REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lectorul univ. dr. de la Universitatea "Ovidius", Răzvan Pantelimon, a fost prezent astăzi la sediul ALDE

Lectorul univ. dr. de la Universitatea "Ovidius", Răzvan Pantelimon, a fost prezent astăzi la sediul ALDE

Replica API 23 februarie 2019 | 19:33 363

Sâmbătă, 23 februarie 2019, de la ora 11:00, s-a desfășurat la sediul ALDE Constanța seminarul „Campania electorală între mit și realitate” susținut de Răzvan Pantelimon, lector univ. dr. la Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius”, Constanța.

Seminarul „Campania electorală între mit și realitate” și-a propus abordarea generalizată a tehnologiilor electorale utilizate în spaţiul romanesc din perspectiva experienţei universale în domeniu.

Conform profesorului Alfred Bulai, campania electorală reprezintă o perioadă stabilită oficial înaintea unui scrutin, depăşită de regulă doar în punctul iniţial, nu şi în cel final, în care actorii politici îşi intensifică acţiunile de propagandă într-un context social şi mediatic favorabil.

În România, conform legii electorale 35/2008, o campanie electorală este acea perioadă în care competitorii electorali desfăşoară activităţi de propagandă cu scopul de a-i determina pe alegători să îşi exprime voturile în favoarea lor.

Propaganda politică presupune un demers prin care un actor politic încearcă să influențeze atitudinal și comportamental un anumit public țintă prin intermediul unor acțiuni politice și prin comunicare. Aceasta mai poate fi definită ca înglobând totalitatea tehnicilor ce stau la dispoziția puterii politice pentru realizarea unei imagini care nu are legătură cu realitatea. Cel mai eficient moment pentru a folosi propaganda fără ca aceasta să devină condamnabilă este așadar, campania electorală.

Temele de discuție propuse de lector univ.dr. Răzvan Pantelimon spre o dezbatere interactivă sunt, formarea echipei electorale, responsabilitățile funcţionale ale membrilor Staff-ului și direcțiile principale de activitate, strategia campaniei electorale, regulile elaborării planului şi graficul campaniei electorale şi fundraisingul sau acumularea de fonduri.

Pe măsură ce campaniile electorale se profesionalizează, marketingul politic a devenit o temă importantă în cadrul specialiștilor, dar, din ce în ce mai mult și a publicului.

Există numeroase studii cu privire la diferitele strategii de marketing politic ce pot fi utilizate într-o campanie politică sau electorală. Totuși, acestea reprezintă mai mult decât simple teorii și definiții și fiecare campanie electorală are un anumit specific, dincolo de clasica diferențiere dată de scopul alegerilor. Diversitatea este dată de contextele politice diferite, dar mai ales de caracteristicile locale.

Evenimentul „Campania electorală între mit și realitate” face parte din seria seminariilor politice care debutează în cadrul campaniei „Școala politică de la Marea Neagra” inițiată de ALDE Constanța, seminarii care se vor desfașura pe întreg parcursul anului 2019.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari ALDE, SINGURUL PARTID CU ADEVARAT LIBERAL !!!
0
4
Trebuia sa povesteasca si presedintele Tanase Bogdan zis Pompi sageata lui Tucan cum si la ce varsta a absolvit liceul si facultatea ajutat de Tucan. Un analfabet si un parvenit care nu stie sa scrie si sa calculeze un volum, acum fiind ditamai directorul tehnic la o companie de stat. Acestia sunt oamenii politici!
5
0
Asa ca daca un universitar a prezentat o expunere in specializarea sa, stiinte politice, chiar nu este nicio problema pentru UOC. Nu aici este problema universitatii!
5
0
In Universitatea Ovidius nu este implicata in politica? Glumiti! In universitatea Ovidius se face DOAR politica non-valorilor, a trepadusilor lingusitori pusi onorific pe functii, a hotiei de rang mare pe multi bani publici, a minciunii si multe, multe altele!
7
0
Cunoscutul orifesor nu reprezinta la aceasta actiune Universitatea asa ca se poate exprima pefect legal!
4
0
Poate il alfabetizeaza si pe gunoiul uman numit Ceti Claudiu, un munte de nesimtire, cacat si impostura.
6
0
legea 35 e abrogata din 2015...
3
0
Depinde de situatie, daca este nevoie de pregatire civica si ultimul om de rand ar trebui sa se implice in politica in sensul ca sa se informeze din timp si sa iasa la vot temeinic informat si mai ales in cunostinta de cauza.
5
1
De ce ? Care ar fi problema ?
0
8
universitatea nu trebuie sa fie implicata in politica!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614