată în această dimineaţă (luni - n.r.). Urmează să fie operată pe o zonă de arsură care trebuie scoasă şi înlocuită cu nişte piele. Dacă lucrurile decurg bine, pacienta plecă de pe Secţia de Reanimare şi merge pe Secţia de Arsuri. Dar mai durează. Va fi operată poate mâine sau poimâine", a declarat, pentru "Replica", dr. Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi din Bucureşti.

Părinţii Nicoletei Cengher vor răspunsuri!

Pe de altă parte, părinţii Ioanei Nicoleta Cengher sunt extrem de revoltaţi, pentru că medicii legişti nu sunt în stare să le spună ora la care a murit. "Vrem să ştim când a murit şi în ce chinuri a murit, cât a suferit. Chiar nu poate un medic legist să ne spună lucrurile acestea? Vrem telefoanele mobile ale fetelor, să vedem pe cine au apelat ultima oară. Să vedem unde sunt, unde au căzut. Au căzut odată cu ele, nu au căzut. Nu ni se spune cine este procurorul de caz, nu ni se dau date din anchetă. Patronul localului nici măcar nu şi-a cerut scuze. Uitaţi cât durează necropsiile, ne amână, îşi bat joc de noi pur şi simplu. Dar vrem telefoanele, aşa cum sunt ele, topite, nu contează, pentru noi sunt importante. Poliţia să-şi facă treaba, că de asta e poliţie. Vrem cheile de la apartament, trebuie să fie pe undeva", au spus aceştia. Potrivit medicilor legişti, toate fetele au murit intoxicate cu monoxid de carbon. Reamintim faptul că în restaurantul Beirut şi-au pierdut viaţa Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa, Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, şi Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti. Din câte se pare, restaurantul nu deţinea avizul de securitate în caz de incendiu.

Liliana CHIRU

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614