REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lady Gaga şi Ariana Grande pe o listă cu "versuri ofensatoare" prezentată Parlamentului din Singapore

Lady Gaga şi Ariana Grande pe o listă cu "versuri ofensatoare" prezentată Parlamentului din Singapore

Replica API 3 aprilie 2019 | 00:00 328

Lady Gaga

Cântăreţele americane Lady Gaga şi Ariana Grande se află pe o listă cu "versuri ofensatoare" prezentată Parlamentului din Singapore ca parte a unei declaraţii a ministrului de interne privind discursul instigator la ură, relatează marţi Reuters.

Declaraţia de luni a ministrului K. Shanmugam survine la aproape o lună după ce concertul trupei suedeze de black metal Watain a fost interzis în Singapore din cauza îngrijorărilor legate de istoria sa de "denigrare a religiilor şi promovare a violenţei".

Singapore păstrează un control ferm asupra discursului public şi a mass-media, mai ales în legătură cu chestiuni legate de rasă şi religie.

Ariana Grande

O fotografie a declaraţiei ministeriale privind "limitarea discursului instigator la ură" a fost postat luni pe Facebook de parlamentarul opoziţiei Chen Show Mao cu titlul "lecţia zilei". Postarea a fost distribuită de peste 1.000 de ori şi a primit sute de comentarii până marţi după-amiază.

Pe listă sunt menţionate melodiile "Judas" (Iuda) a lui Lady Gaga şi "God is a woman" (Dumnezeu este femeie) a cântăreţei Ariana Grande, alături de piesa "Heresy" (Erezie) a formaţiei de rock Nine Inch Nails şi "Take me to the Church" (Du-mă la Biserică) a muzicianului irlandez Hozier.

Lady Gaga şi Ariana Grande au susţinut concerte în Singapore.

Ministrul de interne din Singapore, K. Shanmugam, a declarat marţi într-o postare pe Facebook că a întocmit lista ca parte a ilustrării lucrurilor pe care oamenii le pot considera ofensatoare.

"Asta nu înseamnă că toate pot fi interzise, doar pentru că unii le consideră ofensatoare", a spus Shanmugam, care este de asemenea ministru al justiţiei.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218