REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

LEGEA ANTIFUMAT trimite poliţiştii în spaţiile închise, să miroasă urma de tutun!

LEGEA ANTIFUMAT trimite poliţiştii în spaţiile închise, să miroasă urma de tutun!

Replica API 7 martie 2016 | 01:51 452

Pregãtiţi-vã de controale!

Pregãtiţi-vã de controale!

Sursa foto: euronews.com

Mai sunt mai puţin de 10 zile până când nici un român nu va mai avea voie să fumeze în spaţiile închise. De la jumătatea lunii martie, mai exact din data de 16 martie, fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise, conform noii legi antifumat. Astfel, fumatul va fi interzis în cafenele, baruri, cluburi, spitale, unităţi de învăţământ şi în spaţiile libere din apropierea locurilor de joacă pentru copii. Autorităţile au elaborat un documentcu normele de implementare şi aplicare a legii antifumat, care se află în prezent în proces de definitivare.

Aşadar, patronii constănţeni de cafenele şi cluburi se pot trezi cu poliţiştii la uşă, pentru un simplu control de rutină. Potrivit documentului, în timpul unui control, poliţiştii trebuie să fie atenţi dacă: spaţiile publice închise şi spaţiile închise de la locul de muncă sunt marcate cu indicatoare prin care să se arate „Fumatul interzis” şi dacă este desemnată o persoană responsabilă de aplicarea legii. Printre persoanele care pot fi responsabile se numără angajaţii care se ocupă de respectarea regulilor de securitate şi sănătate la locul de muncă, cei care impun respectarea regulilor de prevenire a incendiilor, dar şi alte persoane desemnate de conducătorul unităţii.

Totodată, oamenii legii trebuie să verifice şi dacă este afişat numărul de telefon şi site-ul de internet la care cetăţenii pot sesiza încălcarea legii, dacă în spaţiile închise există scrumiere sau alte obiecte în care este depozitat scrumul de ţigară şi, evident, dacă miroase a fum de ţigară. De asemenea, aceşia au dreptul să cerceteze înregistrările camerelor video pentru a observa dacă s-a fumat şi pot folosi aparate care măsoară obiectiv existenţa în spaţiile închise a reziduurilor din fumul de tutun.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369