REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Legea hipermarketurilor generează dispute între patronate. Romalimenta se dezice de LAPAR

Legea hipermarketurilor generează dispute între patronate. Romalimenta se dezice de LAPAR

Replica API 28 iunie 2016 | 00:00 329

sursa foto: economica.net

După ce au susţinut vehement în Parlament legea prin care 51% dintre produsele alimentare de pe raftul magazinelor să fie achiziţionate de pe lanţul alimentar scurt, producătorii din industria alimentară încep să aibă opinii diferite. Federaṭia Romalimenta se distanţează de opinia exprimată de LAPAR şi anunţă că nu va mai participa la dezbaterile pe această temă.

Legea hipermarketurilor (Legea 321/2009), aflată acum la Preşedinţie pentru promulgare, generează dispute înclusiv în rândul organizaţiilor patronale care au susţinut proiectul. Federaṭia Romalimenta din care fac parte asociaṭii profesionale/patronate de sector (ex. lapte, panificaṭie, ape minerale, bãuturi rãcoritoare, bere, vin), pe de o parte, ṣi din firme de procesare individuale cu capital românesc, mixt sau strãin, anunţă că nu susţine opiniile exprimate de liderul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR - Laurenţiu Baciu. LAPAR reprezintă interesele asociaţiilor profesionale teritoriale, din agricultură şi a producătorilor.

"Dl. Baciu (LAPAR) încearcă a porni un război personal, contestând cumva reprezentativitatea Romalimenta, adică tocmai a federaţiei sectorului care ştie cel mai bine ce înseamna relaţia cu supermarketurile- industria alimentară", anunţă Romalimenta printr-un comunicat.

"Dezbaterile legate de proiectul de amendare a Legii 321 privind comercializarea produselor agroalimentare au dus, din pãcate, la polarizãri excesive ṣi chiar la atacuri la persoanã care depãṣesc limitele dialogului civilizat al cãrui adept rãmânem. Federaṭia Romalimenta ṣi-a declarat din start susṭinerea faṭã de scopul proiectului ṣi anume uṣurarea accesului producãtorilor români la piaṭã, inclusiv în sectorul supermarketurilor. In cursul audierilor, însã, au apãrut amendamente asupra eficienṭei cãrora ne-am exprimat rezerve, astfel cã am încetat sã mai fim parte a procesului. Suntem obligaṭi sã pãstrãm o atitudine neutrã faṭã de proiect ṣi considerãm cã este necesar cel puṭin un an de verificare în practicã a implementãrii prevederilor sale, înainte de a decreta cã efectele lor sunt preponderent pozitive sau, din contrã, sunt inaplicabile ", se arată în comunicat, potrivit economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367