REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lecții de istorie la un alt nivel, în șase licee din Constanța

Lecții de istorie la un alt nivel, în șase licee din Constanța

Replica API 4 decembrie 2017 | 00:00 473

Lecțiile de istorie pot fi amuzante și captivante. O demonstrează interesul elevilor pentru cluburile de istorie organizate, în șase licee din municipiul Constanța, de reprezentanții Asociației România – Dacia Casa Noastră. În luna octombrie, asociația a demarat proiectul „Cluburi de istorie pentru tineret”, în cadrul căruia au avut loc prezentări istorice în liceele: Colegiul Comercial Carol I, Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național de Arte Regina Maria, Liceul Teoretic Decebal, Liceul Teoretic Traian. Ulterior, au fost înființate cluburile de istorie, la care în prezent participă aproximativ 200 de elevi din unitățile de învățământ respective.

„Activitățile au cuprins ateliere meșteșugărești de realizare ceramică, pielărie, fierărie, dar și ateliere de reconstruire istorică, dans antic, dacii și romanii, gladiatorii din Tomis. Etapa actuală a proiectului constă în desfășurarea de evenimente cu elevii din cluburi în liceele respective, dar și în diverse locuri din Constanța. Proiectul este finanțat de Primăria Constanța”, au transmis reprezentanții Asociației România-Dacia Casa Noastră.

Asociaţia România – Dacia Casa Noastră a fost înfiinţată în anul 2011, având ca obiective principale cercetarea şi promovarea istoriei şi culturii româneşti în rândul comunităţii locale şi renaşterea satului românesc.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Idei de epoca de piatra ! Adica , ratatii astia de pan - tracisti isi inchipuie ca ortodoxia mioritica se uneste simbiotic cu ideea de patriotism , de romanism , de rahitism ... DiHANII NENOROCITE ! Vai steaua lor !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218