REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lege pentru DISTRUGEREA AMBROZIEI, care face ravagii și la Constanța! Amenzi usturătoare pentru proprietarii care nu se conformează

Lege pentru DISTRUGEREA AMBROZIEI, care face ravagii și la Constanța! Amenzi usturătoare pentru proprietarii care nu se conformează

Replica API 10 martie 2018 | 00:56 450

Legea privind combaterea ambroziei, considerată ca fiind planta cea mai alergenă din România, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor trebui să ia măsuri pentru distrugerea şi prevenirea răspândirii plantei. Cei care nu îşi îndeplinesc această obligaţie vor primi un avertisment scris şi, dacă nu se conformează, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 750 şi 5.000 de lei – persoanele fizice şi 5.000 – 20.000 de lei – persoanele juridice.

Deşi primăvara este considerat anotimpul cel mai alergen, toamna este momentul când se manifestă un număr important de alergii, printre care cea mai importantă este alergia la ambrozie.

De menționat că alergia la ambrozie afectează din ce în ce mai mulți constănțeni. Un specialist cu ani de experientă în spate, dr. Georgeta Dincă, medic specialist alergologie și imunologie clinică, a declarat pentru „Replica de Constanța” că numărul pacienților care au alergie la această plantă perenă este în creștere. „Ambrozia este o plantă care apare pe pârloage, pe marginea șoselelor, a căii ferate, pe terenurile agricole nelucrate, la marginea pădurilor. Este într-adevăr o problemă, vin tot mai mulți pacienți cu alergie la polenul acestei plante. Este o plantă originară din America de Sud, care s-a extins foarte mult și la noi, iar în prezent cazurile de alergii la această plantă iau amploare. Am pacienți cu diverse alergii, cunoscute, precum alergia la acarieni, la praf de casă, la sporuri de mucegai, care au dezvoltat alergie și la ambrozie. Mi-au venit ca pacienți și mulți angajați de la căi ferate, cu această alergie.

Iar formele de manifestare sunt severe, cu conjunctivite, cu rino-sinuzite, inclusiv cu criză de astm bronșic pe fond alergic”, a precizat medicul specialist.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Populatia trebuie ocupata de ambrozia si decibelii din casa USR de rahat ! iar javrele sa se imbogateasca si sa joace pe spinarea noastra !La moarte cu javrele Romaniei !
0
0
aha de asta ne-am bagat sa cumparam vechiturile americane ,sa pornim lupta impotriva ambroziei,avioanele f16 si rachetele patriot o vor pune palanca pe toata,ura victoria este a lui dracnea
0
0
Doamna doctor Dinca este o femeie extraordinara, la fel si doamna Marcela, asistenta. Este foarte periculoasa ambrozia..trebuie actionat din timp
3
2
Sa va ia dracu de cacaciosi! Da' alergie la aer sau apa cand faceti?!!!
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367