REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lansare la Sala Palatului: PDL vrea să aducă "Europa în fiecare casă"

Lansare la Sala Palatului: PDL vrea să aducă "Europa în fiecare casă"

Replica API 31 martie 2014 | 00:00 179

Vântul bate, apa trece, europarlamentarii PDL rămân pe poziţii, dacă respectăm versurile imnului formaţiunii. Duminică, democrat-liberalii şi-au lansat oficial candidaţii care se vor înscrie în cursa pentru Parlamentul European şi susţin că deţin "lista cu cei mai buni competitori".

Sala Palatului, din Capitală, s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 7.000 de democrat-liberali, reuniţi duminică să îşi aplaude candidaţii la alegerile europarlamentare. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa fostului premier moldovean Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova şi a lui Joseph Daul, preşedintele Grupului Partidului Popular European. PDL şi-a lansat platforma program pentru alegerile din 25 mai a.c., iar lista este deschisă de Theodor Stolojan, urmat de Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu, actuali eurodeputaţi ai partidului. Pe aceeaşi listă, care are 42 de candidaţi, se regăsesc preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, şi mai mulţi primari democrat-liberali ai marilor oraşe, Gheorghe Falcă (Arad), George Scripcaru (Braşov), Dorin Florea (Târgu Mureş) şi Mircea Hava (Alba Iulia).

Potrivit secretarului general al PDL Constanţa, George Măndilă, mobilizarea "portocaliilor" a fost exemplară, iar numărul celor prezenţi ar fi fost mult mai mare, dacă Sala Palatului ar fi permis-o. Măndilă este încrezător într-un scor obţinut de PDL la europarlamentare de peste 20%, pentru că partidul are "cei mai buni candidaţi" şi speră să trimită la Bruxelles opt reprezentanţi: "A fost un eveniment reuşit, în primul rând, în această zi frumoasă, s-au adunat membrii PDL din toată ţara. Toate organizaţiile au participat cu un număr însemnat de oameni, iar noi, cei de la Constanţa, am deplasat peste 160 de persoane, atât din municipiu, cât şi din judeţ. Au fost discursuri, scurte momente artistice pentru destindere, una peste alta vorbim de un eveniment reuşit, 7.000 de oameni şi, probabil, ar fi fost mult mai mulţi, dacă sala ar fi permis-o. De ce susţine PDL că are lista cu cei mai buni candidaţi? Dacă ne uităm la primele poziţii şi comparăm principalele partide şi vedem pregătirea profesională, ce au făcut în mandatul trecut în Parlamentul European, instrumentul necesar fiind numărul de rapoarte, atunci nu mai încape îndoială. Intrăm în această competiţie cu gândul de a câştiga, ne animă acest sentiment şi vrem să obţinem un scor din două cifre, prima cifră fiind 2. Asta ar însemna şapte, spre opt europarlamentari şi ne declarăm satisfăcuţi. Judecata va fi pe 26 mai a.c., dimineaţa, când vom afla rezultatul exact. Întotdeauna, votul popular este judecată politică", a declarat Măndilă, pentru "Replica".

Pe de altă parte, liderul Tineretului Democrat-Liberal Constanţa, Cătălin Cheia, se arată la fel de încrezător în oamenii care figurează pe lista partidului şi a mobilizat aproximativ 30 de tineri, din Constanţa, pentru evenimentul de la Sala Palatului: "A fost un eveniment extraordinar, i-am putut asculta pe europarlamentarii cap de listă, precum Monica Macovei şi Theodor Stolojan. Am avut parte şi de un moment artistic, cu doi interpreţi de muzică populară. De asemenea, ne-am bucurat şi de prezenţa lui Vlad Filat. În general, mesajele au fost de unitate a partidului, de susţinere a grupului Popular European şi de exprimare a dorinţei noastre de a intra în spaţiul Schengen. Eu spun că rezultatele obţinute de aceşti europarlamentari, fiecare pe aria lui de competenţă, au fost vizibile, dacă ne gândim la Macovei pe Justiţie, Marinescu, la relaţia cu Moldova prin parafarea acordului de asociere cu UE sau Traian Ungureanu, cu proiectul Mării Negre. Rezultatele îi recomandă să beneficieze şi de următoarele mandate", a concluzionat Cheia.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218