REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Lavrov susţine că SUA îi interzic explicit Maiei Sandu să vorbească despre dorinţa de a dezvolta relaţii cu Rusia

Lavrov susţine că SUA îi interzic explicit Maiei Sandu să vorbească despre dorinţa de a dezvolta relaţii cu Rusia

Replica API 15 octombrie 2021 | 00:04 540

SUA şi Uniunea Europeana exercită o interferenţă fără precedent în afacerile interne ale Republicii Moldova, interzicându-i în mod explicit preşedintei Maia Sandu să vorbească despre dorinţa de a avea relaţii normale cu Rusia, a declarat miercuri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, în deschiderea reuniunii şefilor serviciilor de securitate şi de informaţii din cadrul CSI (Comunitatea Statelor Independente), potrivit TASS, citată de Agerpres.

Serghei Lavrov

"Noi pledăm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, o ţara istoric apropiată nouă. Respectăm rezultatele alegerilor parlamentare din iulie. O preocupare profundă suscită însă caracterul fără precedent al amestecului Washingtonului şi Bruxelles-ului în procesele politice interne din republică, mergând până acolo încât preşedintei acestei ţări i se interzice în mod explicit până să şi vorbească despre dorinţa de a avea relaţii normale cu Federaţia Rusă", a afirmat Lavrov, adăugând că speră că "Chişinăul va putea acţiona independent, fără sugestii din afară".

În 2020, Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi a obţinut organizarea de alegeri parlamentare anticipate în iulie 2021, care au fost câştigate de formaţiunea sa, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), aminteşte agenţia rusă de presă.

"Dacă vom conveni cu partea rusă o vizită, eu voi merge la Moscova. Avem suficiente şi serioase subiecte de discutat cu Rusia; atât pe partea socială, ce ţine de domeniul asigurării cu pensii, cât şi pe partea economică, ce ţine de comerţ, să desgheţăm exportul; să discutăm problema transnistreană", afirmase Maia Sandu în ianuarie, potrivit Agora.md.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369