REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Laura Codruţa Kovesi câştigă un nou proces cu Inspecţia Judiciară la Curtea Supremă

Laura Codruţa Kovesi câştigă un nou proces cu Inspecţia Judiciară la Curtea Supremă

Replica API 2 iunie 2020 | 00:00 1267

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv, marţi, recursul formulat de Inspecţia Judiciară împotriva deciziei CSM de nesancţionare a fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi în legătură cu acţiunea disciplinară care viza inserarea de către aceasta într-un comunicat de presă a unor pasaje din înregistrările unor discuţii purtate la sediul DNA Ploieşti.

Laura Codruţa Kovesi

"Respinge cererea de suspendare formulată de recurenta Inspecţia Judiciară. Respinge recursul formulat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii 5P din 24 iunie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru Procurori în materie disciplinară, ca nefondat. Definitivă", se arată în minuta deciziei, scrie Agerpres.

Pe 24 iunie 2019, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, care viza inserarea de către aceasta într-un comunicat de presă a unor pasaje din înregistrările unor discuţii purtate la sediul DNA Ploieşti.

Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară împotriva fostului şef al DNA, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcţie.

IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "pentru nerespectarea (...) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004".

"Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", preciza IJ într-un comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
kovesi oricat te-ar pupa unii in cur ,tu tot o muista jegoasa ramai.
3
2
mafia procurorilor domina justitia romana. au mers pana acolo incat insista sa se desfiinteze sectia speciala cara ancheteaza abuzurile facute de ei. romania a devenit statul in care dictatura procurorilor este determinanta in toate domeniile.
2
2
Ar fi fost culmea sa nu castige. Nu se numesc in functii intre ei, in 15 ani au creat o mafie incat judeca dupa prietenii si interese. Pai daca Augustin Lazar Tortionarul l- a scapat cu 18 dosare pe kwi, normal ca l-a numit in functia suprema din justitie. Si acum batranul tortionar ia o pensie de 30.000 lei lunar. Nu-i asa ca e e corect.
2
2
va pune codruta calusul in gura aia spurcata pesedeii mei muisti !!!
3
3
Bravo ei! Este foarte DESTEAPTA, serioasa, decenta,.... este O SUPER PROFESIONISTA, da. Da!
3
5
daca a ajuns mare scula pe bascula castiga tot ca fraierii de romani incep sa se slugareasca iar la curul ei.
7
5
desfiinatati ba ofata ss ,tudorel toader,ciordache si pesedeaua.Ba laura,spune.le ba la aia de la dna sa.si faca treaba,sa lase babele cu patrunjel si sa vedem baroni dupa gratii,cu banii Confiscati!!!
6
5
noul sef al Parchetului European de toate pacatele. Ce nu inteleg eu este inconsecventa. Pe de o parte suntem impotriva abuzurilor politiei din SUA aplicate infractorilor negri si pe de alta parte suntem de acord cu abuzurile procurorilor DNA aplicate suspectilor romani. Poate e bine pentru societatea umana ca abuzurile impotriva oricaror fapte antisociale sa fie tolerate. Chiar daca e vorba de infractori negri.
8
9
Mangle si frectii.Castiga o poola
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102