REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Learciu l-a „lucrat” pe Banias! A fost schimbată conducerea ALDE Constanța

Learciu l-a „lucrat” pe Banias! A fost schimbată conducerea ALDE Constanța

Replica API 13 martie 2017 | 00:04 668

Organizația ALDE Constanța s-a întrunit duminică, 12 martie a.c., la Hotel Ibis, unde a avut loc Delegația Permanentă Teritorială ALDE Constanța. În cadrul ședinței, unde au venit peste 66% din liderii de filiale din județ și 34 de consilieri locali și județeni, s-a votat numirea lui Daniel Learciu în funcția de președinte al organizației municipale Constanța, în locul lui George Fulina. Mai mult, Mircea Banias a primit un vot în blam pentru „dezordinea” creată în activitatea sa ca președinte la organizația județeană Constanța. Practic, prin acest vot se primește avertisment, Biroul Permanent Național putând să ia decizii cu privire la modificări în organizația județeană.

„Este o normalitate ce se întâmplă. Este pentru prima oară de când există ALDE în Constanța, când se întâlnește într-un for statutar și când deciziile se iau statutar și se votează de toți membrii partidului. Statutul a fost călcat în picioare în mod repetat. Membrii s-au simțit revoltați, înșelați, și nu cred că este normal ca un președinte de filială, și eu vorbesc în numele meu ca vicepreședinte la nivel național, la care noi toți i-am acordat sprijinul să ajungă într-o funcție de demnitate înaltă, să se comporte precum proprietar de SRL”, a precizat Jean Paul Tucan. Mircea Banias, a declarat, contactat de către Replica, că adunarea de duminică nu a fost conform statutului. Tucan a punctat clar că ședința a fost complet legală și statutară, fapt pentru care s-a consemnat și prin prezența Secretarului General ALDE, Nicolae Nasta.

„„Trebuie să avem un statut. Trebuie să ne respectăm. Dânsul (n.r. Mircea Banias) a încălcat în mod conștient punându-l pe domnul secretar Mangiurea să falsifice în repetate rânduri procese verbale de ședință, să nu convoace statutar ședințele. Noi am aflat cu stupoare că au existat ședințe cu procese verbale cu 7-8 membri în Biroul Județean”,a spus Jean Tucan, vicepreședinte ALDE. Nu putem să avem o comandă la dreapta și una la stânga în fiecare zi și să fracționăm partidul cum îi convine. Votul de blam i l-am dat domnului deputat Mircea Banias. A fost un vot de blam în familie. Motivul a fost: pentru că nu s-a respectat statutul, pentru că nu s-au organizat alegeri în localități, pentru că nu s-a respectat Biroul Județean, pentru că nu s-a convocat o delegație, președintele nostru a lipsit de la ședințe, președintele a închis sediul partidului, președintele a făcut ce a vrut, cum a vrut. Delegația permanentă s-a convocat conform statutului. Vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi are dreptul să convoace și cu 2/3 din organizațiile județene. Aici am fost aproape 90% organizații județene ca prezență. Marele absent a fost domnul Vrabie”, a punctat Tucan.

„Această delegație permanentă teritorială a fost convocată cu respectarea în întregime a statutului și a regulamentului de organizare și funcționare al ALDE. Tomai de aceea a fost invitat domnul secretar general pentru a putea să verifice și să nu existe niciun dubiu că noi aici la Constanța am organizat ceva peste statut. Domnul secretar general al partidului a venit, a verificat, a făcut prezența în sală”, a punctat Daniel Learciu.

Tot în cadrul delegației, s-a stabilit și membri comisiei care se va ocupa de negocierile și eventuala semnare a protocolului de colaborare dintre ALDE și PSD pe raza județului Constanța. Aceștia sunt Daniel Learciu și Viorel Ionescu, primarul din localitatea Hârșova.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cat il cunosc pe Daniel... Ma bucur ca se ocupa de alde psd.
0
0
Rusine sa va fie, va bateti pentru putere, afara din tara cu voi!
0
1
Un partid de manglitori,unul mai smecher ca altul pacat ca printre ei sunt si oameni seriosi putini adevarat!!!!
0
1
pe unii ii tradeaza chiar fata...vid intelectual
3
0
E UN OM CORECT SI CU CARACTER.
3
4
Learciu si cu finu ! Verificati-le banii, provenienta si manariile !!
6
2
Dumnezeu nu doarme!
2
1
banias te asteptam la puscarie
3
1
Dl Learciu se lauda ca are "IQ-ul" dezvoltat. Nu suporta altul inaintea lui.
7
3
Noul sofer al lu nea banias promovat ca director ca si asa imi doream functia de ani de zile , parvenit , gigolo de 2 bani , zis vanatorul de zestre sunt o sluga si asa o sa mor
5
2
Papagalul asta vrea sa praduiasca spitalul si e ofticat ca nu il lasa PSD-ul. Mare spagar este. Vinde posturi prin oras cu 50.000 euro la fraieri. Directoarea adusa de la ovidiu a ramas fara bani si o sa ramana si fara loc de munca.
5
4
Dani Learciu e un om deosebit. Bravo
7
12
Prea multa agitatie. Se schimba doar capacul galetii de gunoi, atat.
11
5
DUUUUUUTE LA VICTOR PONTA PRAMATIE SA SCAPE CPONSTANTA DE UN JEG !
12
1
Domnul Banias ne-a confiscat partidul.L-a transformat in instrumentul sau pentru a-si atinge interesele.Intalnirea a fost statutara, iar deciziile reflecta nemultirile oamenilor.D-l.Banias, ati fost un las azi!!
10
1
Ce traznai o fu facut Learcu pe la casa de sanatate
11
6
Pe cine nu-l lasi sa moara nu te lasa sa traiesti;sau: facerea de bine e .......
7
7
Acest papagal de Learciu o sa duca partidul in jos! Un analfabet si un prostovan...
15
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102