REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lecții despre violență și sclavie la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia

Lecții despre violență și sclavie la Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia

Replica API 22 noiembrie 2018 | 00:25 1013

Campania Internațională „19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, a ajuns la final în Școala Gimnazială ,,Lucian Grigorescu" din Medgidia.

Obiectivele campaniei au vizat: stoparea abuzului, exploatării, traficului și tuturor formelor de violență împotriva copiilor, eliminarea celor mai grave forme de muncă a copilului, incluziv sclavia și recrutarea în vederea traficului de ființe umane, oferirea tuturor copiilor de medii de învățare sigure, incluzive și eficiente, asigurarea că toți copiii obțin cunoștințe și abilități pentru promovarea unei culturi de pace și non-violență, reducerea impactului violenței în familii, școli și comunități și a tuturor formelor de violență în mediul școlar.

Grupul ţintă a fost format din 664 de elevi ai Școlii Gimnaziale ,, Lucian Grigorescu"(clasele primare și gimnaziale). 30 de cadre didactice au asigurat buna derulare a activităților, alături de invitați și parteneri: Luminița Vlădescu, viceprimar Primăria Municipiului Medgidia, Elena Petcu, șef Serviciul de Asistență Socială Comunitară, reprezentantul DGASPC Constanța, Liliana Țibrea, reprezentanți ai Poliției Municipiului Medgidia, psihologul școlar și părinții elevilor.

Activitățile desfășurate au fost diverse: work-shop-uri, realizarea de afișe, colaje pe teme referitoare la prevenirea abuzurilor, conceperea unor scrisori, realizarea de desene care să scoată în evidență mesajele anti-violență ale copiilor, filme și clipuri cu mesaje anti-violență, întâlniri cu specialiști, campanie de informare şi conştientizare asupra pericolelor pe care le prezintă traficul de persoane, dezbatere legată de modalităţile de prevenire a acestuia în rândul minorilor, realizare de eseuri şi cvintete cu mesaje PRO toleranţă. Elevii au înțeles că prevenirea este mai bună decât reacția ulterioară la abuz și violență, fiind cel mai eficient mod de a proteja copiii de abuz și contribuind în mare măsură la crearea unei culturi a non-violenței.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vedeti ca munceste viceprimaru nostru sa nu mai vorbiyti aiurea ce sa caute vrabie acolo ca el este un sclav si un interlpo ce sa zic ae decat sa bea si sa minta ca un porc
1
0
Afara, oamenii Cap de Creta nu isi pun chipiurile, dar bine ca le pun in sala, ca sa nu le curga tencuiala in gusa.
3
0
Felicitari tururor celor implicati. PS.Se sesizeaza politia romana sa cerceteze in ce conditii au fost transportati de catre o organizatie publica ce a implicat un grup de copii sa participe la un eveniment privat,calatorind sute de km?e cumva despre sclavie faptul ca acel grup de copii a fost dus in afara programului scolar sa cante pentru o persoana privata la sinaia ?
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108