REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lecții de viață pentru elevii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”

Lecții de viață pentru elevii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”

Replica API 14 noiembrie 2018 | 00:22 615

Proiectul judeţean „Lecţii de viaţă” a fost iniţiat, în anul şcolar 2008-2009, de cǎtre profesorii psihologi de la Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Constanţa, în colaborare cu Penitenciarul Poarta Albă şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, din necesitatea de a sensibiliza tinerii în legătură cu problematica infracţionalităţii şi de a preveni comportamentele de risc în rândul acestora. Provocările adolescenţei (presiunea grupului, deficite caracteriale reflectate în sistemul de valori, carenţe în menţinerea autocontrolului) pot constitui premise în apariţia comportamentelor delincvente.

Scopul principal al proiectului este sensibilizarea şi responsabilizarea adolescenţilor în ceea ce priveşte fenomenul infracţionalităţii, prevenirea şi combaterea comportamentelor de risc.

La sfârşitul acestei săptămâni, 18 elevi din clasele a IX-a şi a X-a de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, ȋmpreună cu psihologul şcolar Liliana Ţepeluş, s-au ȋntâlnit cu deţinuţi care au săvârşit diverse fapte penale: conducere fără permis, consum şi trafic de droguri, proxenetism, tâlhărie, omor, evaziune fiscală.

Prin intermediul dialogului cu persoanele private de libertate şi prin reflectarea asupra conduitelor indezirabile adoptate de către persoanele private de libertate, elevii de liceu au dobândit un tip de învăţare experienţială ale cărei valenţe formative sunt net superioare dezbaterilor de idei.

Elevii au fost interesaţi şi impresionaţi de evenimentele povestite, considerând că această activitate a fost utilă şi educativă .

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt dezamagita au participat sub 18% dintre posibilii participanti si a costat cel putin 18 lei sunt puternica de la 18 ani,,,,,a fost un succes, vom repeta evenimentul.
0
0
Niste lectii de bunsimt pentru parintii care blocheaza strada, in dorinta de a perpetua celulita odraselor erau mai potrivite.
5
0
astia de la mircea ii dau ei lectii Tepelusei cand vine vorba de futai, droguri, spart banii parintilor. Sa-si vada Tepelusa de treaba ca nu stie ea ce stiu sa faca boboacele de-a noua.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367