REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Laura Codruța Kovesi începe iar OFENSIVA: Primele declarații după decizia CCR

Laura Codruța Kovesi începe iar OFENSIVA: Primele declarații după decizia CCR

Replica API 4 martie 2017 | 01:29 478

CCR a decis că procurorii DNA au interferat activitatea guvernului după ce au anchetat modul în care a fost adoptată controversata OUG 13, încălcându-se astfel principiul separației puterilor în stat. Laura Codruța Kovesi nu a oferit nicio declarație pe această temă, deși mai mulți lideri politici, în frunte cu șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-au cerut demisia.

În schimb, șefa DNA a început iar ofensiva în presa din străinătate, la fel ca după adoptarea OUG 13. Astfel, un portal francez, la-croix.com, a făcut un interviu cu Kovesi.

Francezii îi fac un portret laudativ lui Kovesi, despre care spun că ”încarnează revolta unei părți a României în fața abuzurilor liderilor lor”. DNA deplânge ”corupția endemică din România și suspectează guvernul de distrugere și falsificare a documentelor oficiale în încercarea de a atenua legislația anti-corupție”.

În presa franceză, Kovesi s-a lăudat cu reușite instituției pe care o conduce și a spus că lupta împotriva corupției din România este eficientă, dar nu există certudinea că se vor face reforme ireversibile.

”Eu am atenționat, din urmă cu 2 ani, că doar în 10% din cazuri deciziile noastre au fost urmate de efecte.”, a spus Kovesi când a vorbit despre recuperarea prejudiciilor din dosarele instrumentate de DNA.

Ea a vorbit și despre imunitatea miniștrilor, despre care a spus că au ”imunitate pe viață”. ”Miniștrii de imunitate pe viață pentru fapte comise în perioada în care au fost la guvernare. Parlamentul blochează uneori anchetarea, indiferent de culoarea politică a persoanei vizate, fără a fi nevoie să justifice decizia de a refuza ridicarea imunității. Noi suntem lipsiți de putere în fața acestor voturi care blochează justiția. Astfel, s-a întâmplat ca persoane să fie condamnate și închise, în timp ce ministrul implicat în același caz nu a fost deranjat.”, a spus ea, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gasca penala 99% din parlacacat in frunte cu Draknea si Tariceanu doi puscariabili bagabonti, vor face totul sa scape si sa poata fura fara probleme. Numai niste suturi in cur si aruncati in strada ca pe Ceausescu mai sunt solutiile. Ca altfel va da la toti, stati linistiti,
1
13
Distrugerea romaniei a avut si are la baza consultanta primita de la evrei,ei au furat romania impreuna cu conducatori lovituri de stat care au confiscat revolutia in 1989.Dna Keovesi de ce nu arestati si evrei care au furat romania si arestati numai pe romani care au furat impreuna cu evrei.
8
1
fraiere parlamentul face legi zici tu, nu guvernu boule, prin oug adica e ceva ce " arde". ori oug 13 nu a fost o initiativa parlamentara si lege votata de ticalosii din parlament, zidarul poate sa modifice ziduriledaca sunt desenate gresit , de rezistenta analfabetule se ocupa un inginer , nu arhitectul prostule
4
3
Sa dispara abuzurile si coruptia liderilor din Romania : ministrii cu imunitate, parlamentari penali, ...etc. Bravo d-na Kovesi ! Felicitari ! Penalii si complicii lor la puscarie si averile confiscate, inapoi de unde au fost furate. Avem multi politicieni mafioti, care ne conduc, decid destinele noastre, trebuie inchisi, daaa....!!
7
25
Pe pizda si muie mi am facut cariera. Mintea nu prea ma duce.Acum il am si pe prostul de iohannis care ma linge in verca.
314
8
constat ca marea majoritate sunt fani de PENALI ...ASA CA SIKTIR!!!! SA P PUPATI LA OCHISORUL MARO PE KOVESI. SIKTIR!!! PENALII SI COMPLICII LOR LA PUSCARIE SI AVERILE INAPOI DE UNDE AU FOST FURATE
7
20
Cucuveau neagra curand se duce la penteleu si il ia si pe base . Vladimir Putin decide soarta .
10
6
Trebuie inchisi toti mafiotii politici asa cum se pretind ei Tariceanu Draknea, Ponta etc. De peste tot ca niciunii nu sunt mai breji. Nu stiu cum sa modifice legea in favoarea lor. Bine ca va da bai, va dau la toti care ati votat.
7
8
FRICA MARE PE CORUPTI SI PE ACOLITII LOR.TOATE COMENTARIILE O CONTESTA PE KOVESI,SA INTELEG CA TOTI ROMANII SANT VIZATI DE EA,ADICA PENSIONARI,STUDENTI,MUNCITORI ETC.?.
5
18
identic cel ce a pus-o pe functie, macane fara nerusinare, face si desface ce vrea p... ei. Are dosare ce zac de ani si ani iar ea se ocupa de matrapazlacuri si de dosare ce nu are de recuperat nimic fiind de trafic de infuluenta ba de revolutie nicicum de cele care ar aduce bani grei la stat din furaciunile facute !
33
6
cu polonicu...Dute dracului. La media 6,41 imi era rusine sa mai scot capul pe strada.Cum a ajuns la doctorat cu media asta ne pot spune decat smenarii de la Universitatea din Timisoara....Mafia filiera tacerii !.
234
6
Ai dreptate Marius.Sunt sefi cu ecuson care habar nu au sa scrie si sa vorbeasca corect romaneste,ce sa mai vorbim de competente profesionale! Unii s-au trezit peste noapte sefi,exact ca si castigul la loto.
12
2
De Monica Macovei, au facut mult rau imaginii externe a Romaniei, poate mai mult rau decat au facut tiganii, cu comportamentul lor. Toata lumea este de acord ca in Romania coruptia trebuie prevenita si eradicata insa, un procuror comite un mare abuz cu un astfel de comportament, mai mult decat atat, discutiile purtate pe la diferite ambasade, coroborat cu aceste interviuri in presa straina, nu reprezinta decat o mare incalcare a atributiilor ei profesionale! De ce nu l-a luat si pe Coldea cu ea, sa spuna amandoi cum 'construiau' dosare? In ce alta tara ati mai auzit ca se intampla asa ceva?
236
3
Parlamentul face legi,DNA este obligata sa le aplice intocmai,fara fite,ca si restul institutiilor. Kovesi face gat degeaba,e ca si cum maistrul zidar se opune arhitectului si vrea sa-i conteste calculele de rezistenta si aspectul constructiei.Miuerea este clar ca are mintea tulburata de putere,este sindromul sefului de scara blocului.Multi romani daca au in ecuson de sef ,chiar daca acesta nu reflecta calitati ci doar este ceva ,,picat'' cu noroc,se cred instantaneu superiori,sunt chiar convinsi ca au devenit brusc Dumnezei.Acum Kovesi strica ce ar putea fi bun prin DNA.
74
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218