REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Lecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Replica API 14 martie 2019 | 00:00 893

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de prevenție.

Dr. Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog și dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog au răspuns afirmativ invitației Liceului Internațional de Informatică de a susține o lecție deschisă elevilor instituției de învățământ.

Cei doi medici au predat Lecția de prim ajutor oftalmologic elevilor clasei a IX a A. Bazate pe experiențele personale avute în Spitalul de Urgențe Oftalmologice București, relatările au fost menite, pe de o parte, să crească gradul de conștientizare al tinerilor în ceea ce privește riscurile la care se expun atunci când folosesc diverse obiecte, atât la școală, cât și acasă, iar pe de altă parte să ofere soluții de prim ajutor în caz de posibile accidente. Lecția de prim ajutor oftalmologic a cuprins informații simple, transmise într-un limbaj accesibil elevilor și într-un mod cât se poate de atractiv. A fost ocazia perfectă pentru elevi să afle cum își pot testa vederea acasă sau cum își pot testa vederea pentru culori. Elevii au aflat că este esențial să-și protejeze vederea de razele soarelui sau că tratarea acasă a unor probleme oftalmologice, cu diverse leacuri precum ceaiul de mușețel este total greșită. S-a discutat despre cât de mult afectează vederea privirea îndelungată în telefon sau calculator, dar și despre simplele exerciții de relaxare a ochiului obosit.

La finalul acțiunii, elevii au primit din partea medicilor materiale informative și teste simple pentru vedere, pe format de hârtie, pe care le pot face acasă.

„Clinica noastră, în parteneriat cu Liceul Internațional de Informatică a realizat primul proiect în domeniul învățământului medical ca și prevenție. Am beneficiat de invitația dumnealor în orele de dirigenție, unde am prezentat copiilor lecția de prim ajutor oftalmologic. Dorim să venim în întâmpinarea lor prin educație, profilaxie, pentru a evita lucrurile foarte grave la nivelul ochilor. Considerăm că ei sunt o generație tânără care poate duce mai departe mesaje corecte și concrete, atunci când ceva se întâmplă la ochi, să știe ce au de făcut, atât ei cât și familiile lor”, a declarat dr. Fildis Mrini, medic specialist oftelmolog.

„N-am discutat despre anatomia ochiului, n-am discutat despre medicină, am discutat despre obiecte care pot fi periculoase pentru ochi și situații care pot fi periculoase pentru ochi. M-am bazat pe experiența mea din partea practică de urgențe oftalmologice și am povestit copiilor lucrurile grave și triste care s-au putut întâmpla în urma unor banale accidente”, a continuat dr. Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog.

„Cred că fiecare diriginte în parte ar trebui să realizeze parteneriate cu toată această latură medicală. Copiii au fost extrem de atrași de subiect, pe mine personal m-a fascinat subiectul pentru că sunt niște probleme pe care le trecem cu vederea astăzi, uităm să mergem la medic, uităm să prevenim anumite probleme de sănătate și ajungem în ultimă instanță, când ne agațăm de un medic pentru a ne face bine într-o problemă care probabil este greu de rezolvat. A fost o lecție de nota 10!”, a declarat Alina Mihalache, profesor în cadrul Liceului Internațional de Informatică.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920