REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Legea amnistiei şi graţierii se întoarce! Iniţiatorul: „Cum aşa? Aşa bine!”

Legea amnistiei şi graţierii se întoarce! Iniţiatorul: „Cum aşa? Aşa bine!”

Replica API 27 noiembrie 2014 | 22:37 381

Nicolae Păun (sursa foto opiniatimisoarei.ro)

Deputatul Nicolae Păun, din grupul minorităţilor naţionale, intenţionează să depună în Parlament un nou proiect al Legii amnistiei şi graţierii, proaspăt „îngropată” în Parlament, la un an după ce a produs scandaluri de proporţii în spaţiul public. Păun este şi unul dintre iniţiatorii primului proiect de lege privind amnistia şi gratierea şi a precizat, miercuri, că încă se lucrează la acest proiect care va putea fi prezentat după 1 februarie 2015. „Este vorba numai de graţiere colectivă. Să se raporteze la situaţia reală din penitenciare. Cred că colegii noştri din Parlament trebuie să privească cu mai multă seriozitate un proiect de lege. Toate infracţiunile care au stârnit discuţii şi controvesre în proiectele respinse de Cameră nu le vom lua în calcul pentru următorul proiect. (…) Condiţiile din penitenciarul românesc nu sunt tocmai normale.

Acolo trebuie să existe o instituţie de recuperare a făptaşului şi nu trebuie să fie una de exterminare”, a spus Păun, care şi-a motivat în mod halucinant iniţiativa. „Cum aşa? Aşa bine. În momentul când s-a conceput acest proiect de lege s-a plecat de la nişte adevăruri. Sistemul de penitenciar în România este unul depăşit şi subiectul trebuie privit cu luciditate. (…) Vreau să acţionez pe cont propriu să nu politizez problema”, a mai spus Păun. De asemenea, deputatul a precizat că îşi va retrage proiectul „dacă nu va fi tratat cu seriozitate”. Parlamentul a respins, marţi, 19 noiembrie a.c., Legea amnistiei şi graţierii, cu 293 voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere. Deputaţii PSD s-au grăbit să urmeze indicaţia dată de Victor Ponta, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a cerut ca această lege să fie supusă la votul final “ca să nu mai fie nici o problemă”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sau dat alea 6 zile
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614