REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Legea carantinării: CONTESTAŢI internarea OBLIGATORIE în instanţă?

Legea carantinării: CONTESTAŢI internarea OBLIGATORIE în instanţă?

Replica API 26 iulie 2020 | 21:54 2148

Persoanele confirmate cu noul Covid-19 şi care vor să conteste în instanţă internarea obligatorie de 48 de ore trebuie să ştie că un judecător ar putea să le scoată din spital abia după ce expiră acest termen, anunță stiripesurse.ro

Asta pentru că instanţele din România nu au logistica necesară ca să judece rapid cererea celor care vor să iasă înainte să expire perioada obligatorie. Mai mult, în cazurile care ţin de drept Civil nu există un serviciu de permanenţă, aşa cum este în Penal.

Legea carantinei şi izolării este formulată în aşa fel încât ţine persoanele bolnave în mod obligatoriu 48 de ore internate.

„Indiferent cum ar fi, persoana în cauză stă oricum cel puţin 24 de ore reţinut sub puterea deciziei DSP. Este aproape evident că această cale de atac nu asigură în niciun fel eficienţa ei. Nu ai posibilitatea să te judeci în timp util în interiorul celor 48 de ore astfel încât să şi profiţi de o hotărâre favorabilă, dacă va fi cazul”, explică avocatul Adrian Toni neacşu, fost judecător.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate,chiar si acum cand sunt mai multi infectati si morti pe zi din cauza COVIDului decat in aprilie cand veneau romani cu zecile de mi din Italia si Spania ala de la 10.36.o tot tine cu"declaratii false si falsificari",tot ca asta mai sunt idioti de P.S.Disti care indeamna oameni sa iasa in strada si sa demonstreze pentru ca dupa cum spun ei COVIDul nu exista,este o manipulare politica,mai e si lacomia astora de la HORECA care vor cat mai multi clienti si bani,distanta sau masca nu conteaza si slugile PSDeului de la C.C.R.in frunte cu pensionarul de lux V.Dorneanu.
2
0
Sugi pula si tu si ma-ta, taci din gura, nu vezi ca esti prost?
1
8
Ce asta am vrut mai dobitocule,tu ala de la 10:36 ? Retardat cretin ce esti ? Cum adica asta am vrut ? Cine a vrut sa ajungem la 1300 de infectari la 24h ? Tu ai vrut mai cretinule atat timp cat spui ce spui. Am ajuns in asa hal datorita unor nenorociti si javre ca tine, datorita unor scursuri ca tine, unor jeguri odinare si analfabete asemenea celor ce sunt de acord cu tine. Creatura nevertebrata ce esti ! Taci ca-ti cos gura futu-ti mortii ma-tii de jeg !
8
6
Infractorii covid adica oameni de rand, trebuie sa stea la arest infectios 48 ore prin decizia dsp care e un parchet cilivizat! Toti cei pozitivi trebuie sa faca coronavirus sever, trebuie sa fie multe decese covid! Asta e gandirea covid la noi!
5
5
Total neconstitutional daca nu poti sa contesti in timp util. Si daca iti da dreptate instanta ce faci post factum? Cine raspunde? Nimeni ca de obicei. Legi de kkt. Asteptam reactia Av popor. Renate Weber este un profesionist si va ataca la CCR. Sa moara Orban si nazistul de ciuda dinnou.
9
7
Stati izolati in pana mea si nu mai raspanditi virusul. 14 zile
7
12
Asta s-a vrut,asta avem.Dobitocii Europei. Ne-au incalcat toate drepturile prin hotii.declaratii false si falsificari.Toti tradatorii cat mai curand la puscarie.Doamne ajuta Romania sa scapam de tradatori.
16
7
Bucuria lu Nelutu..tataru..
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369