REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lansare de carte la Librăria Dorian Gray din Constanța

Lansare de carte la Librăria Dorian Gray din Constanța

Replica API 28 februarie 2018 | 00:18 828

Stelian Tănase îşi lansează noua carte la Constanţa joi, 8 martie, ora 17, la Librăria Dorian Gray (bvd. Ferdinand 24), faimosul istoric, jurnalist şi realizator de televiziune Stelian Tănase se va întâlni cu cititorii pentru a-şi lansa cea mai recentă carte, nocturnă cu vampir. Despre acest nou roman al autorului va vorbi realizatorul de televiziune Bogdan Papacostea, alături de istoricul Tuşa Enache, care va prezenta volumul Dinastia ce îl are drept co-autor pe Stelian Tănase. Autorul se va afla la dispoziţia presei începând cu ora 15. Romanul Nocturnă cu vampir Opus 1 oferă o versiune actuală a mitului lui Dracula, inspirat de voievodul Vlad Țepeș. Acțiunea este plasată în capitala Valahiei, București, iar un loc central al evenimentelor este Curtea Veche, ruinele palatului lui Vlad Țepeș, care se păstrează și astăzi.

Acțiunea se petrece în zilele noastre, într-un București decăzut și deprimant, o îngrămădire haotică, neverosimilă și urâtă, o lume crepusculară populată de oameni ai străzii, vagabonzi, cerșetori, de pegră, care adesea locuiește în subterane, de unde iese pentru a teroriza locuitorii. Maidanele întinse pe kilometri întregi, șantierele părăsite, cartierele proletare mizere formează un peisaj dezolant, cu o atmosferă extrem de încărcată, în care legea și ordinea au dispărut și unde se petrec frecvent fărădelegi. În acest oraș au loc mai multe crime bizare care inspăimântă lumea. Victimele sunt din rândul îmbogățiților, al celor ce par de neatins, toți având legături cu fosta Securitate. Opinia publică privește cu satisfacție crimele, ca pe o operație de asanare morală și socială. Însă motivele criminalului în serie sunt cu totul altele. Secretul este dezvăluit numai în final și este cu totul neașteptat. Volumul Dinastia prezintă câteva aspecte ale dinastiei regale din țara noastră, prin cei trei regi care au făurit România modernă: Carol I, Ferdinand și Mihai I, precum și contribuția Reginei Maria sau derapajele politice ale lui Carol al II-lea.

Librăria Dorian Gray este cea mai nouă librărie din Constanţa. Îşi propune să fie un spaţiu cultural modern şi dinamic, cu o zonă de relaxare şi una dedicată copiilor, organizând săptămânal diferite evenimente, de la ateliere de creaţie pentru copii, la lansări de carte, recitaluri şi spectacole de teatru.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In sfarsit.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102