REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lansarea proiectului 'Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre' VIDEO

Lansarea proiectului 'Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre' VIDEO

Replica API 18 iulie 2019 | 00:23 463

Consiliul Județean Constanța, prin Direcția Generală de Proiecte, a susținut miercuri, 17 iulie a.c, o conferință de presă ce a avut ca temă principală lansarea proiectului “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”.

Acesta are ca obiectiv îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile Bazinului Mării negre prin creșterea sustenabilă și protecția în comun a mediului. Aria proiectului: România: regiunea Sud-Est, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Goergia, Armenia.

Finanțarea totală se ridică la suma de 49.038.597,00 EURO, la care se adaugă 10% co-finanțare națională.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea unei legături transfrontaliere pe teren lung între cei trei parteneri implicați și anume: lider, Consiliul Județean Constanța, al doilea beneficiar, Consiliul Raional Ungheni Moldova și cel de-al treilea beneficiar, Asociația Bulgară pentru Transferul Tehnologiei și Inovației, Varna Bulgaria, în ceea ce privește domeniul mediului dar și a situațiilor de urgență cauzate de acesta și alte amenințări.

De asemenea, alte obiective constau în: implementarea unui sistem integrat de monitorizare a mediului în cele trei ţări partenere; creşterea capacităţii instituţiilor publice de a interveni şi gestiona eficient situaţiile de urgenţă; creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice din Bazinul Mării Negre privind problemele de mediu; dezvoltarea unor soluţii IT inovatoare (platforme online şi aplicaţii pentru telefonul mobil) uşor accesibile populaţiei şi organismelor interesate în ceea ce priveşte riscurile de mediu şi situaţiile de urgenţă; îmbunătăţirea disponibilităţii datelor în Bazinul Mării Negre în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, precum şi riscurile şi vulnerabilităţile mediului înconjurător prin elaborarea unui plan de management al mediului şi alte studii în domeniu.

Activitățile proiectului:

-Crearea unui sistem transfrontalier de monitorizare a parametrilor de mediu care va fi creat în urma achiziționării de către cei trei parteneri implicați în proiect a unui sistem de stații multiagent de monitorizare a mediului cu scopul de a furniza informații despre nivelurile de emisii și monitorizarea nivelurilor de zgomot, praf și vibrații la locațiile selectate, care vor fi colectate pe o platformă onlina comună.

-Dezvoltarea unei aplicații mobile disponibilă în toate limbile partenerilor implicați în proiect cu scopul de a fi utilizată de către tineri pentru a se informa cu privire la măsurile de protecție a mediului.

-Crearea unei platfome web pentru promovarea rezultatelor obținute.

-Dezvoltarea capacităților de intervenție în Bazinul Mării Negre, iar în acest sens CJC va achiziționa un buldoexcavator pentru intervențiiîn situații precum alunecările de teren, incendii forestiere sau cutremure. De asemenea, Consiliul Județean a aschiziționat un vehicul special pentru intervenții pe teren accidentat pentru a ajunge în zone greu accesibile.

”Proiectul se numește ”Protejarea și monitorizarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre. Este finanțat prin Programul Operațional Banizul Mării Negre 2014-2020. Presupune un parteneriat între Consiliul Județean Constanța, ca și lider de parteneriat și un OUG din Varna și Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova. Principalele activități ale proiectului presupun: formarea unui sistem de monitorizare transfrontalier în regiunea Mării Negre, respectiv achiziționarea de către toți trei partenerii a unui echipament cu care să monitorizăm anumiți parametri ai mediului, precum, zgomot, vibrații, praf și amoniac sau hidrogenul furat din aer. De asemenea, realizarea unei aplicații mobile, a unui joc, destinat copiilor de peste 10 ani și adolescenților care vor învăța prin acest joc ce anume trebuie să facă în anumite situații precum incendii, cutremure sau alunecări de teren și care sunt modalitățile pe care le pot înteprinde pentru a proteja mediul înconjurător. CJC ca și alte achiziții, mai trebuie să achiziționeze un buldoexcavator și a unei mașini de teren”, a declarat managerul proiectului Florentina Caramitru.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Replica, care faci reclama primarilor obedienti psd-ului! Ai facut acum patru cinci luni reclama lui Radu Cristian, primarul Municipiului Mangalia, cum construia asta locuri de joaca, trotuare si sosele...Vino si-acum cu imaginile pe care le laudai sa vezi paragina...A crescut costreiul si balariile in parculetul de pe Callatis intepenit ca-n poza de-atunci! Tot orasul are bordurile scoase si soselele pline de nisip care infunda canalizarile...Dezastru si mizerie in plina vara!!
3
0
Intradevar, e o mare problema cu hotii de hydrogen, il fura din aer si ramanem fara.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920