REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Laszlo Attila: Anul acesta, de 5,8 ori mai multe cazuri de boli respiratorii acute

Laszlo Attila: Anul acesta, de 5,8 ori mai multe cazuri de boli respiratorii acute

Replica API 8 aprilie 2020 | 00:00 928

Laszlo Attila, foto forbes.ro

Preşedintele Comisiei senatoriale pentru sănătate, Laszlo Attila, a declarat, marţi, că anul acesta au fost de 5,8 ori mai multe cazuri de boli respiratorii acute faţă de anii precedenţi, menţionând că, în această perioadă, lumea ar fi bucuroasă să existe un vaccin împotriva noului coronavirus.

"Faţă de anii precedenţi, în acest an au fost câteva îmbunătăţiri şi mă bucură faptul că dozele pentru vaccinul antigripal sunt pe terminate, deci acea cantitate care a fost achiziţionată de 1,5 milioane de doze a fost utilizată aproape în totalitate la nivel naţional, într-o perioadă când ne confruntăm cu un număr imens de boli respiratorii acute şi trebuie să spunem că în acest an am avut de 5,8 ori mai multe cazuri de boli respiratorii acute decât în anii precedenţi, ceea ce a fost o surpriză pentru toată lumea, în condiţiile în care categoriile de risc au profitat de această disponibilitate a vaccinului antigripal şi sper că lucrurile să meargă în aceeaşi direcţie", a afirmat Laszlo Attila, la dezbaterea dezbaterea online "Vaccinarea: ignorată în România, soluţie pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de DC News.

El a subliniat că a constatat, din rapoartele săptămânale privind cazurile de rujeolă, că în judeţul Suceava sunt cele mai multe astfel de cazuri noi, existând o suprapunere cu infecţiile cu COVID - 19.

"Un alt aspect, m-am uitat pe rapoartele săptămânale privind situaţia rujeolei, gripei, bolilor respiratorii acute de la noi din ţară şi am constatat cu stupoare că în continuare avem noi cazuri de rujeolă, dar surpriza cea mare a fost, dacă ne uităm la raportul pe săptămâna trecută, cele mai multe cazuri la avem în judeţul Suceava cu vreo 35 de cazuri noi şi există această suprapunere cu infecţiile COVID. Eu m-aş bucura ca să avem surpriza plăcută de a vedea rezultatul vaccinării în masă cu BCG (împotriva tuberculozei - n.r.) în viitorul apropiat privind evoluţia infecţiilor cu COVID la noi în ţară, pentru că aştept cu nerăbdare rezultatul acelor studii. Şi în acelaşi timp, cred că ne-am bucurat foarte mult în această perioadă să fi avut un vaccin împotriva coronavirusului cu care ne confruntăm, pentru că, foarte probabil, atunci nu am mai fi discutat despre aceste efecte imense, din punct de vedere financiar, în economia noastră. Cred că este un moment foarte prielnic de a conştientiza ce înseamnă să investeşti într-un vaccin la nivel populaţional şi ce costuri ai dacă nu investeşti atunci când ai avea la dispoziţie un vaccin şi nu-l foloseşti şi sper să terminăm cât mai repede această perioadă dificilă pe care o traversăm în aceste zile", a adăugat senatorul UDMR, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
boazgorii n.au plecat de linga macelarie.Comisi sanatate,de aia Hu avem sistem sanatate,avemcoruptie si bacterii resistente,medici incompetenti,dar gras platiti,moca!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920