REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Laura Codruța Kovesi a depus jurământul și devine primul șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a depus jurământul și devine primul șef al Parchetului European

Replica API 28 septembrie 2020 | 00:03 1466

Laura Codruţa Kovesi a depus jurământul în calitate de şef al Parchetului European și devine primul conducător al instituției înființate de UE. În prezent, la Parchet se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea activității.

Laura Codruța Kovesi

Laura Codruţa Kovesi a depus jurământul în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, în calitate de şef al Parchetului European. Fosta şefă DNA a jurat să nu urmeze instrucţiuni de la alte persoane sau entităţi, informează Mediafax.

„Jur solemn să fiu complet independentă în îndeplinirea responsabilităţilor mele în interesul Uniunii Europene şi să nu caut şi sau să urmez instrucţiuni de la altă persoane sau entitate externă Parchetului European. Mă angajez mai departe să mă supun datoriei de confidenţialitate în privinţa informaţiilor deţinute de Parchetul European”, a spus Kovesi în discursul ei, scrie stiripesurse.ro.

Încă de anul trecut, Parchetul European este în curs de operaţionalizare. Recent, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat că i-a propus Laurei Codruţa Kovesi 10 procurori pentru Parchetul European. Potrivit unor surse, Kovesi a cerut, însă, peste 20 de procurori.

Pe de altă parte, într-un răspuns transmis la solicitarea MEDIAFAX-Aleph News, Tine Hollevoet, purtătorul de cuvânt al Parchetului European, nu a putut preciza motivul solicitării acestui număr de procurori.

„Negocierile sunt în desfăşurare. Pentru a nu afecta discuţiile, nu vom merge în detaliu”, a spus Hollevoet.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Butoaiele goale se ridica la suprafata si plutesc.
0
0
Felicitari d-na Kovesi - primul sef al Parchetului European !! Bravoo.... Mult succes si realizari maxime ! Apreciri maxime, respect si admiratie!
5
1
hai codruta la vinatoare de pesedei!vreau sa.i vad cum se cara in brazilia,madagascar,cu politia pe urme.Nu o uita pe udrea,dracila,dracnea,cosmagasca de penali!banii furati,recuperati,poprire la conturi si proprietati!sa vedem singe de corupt!!!
4
0
numai doua exemple : dragnea si spagoveanu ! Iar la primii doi postaci le dau cu succes cacatul la lins !!!
4
0
Astia de mai jos sunt Badea si Ciutacu.
5
0
Chiar mi se rupe pwla de aceasta zdreanta care si a facut loc cu pasarica ei facuta ferefelita de diferiti futaci internationali,si gurita ei de privighetoare sa ajunga din vie in u.e si chiar si o mie de minunate m.u.i.i.si asa a luat si doctoratul furand cu sacul iar in Roumania mai bine de dai cu muia.
3
7
Un dusman al romanilor, un fost baschetbalist cu iq sub unitar si sclav al serviciilor... EL
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614