REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Legea carantinării - Preşedintele Asociaţiei Juriştilor: Trebuie respectate drepturile şi libertăţile fundamentale

Legea carantinării - Preşedintele Asociaţiei Juriştilor: Trebuie respectate drepturile şi libertăţile fundamentale

Replica API 11 iulie 2020 | 17:31 1287

Proiectul privind carantinarea şi izolarea trebuie să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, a afirmat vineri Marina Ioana Alexandru, preşedintele Asociaţiei Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor.

"Având în vedere că această lege vizează un spectru larg pentru orice situaţie epidemiologică, noi considerăm că este prematur şi impropriu şi nu se poate asigura un cadru legislativ corect şi complet şi acoperitor în condiţii de securitate a vieţii într-un timp atât de scurt. Sunt necesare discuţii mai ample care să aibă în centrul atenţiei drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. (...) Vă cer să priviţi cu foarte multă responsabilitate acest aspect, pentru că, aşa cum e el de la Camera Deputaţilor, cu toate amendamentele aduse, încalcă într-o formă flagrantă drepturi şi libertăţi fundamentale", a susţinut ea, scrie Agerpres.

Aceasta a exemplificat prin faptul că nu sunt specificate clar condiţiile de carantinare a bunurilor, precizând că oamenii nu pot fi privaţi de mijloacele de comunicare directe, cum ar fi telefonul mobil, tableta.

Preşedintele Asociaţiei spune că persoanele asimptomatice trebuie să aibă dreptul să fie carantinate atât la domiciliu, cât şi într-o unitate sanitară privată.

"La acest moment nu se poate da un cadru generic, ţinând cont că fiecare persoană poate suferi de anumite alte afecţiuni. (...) Deci trebuie ţinut cont în lege astfel încât să fie imbatabilă la CCR sub absolut toate aspectele. Nu se poate ca într-o noapte sau în câteva ore să se facă un text de lege atotcuprinzător. (...) S-au făcut abuzuri impardonabile în această perioadă. Statul este incapabil să asigure condiţiile elementare de igienă, astfel încât lumea să nu se îmbolnăvească. Până la acest COVID, am avut multe alte cazuri şi internări din cauza infecţiilor culese din spitale pe diverse motive datorate lipsei de igienă", a apreciat aceasta.

Ea a anunţat că a depus o serie de amendamente, în numele organizaţiei pe care o reprezintă, împreună cu senatorul PMP Vasile Cristian Lungu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
drepturile si libertatile fundamentale impuse de psd si aprobate de presul ccr- iar noi drum deschis spre cimitir
0
1
libertatea de a ajunge la cimitir .dar fara sa iei si pe altii .
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614