REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Legea descentralizării instituţiilor statului, contestată la Curtea Constituţională

Legea descentralizării instituţiilor statului, contestată la Curtea Constituţională

Replica API 19 noiembrie 2013 | 00:00 189

PDL speră să obţină şi sprijinul PNL

PDL speră să obţină şi sprijinul PNL

Descentralizarea îşi intră în drepturi în clasicul stil politic autohton: este atacată la Curtea Constituţională. După îndelungi dezbateri şi moţiuni şi puncte de vedere şi negocieri şi toate cele, Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni, să atace proiectul la Curtea Constituţională.

PDL intenţionează să iniţieze o moţiune de cenzură, aşteptând sprijinul UDMR, PPDD şi chiar al PNL. Potrivit comunicatului emis de celălalt Executiv al României, adică cel intitulat şi "Guvernul alternativă", s-a stabilit: "Atacăm la Curtea Constituţională proiectul cu care Guvernul vine în Parlament, dar înainte vom încerca să depunem o moţiune de cenzură pe acest subiect. PDL solicită colaborarea UDMR, PPDD şi chiar a PNL pentru această moţiune de cenzură. Dacă pentru moţiune de cenzură nu sunt strânse semnăturile necesare, atunci ea va fi transformată în moţiune simplă. Este un moment bun să vedem cine se află în opoziţie faţă de putere". Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, în postura de optimistă incurabilă, speră la sprijinul PNL. Ea susţine că PDL aşteaptă de la PNL să susţină această moţiune de cenzură, pentru că proiectul descentralizării nu are nici o viziune de dreapta: "Nu ne opunem ideii descentralizării, ci descentralizării aşa cum este propusă de Guvernul Ponta. Este în favoarea baronilor locali, a preşedinţilor de consilii judeţene. De fapt, acest proiect mută puterea de la centru în zona locală, în mâna preşedinţilor de CJ, şi în nici un caz în mâna primarilor şi autorităţilor locale, cum ar trebui", susţine Săftoiu.

Chiru: "Descentralizarea, în această formă, este de o mare gravitate pentru toată ţară"

De aceeaşi părere cu Săftoiu, în privinţa alocării de "puteri excesive baronilor locali, a preşedinţilor de consilii judeţene", este şi preşedintele judeţean al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru. Senatorul susţine că demersul PDL este adresat "tuturor parlamentarilor de bună credinţă", pentru a fi stopat proiectul descentralizării, în această formă. El a declarat pentru "Replica": "Astăzi (luni - n.r.), s-a hotărât în cadrul Biroului Politic Naţional să contestăm această lege a descentralizării. Mai mult, parlamentarii PDL nu vor depune nici un amendament la această lege. Nu vom apela doar la sprijinul PNL, ci la toţi parlamentarii care constată gravitatea legii descentralizării, în actuala formă. Pentru Constanţa, va avea acelaşi efect ca pentru toată ţara: sporirea puterilor baronilor locali şi atentat la funcţionalitatea instituţiilor", a declarat senatorul.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369