REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lăsată în grija bunicii, o fetiţă a MURIT în condiţii suspecte. Mama se află în Spania, la cerşit

Lăsată în grija bunicii, o fetiţă a MURIT în condiţii suspecte. Mama se află în Spania, la cerşit

Replica API 8 septembrie 2015 | 00:11 398

Caz cutremurător la Lumina

Caz cutremurător la Lumina

Moarte suspectă la Lumina! O fetiţă de 3 luni, Narcisa, a fost găsită fără suflare într-o locuinţă din localitate, fiind alertaţi poliţiştii dar şi un echipaj al Ambulanţei. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Menţionăm că bebeluşul se afla în grija bunicii, în timp ce părinţii sunt la cerşit, în Spania. În plus, ceilalţi copii ai concubinilor Sali şi Amide sunt cercetaţi pentru furturi.

Situaţie îngrijorătoare la Lumina! Amide Asan şi Sali Menzat trăiesc în concubinaj de mai mult timp, ei considerându-se căsătoriţi după aşa-zisa lege ţigănească. Locuiesc în Lumina în nişte bordeie mizerabile, după cum au specificat oamenii din zonă. „Este ceva ce nu vă puteţi imagina. Stau claie peste grămadă, în mai multe camere care sunt, de fapt, bordeie.

Mizerie, focar de infecţie este acolo. Unii sunt plecaţi în Spania, la cerşit, alţii care stau acolo se ocupă cu furturile, copiii umblă dezbrăcaţi şi murdari, e jale”, au spus oamenii. Astfel, se pare că Amide şi Sali se află în Spania, la cerşit. Ei au mai mulţi copii, cel mai mic fiind în vârstă de 3 luni. O fetiţă, Narcisa, care s-a născut în Spania, Zaragoza. Însă, pentru a nu le încurca „afacerile” de peste hotare, cei doi au adus-o în România şi au lăsat-o la Lumina, în grija… cui o fi.

Oficial, se ocupa bunica. Cum copila s-a născut cu afecţiuni medicale, automat necesita o atenţie sporită şi îngrijire pe măsura. Ceea ce, având în vedere condiţiile de trai, nu s-a întâmplat. Astfel, în seara de sâmbătă, 5 septembrie, în jurul orei 22.00, bunica Narcisei alerta autorităţile, spunând că bebeluşul e mort. Cadrele medicale au ajuns la faţa locului, dar nu au mai putut face nimic pentru copilă decât să-i constate decesul. Totodată, poliţiştii au declanşat o anchetă. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei.

Membrii familiei, condamnaţi pentru furturi din locuinţe

Însă, membrii familiei Menzat - Asan nu sunt uşă de biserică. Unii diintre aceştia au ajuns de mai multe ori în atenţia oamenilor legii, pentru furturi. Spre exemplu, pe 5 octombrie 2014, Asan Boboci, de 16 ani, şi Menzat Nicolai Emil, de 18 ani, au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Din probele administrate în cauză s-a reţinut că, în noaptea de 3 spre 4.10.2014, inculpaţii au pătruns prin escaladarea gardului în locuinţa persoanei vătămate S.I., situată în comuna Lumina, pe strada Câmpului, de unde au sustras suma de 100 lei şi un telefon mobil, inculpatul Asan Boboci fiind surprins în flagrant şi imobilizat în interiorul locuinţei persoanei vătămate, pe când celălalt a reuşit să fugă. Ulterior şi acesta a fost prins. În aprilie anul curent au fost condamnaţi, Menzat primind doi ani şi patru luni de detenţie, pe când Asan va fi internat într-un centru educativ pentru un an şi jumătate. Menţionăm că Menzat Nicolai Emil are antecedente penale, el ajungând în atenţia magistraţilor şi în 2013, dar şi în ianuarie 2014, tot pentru furturi.

Alţi bebeluşi găsiţi fără suflare la domiciliu

Din păcate, acesta nu este singurul caz înregistrat în 2015, referindu-ne la bebeluşi din familii dezorganizate care mor la domiciliu. Pe 21 aprilie, un alt copil s-a stins din viaţă, fiind găsit fără suflare în jurul orelor 4.00. Cadrele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru fetiţă. A fost alertată şi Poliţia, trupul micuţei ajungând la spitalul din Medgidia în jurul orei 6.00, acolo unde i s-a constatat decesul. Mama fetiţei de 4 luni a spus cadrelor medicale că a mers, pe timpul nopţii, să o alăpteze, după care a pus-o în pătuţ şi a plecat în camera ei pentru a-şi continua somnul. În jurul orei 4.00 a mers din nou la bebeluş, moment în care a observat că nu mai respira şi era murdar de lapte la gură. Atunci a fugit la o vecină, aceasta din urmă sunând la 112. Nici în acest caz condiţiile de trai nu erau tocmai strălucite, ei locuind într-o casă modestă, fără curent electric. Părinţii nu au un loc de muncă stabil, trăind din mila localnicilor, care le mai dau de lucru cu ziua.

O altă tragedie a fost înregistrată pe 10 martie anul curent, când un minor murea, dar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. „Avea o lună şi jumătate, al şaptelea copil din familie. A fost adus la ora 1.00 noaptea. Avea două kilograme, nemâncat, hipotermic, a murit de frig şi de foame, după 12 ore de la internare”, a spus directorul medical din cadrul SCJU, Mihnea Avram, la acea vreme. Familia bebeluşului locuieşte în localitatea constănţeană Vârtop, în condiţii de nedescris. Însă, un alt bebeluş a fost găsit fără suflare la Deleni, pe 27 martie anul curent. Este vorba despre un copilaş de 3 luni şi 3 săptămâni, cunoscut cu afecţiuni medicale, dar care era ţinut în condiţii improprii, fiind vorba de frig şi mizerie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218